Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω: Πανωλεθρίαμβος!

Η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς πραγματοποιείται στις 11 Ιανουαρίου και ώρα 13:57 στις 20ο 44' του Αιγόκερω

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω: Πανωλεθρίαμβος!

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί προς το τέλος του δεύτερου και αρχές του τρίτου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 21η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ακόμη πιο ενεργή θα είναι για όλους τους παραπάνω που είναι γεννημένοι τις χρονιές 1945, 1951, 1969, 1987, 2004 και 2005.

Στις Αστρικές της εκδοχές θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί λίγο μετά τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου όλων των υπολοίπων ζωδίων.

Αν αυτοί έχουν γεννηθεί και τις χρονιές 1945, 1947, 1966, 1979, 1985 και 1998, τότε θα αισθανθούν ακόμη εντονότερα την επιρροή αυτής της Νέας Σελήνης.

Είναι μια πολύ σημαντική Νέα Σελήνη γιατί ενεργοποιεί την ηλιακή έκλειψη του Οκτωβρίου και σχετίζεται και με την επόμενη ηλιακή του Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και πως θα δώσει τον τόνο της χρονιάς από το ξεκίνημα.

Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν τη Νέα Σελήνη είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό οι ίδιοι που επηρεάζονται και από τις δυο εκλείψεις.

Παρόλο που έχει κάποια σκοτεινά σημεία, φέρνει και ξεκάθαρα κάποιες δυνατότητες. Ας ξεκινήσω από τα δύσκολα:

Η παρουσία του Πλούτωνα κοντά στα Φώτα, έστω και σε οριακή απόσταση, δεν παύει να είναι βαριά. Επίσης στην Αστρική του εκδοχή, πέφτει πάνω στον Τροπικό Άρη.

Αυτός είναι ένας συνδυασμός που περιγράφει βίαια σκηνικά σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Πίσω από μια φαινομενικά άψογη και συγκροτημένη εξωτερική εικόνα, σιγοβράζουν σκοτεινές καταστάσεις με εξίσου σκοτεινά κίνητρα. Κάποιες από αυτές, έτοιμες να ξεσπάσουν εν είδει κάθαρσης. Ένας τρόπος να γίνει αυτό είναι με τη μορφή αποκαλύψεων για σκάνδαλα οικονομικού ή σεξουαλικού χαρακτήρα. Έντονο είναι το στοιχείο της επιβολής κανόνων προς όφελος του συνόλου ή έντονες αλλαγές σε κοινωνικές δομές.

Ήλιος και Σελήνη, στην Αστρική τους εκδοχή, σχηματίζουν τετράγωνο με τον Τροπικό Ποσειδώνα που διαταράσσει τον ψυχρό ορθολογισμό του Αιγόκερω. Αυτή η δεύτερη κρυφή πλευρά, πίσω από την εξωτερική ωραιοποιημένη εικόνα, μάλλον βοηθά την πρώτη να θολώσει τα νερά και κρύψει τα ίχνη της ή να αποπροσανατολίσει από τις πραγματικές της προθέσεις. Αν μπουν αυστηρά όρια για να συγκρατήσουν τα ευκαιριακά κριτήρια, μπορεί να αποφευχθεί μια πανωλεθρία!

Το ίδιο ισχύει και σε προσωπικό επίπεδο, αν ερμηνεύεις κάθε κατάσταση όπως σε βολεύει για να την φέρεις στα μέτρα σου και να δικαιολογήσεις τη στάση σου.

Ειδικά για την Ελλάδα, αυτή η Νέα Σελήνη πέρα από όλα τα παραπάνω, επικεντρώνεται στα μέσα μεταφοράς, την παιδεία και ειδικότερα τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τη δικαιοσύνη και το σύνταγμα. Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία θα υπάρξουν, αλλά όχι χωρίς δυσανάλογα ανταλλάγματα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια ιδιαίτερη και ελπιδοφόρα δυναμική, με πρώτη ένδειξη το τρίγωνο του Άρη, επίσης, από τον Αιγόκερω με τον Δία και δεύτερη, το τρίγωνο του Ήλιου και της Σελήνης με τον Ουρανό. Εδώ συνδυάζονται όλα! Μπορείς να κάνεις δυναμικές κινήσεις, ακόμη και παράτολμες ή αντισυμβατικές. Να πρωτοτυπήσεις ή να αιφνιδιάσεις, να δημιουργήσεις ή να αρπάξεις ευκαιρίες, να υπερβείς τον εαυτό σου, αλλά με σιγουριά, αυτοκυριαρχία και σταθερότητα να οδηγούν τα βήματά σου προς τον στόχο. Θριαμβευτικά!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved