Το τετράγωνο Ποσειδώνα-Δήμητρας σου χρυσώνει το χάπι!

Στις 26 Ιανουαρίου ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς σχηματίζει τετράγωνο με τη Δήμητρα. Είναι το τελευταίο τετράγωνο του συνοδικού τους κύκλου που άνοιξε πριν τρία χρόνια, τον Ιανουάριο του 2021

Θανάσης Ματσώτας
Το τετράγωνο Ποσειδώνα-Δήμητρας σου χρυσώνει το χάπι!

Το τετράγωνο Ποσειδώνα-Δήμητρας θα έχει επιρροή όχι μόνο γύρω από το διάστημα, που πραγματοποιείται, αλλά μέχρι το τέλος του συνοδικού αυτού κύκλου, δηλαδή έως τον Μάιο του 2025. Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, καταρχάς Τοξότες και Ιχθύς και αμέσως μετά Διδύμους και Παρθένους, ειδικά αυτούς που είναι γεννημένοι κοντά στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου.

Η Δήμητρα, που σχετίζεται με τη δημοσιότητα, τα media, την έκθεση και προβολή στο κοινό, τη μόδα, τις διαπραγματεύσεις, το life style και τους celebrities, διασταυρώνεται με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη του ιδεαλισμού, της τέχνης, της μεταφυσικής και της θρησκείας, του ρομαντισμού, της διαίσθησης, των ψευδαισθήσεων, της απάτης, της ιατρικής, των φαρμάκων και των «ουσιών» γενικότερα, αλλά και της γκλαμουριάς. Αυτή η τελευταία, μάλιστα, αποτελεί και κοινό σημείο σύνδεσης των δύο πλανητών.

Οπότε, αν ανήκεις σε ένα από τα παραπάνω ζώδια, δεν είναι απαραίτητο να κυκλοφορείς, βουτηγμένος στη χρυσόσκονη, ωσάν αστέρας της glam rock, αλλά έσω έτοιμος να λάμψεις, αν τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν επάνω σου. Αλλά και αν δεν ανήκεις σ’ αυτά, σίγουρα θα απολαύσεις ιδιαίτερα λαμπερά events που θα συζητηθούν! Και μιας και κάποια από αυτά θα είναι γύρω από τον χώρο της τέχνης, ας μην ξεχνάμε και την υποψηφιότητα του Γιώργου Λάνθιμου στα Όσκαρ, αφού ο σκηνοθέτης είναι γεννημένος με τη Δήμητρα στον Τοξότη, λίγο μετά τη σύνοδό της με τον Ποσειδώνα το 1973. Οπότε η Δημητρούλα μπορεί να βάλει το χεράκι της σε μια ακόμη επιτυχία!

Ωστόσο, κράτα μικρό καλάθι σε ό,τι ακούς ή διαβάζεις. Δεν είναι τόσο τα fake news το πρόβλημα. Είναι ο εντυπωσιακός τρόπος που προβάλλονται κάποια θέματα σε ωραίο περιτύλιγμα, πχ με ιδεαλιστικό χαρακτήρα ή προς προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με στόχους όμως που μπορεί να εξυπηρετούν οτιδήποτε και οποιονδήποτε, αλλά όχι την αλήθεια!

Άλλωστε αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι η ίδια η αλήθεια, αλλά οι διαφορετικές απόψεις γι' αυτήν. Γι' αυτό θα δούμε και βασικά άρθρα του συντάγματος σε περισσότερα από δύο κράτη να επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες, ανάλογα με το ποιους εξυπηρετούν αυτές.

Οι διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό κορυφώνονται. Ωστόσο και κάποιες απάτες με πρόσχημα ανθρωπιστική βοήθεια θα βγουν στην επιφάνεια.

Θα δούμε έντονες διαμάχες με την εκκλησία ή εντός της εκκλησίας αλλά και ετερόκλητες «συμμαχίες» αντίπαλων θρησκευτικών ομάδων.

Βέβαια, τα «θρησκευτικά θέματα» μπορεί να καμουφλάρονται και πίσω από άλλες απρόσμενες μεταμφιέσεις.

Μια τέτοια είναι το ρεύμα του «επιστημονισμού», δηλαδή αυτοί που εκλαϊκεύουν την επιστήμη και ουσιαστικά την χρησιμοποιούν σαν υποκατάστατο της θρησκείας, δημιουργώντας φανατικό κοινό μιας δήθεν επιστημονικής σκέψης. Θα δούμε πολλούς «γκουρού» αυτής της τάσης να προβάλλονται υπερβολικά. Ας μην ξεχνάμε όμως πως φανατισμός και επιστήμη είναι πράγματα ακριβώς αντίθετα!

Τελικά, το σημαντικότερο όπλο σ’ αυτήν τη συγκυρία, είναι ο ορθολογισμός, η κοινή λογική, η πρόσβαση στην αξιόπιστη πληροφορία και η σωστή της ανάλυση. Γιατί στην δυσαρμονική αυτή όψη Ποσειδώνα-Δήμητρας, η ηθικολογία και η ανηθικότητα συνυπάρχουν σε ένα μείγμα που η κοινή λογική γίνεται δυσεύρετη και πολύτιμη. Και για τους ανθρώπους, η ψευδαίσθηση πολλές φορές, είναι προτιμότερη από την αλήθεια!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved