Πανσέληνος Φεβρουαρίου στην Παρθένο: Χαμηλών (μεγα)τόνων!

Στις 24 Φεβρουαρίου και ώρα 2:30μμ πραγματοποιείται η Πανσέληνος στις 5ο 23' της Παρθένου

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος Φεβρουαρίου στην Παρθένο: Χαμηλών (μεγα)τόνων!

Η Πανσέληνος στην Παρθένο θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Παρθένους, Ιχθύς, Διδύμους και Τοξότες, ειδικά αυτούς που έχουν γεννηθεί στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων.

Ακόμη περισσότερο σημαντική είναι για αυτούς που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και επιπλέον είναι γεννημένοι τις χρονιές 1947, 1952, 1988, 2002, 2007 και 2013.

Έχουμε όμως και τις Αστρικές της εκδοχές. Αυτές θα επηρεάσουν τα ζώδια του Σταθερού και του Παρορμητικού σταυρού, ιδιαίτερα του πρώτου και φυσικά όχι όλους αλλά μόνον αυτούς που έχουν γεννηθεί στα τέλη του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου και στις δύο περιπτώσεις.

Αν όμως όλοι αυτοί είναι γεννημένοι και τις χρονιές 1953, 1875, 1986, 1994, 2000, 2005 και 2009, τότε αυτή η Πανσέληνος είναι ακόμη πιο μεγάλης σημασίας γι' αυτούς.

Σεμνή, ταπεινή και χαμηλοβλεπούσα φαίνεται σε μια πρώτη ματιά αυτή η Πανσέληνος με την έντονη παρουσία Δία και Κρόνου να προσπαθεί να ισορροπήσει κέρδη και απώλειες.

Ο Κρόνος δίπλα στον Ήλιο στους Ιχθύς και απέναντι από τη Σελήνη στην Παρθένο, είναι το βασικότερο στοιχείο. Γιατί αυτός θα κρίνει τελικά πού θα γείρει η πλάστιγγα.

Έχουμε μια διελκυστίνδα: Από τη μία σε παρασέρνει το φαντασιακό και έντονα συναισθηματικό τοπίο των Ιχθύων. Από την άλλη σε συγκρατεί ο πραγματισμός της Παρθένου. Η καταλυτική παρουσία του Κρόνου έρχεται να βάλει έναν σκληρό περιορισμό στην πρώτη πλευρά και ουσιαστικά σου προτείνει ή μάλλον σε εξαναγκάζει να… προσγειωθείς στην πραγματικότητα. Ή τουλάχιστον, αν είσαι επίμονος αιθεροβάμων, να επιβεβαιώσεις οτιδήποτε ψυχανεμίζεσαι, μέσα από την εμπειρία.

Ο ευνοϊκός συνδυασμός του Δία με τα Φώτα δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο, αν συγκρατήσεις το θυμικό σου και πρωτοστατήσει η λογική.

Γιατί υπάρχουν και κάποιοι ακόμη αστάθμητοι παράγοντες. Ο σημαντικότερος είναι ο Άρης στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Δία. Είναι ένας σχηματισμός που σου φουσκώνει το μυαλό και είσαι έτοιμος για φασαρία, ανατροπές αλλά και ενέργειες υψηλού ρίσκου.

Σε κοσμικό επίπεδο, Τέξας, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Υεμένη, Μεξικό και Ισπανία αποτελούν την ομάδα «υψηλού κινδύνου».

Ειδικά για την Ελλάδα, αποτελεί παράδοση να γίνονται επεισόδια ειδικά με τους αγρότες κατά τη διέλευση του Άρη από τον Υδροχόο. Ωστόσο αυτή η κινητοποίηση δεν ήταν παρά το προδόρπιο καθώς από την Πανσέληνο έως και τη Νέα Σελήνη στις 10 Μαρτίου, θα έχουμε πολλές περισσότερες κινητοποιήσεις από διάφορα μέτωπα.

Με την Δήμητρα να συμπληρώνει το πάζλ, μέσα από τον σχηματισμό χαρταετού που δημιουργεί με τα Φώτα και τον Δία, σημαντικές θα είναι και οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση, όπου οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις θα οδηγήσουν σε αποχωρήσεις, διαγραφές, διασπάσεις και άλλα παρεμφερή όσο και απρόσμενα σενάρια!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved