Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: Ο ορισμός του πολιτικού αιφνιδιασμού

Ανατροπές, προκλήσεις και αναταράξεις

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: Ο ορισμός του πολιτικού αιφνιδιασμού

Η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου, η οποία θα μας επηρεάσει μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2014, γίνεται στις 3/12, Δευτέρα προς Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα και για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών «βγάζει» ωροσκόπο στην 9η μοίρα του Ζυγού και Μεσουράνημα στην 10η μοίρα του Καρκίνου.
Πρακτικά, έχει ανάμικτα χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας όμως ότι η Ελλάδα θα γίνει για μια ακόμη φορά πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ, κάτι που βέβαια παραπέμπει σε διακεκριμένες εξελίξεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές.

Τα ευχάριστα μαντάτα πάντως έρχονται από τον γωνιακό Δία (στον 10ο οίκο, σε αντίθεση μάλιστα με την Αφροδίτη), ο οποίος... συνάδει με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και όσο να 'ναι τις βοήθειες του θα τις δώσει.

Εκτός των άλλων, από την πλευρά του, η ενεργοποίηση του γενέθλιου άξονα 3ου-9ου οίκου της Ελλάδος υποκρύπτει την δυνατότητα μιας ουσιαστικής υποστήριξης από το εξωτερικό ή την λήψη μιας θετικής απόφασης για τα Ελληνικά πράγματα κι εδώ η εκτίμηση μου είναι ότι από αλλού το περιμένουμε κι από αλλού θα μας έρθει!

Το «αλλού» αναφέρεται κυρίως στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται σε... δαιμονιώδη γεωπολιτική φόρμα έχοντας εξασφαλίσει -κατά τη γνώμη μου- το ΟΚ των ΗΠΑ για μια «δίκαιη μοιρασιά» της επιρροής των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο, κόντρα στις όποιες βλέψεις των Γερμανών. Και με ένα τέτοιο δεδομένο, η Ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα έχει πάψει πλέον να είναι ένας «απαγορευμένος καρπός», συγκεντρώνοντας συνάμα πολλά πλεονεκτήματα για την χώρα μας.
Η ραγδαία άνοδος της Ρωσίας έχει βέβαια και τις αστρολογικές διαστάσεις της, όπως τις περιέγραψα στο άρθρο «Το μέλλον της Ρωσίας».

Ας πάμε όμως τώρα στα δύσκολα...

Κατ' αρχήν, η «κρυφή» σύνοδος των Φώτων με τον τροπικό Κρόνο δημιουργεί ανησυχίες για την Ελληνική Οικονομία, παρά τα όσα αισιόδοξα ακούγονται και γράφονται τελευταία. Μάλιστα, η παρουσία του Κρόνου στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, έρχεται να «επιβεβαιώσει» την ανάλογη θέση του πλανήτη στον τρέχοντα ετήσιο χάρτη της Ελλάδος, κάνοντας περισσότερο πιθανή μια οικονομική κρίση ή στην καλύτερη περίπτωση τη λήψη μερικών ακόμη σκληρών μέτρων. Αυτό υποστηρίζεται και από το τετράγωνο του διελαύνοντα Κρόνου προς τον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδος, μια αστρολογική συγκυρία η οποία -εννοείται- δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με την ανάπτυξη αλλά ούτε με την... Δημοκρατία!
Αντίθετα, ο Κρόνος αναφέρεται σε ισχυρότατες πιέσεις προς την κυβέρνηση, οι οποίες ενδέχεται να μετακυλήσουν στον λαό.

Παράλληλα, το τ-τετράγωνο της Δήμητρας με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα επάνω στις γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, προοιωνίζουν απρόβλεπτες καταστάσεις, ιδιαίτερα σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

Όσον αφορά στο πολιτικό σκηνικό, το κλίμα άνετα θα μπορούσε να θεωρηθεί... εκλογικό, αφού η εμπλοκή των Φώτων με τον Ουρανό και τη Δήμητρα είναι από τις τυπικές ενδείξεις ανάλογων ζυμώσεων ή προθέσεων. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, σίγουρα έχουμε να κάνουμε με έναν.. ξεγυρισμένο πολιτικό αιφνιδιασμό κι ένα γερό ανακάτεμα της «τράπουλας», με συμμαχίες ή συμφωνίες που θεωρούνται δεδομένες να σπάνε, για να αντικατασταθούν από άλλες, μάλλον ιδιαίτερες, σπάνιες ή πρωτοφανείς. Μάλιστα, τα εξάγωνα που σχηματίζουν τα Φώτα με την Δήμητρα και τον Ουρανό υποδεικνύουν έναν αρχικό εφησυχασμό που απειλεί να μετατραπεί σε... πολιτικό πανικό! Κι όλα αυτά βέβαια μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία καταλυτικών ρηγμάτων εντός των κομμάτων ή ακόμη και την γέννηση ενός νέου πολιτικού φορέα.
Εδώ να σημειώσω ότι από τους πολιτικούς αρχηγούς οι βασικοί δείκτες της Νέας Σελήνης (τα Φώτα και οι γωνιακές ακμές) είναι «καρφωμένοι» επάνω στον κ Κουβέλη και τον κ Βενιζέλο, ενώ ο Κρόνος «αγναντεύει» τον Ήλιο του κ Καμμένου.
Ο δε πρωθυπουργός μας το 'χει... χούι να κάνει αιφνιδιαστικές κινήσεις σε μήνα μεταβλητών ζωδίων και είμαι περίεργος να δω αν κι αυτή τη φορά θα τηρήσει την παράδοση!

Το πιο ανησυχητικό ενδεχόμενο πάντως, που προκύπτει από την Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου έχει να κάνει με αιματηρά κρούσματα τρομοκρατίας ή μια διακεκριμένη καταστροφή με αρκετά θύματα. Το πρώτο μάλιστα, υποστηρίζεται και από τον συνοδικό κύκλο Ήλιου-Δήμητρας, όπως έγραψα πρόσφατα στο άρθρο για την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν Ηράκλειο.

Τέλος, από τις υπόλοιπες ενδείξεις στο ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης, ξεχωρίζουν οι «κρυφές» αντιθέσεις του Άρη με τον τροπικό Ποσειδώνα και την αστρική Έριδα, οι οποίες αμφότερες παραπέμπουν σε σημαντικούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία αλλά και σε μια γενικευμένη αναταραχή στον ιατρικό και φαρμακευτικό κλάδο, που για ποικίλους λόγους θα βρεθούν «στα όπλα».
Ένα εξ ίσου σημαντικό ενδεχόμενο που τονίζεται από την θέση του Άρη στην Παρθένο και τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, είναι η καταστροφή μιας παραγωγικής μονάδας, κάτι που μπορεί να έχει και περιβαλλοντολογικές συνέπειες.

new moon dec 2013

Σχετικά άρθρα

Η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής: Οι αστρολογικές παράμετροι

Το ωροσκόπιο της Ελλάδος: Προβλέψεις για το 2013

Το μέλλον της Ρωσίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved