Άρης στον Αιγόκερω: Γίνε αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει!

Ο Άρης μπαίνει στον Αιγόκερω στις 4 Ιανουαρίου και θα παραμείνει εκεί έως τις 13 Φεβρουαρίου

Θανάσης Ματσώτας
Άρης στον Αιγόκερω: Γίνε αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει!

Ο Άρης στον Αιγόκερω θα επηρεάσει κυρίως αυτούς που ανήκουν στα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.

Στην πορεία του στον Αιγόκερω θα σχηματίσει αρκετές όψεις και στην Τροπική αλλά και στην Αστρική του εκδοχή.

  • Στις 10 Ιανουαρίου λοιπόν που σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο, θα δείξεις το σοβαρό σου πρόσωπο. Θα αναλάβεις αυτά που μπορείς να φέρεις σε πέρας σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και έχεις μεγάλες πιθανότητες να το πετύχεις!
  • Δύο ημέρες μετά, στις 12 του μήνα, ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία. Μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να πετύχεις ένα νέο ατομικό ρεκόρ και να ριψοκινδυνεύσεις εκ του ασφαλούς.
  • Στο τετράγωνο με τον Χείρωνα στις 25 Ιανουαρίου, προσέχεις για ενδοοικογενειακά θέματα αλλά και για ζημιές στον χώρο του σπιτιού. Δεν εύχεσαι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, αλλά προσέχεις μην μπει στο χωράφι σου ή και ο ίδιος ο γείτονας, καθώς κάθε είδους καταπατήσεις περιουσίας ή διαμάχες παίζουν αυτό το διάστημα.
  • Στις 27 Ιανουαρίου, ο Άρης συναντά τον Ερμή. Ακόμη και αν χρειάζεται να πεις κάτι παραπάνω, έχεις αίσθηση των ορίων και θα κάνεις αισθητή την παρουσία σου, όσο χρειάζεται για να δείξεις δυνατά τις προθέσεις σου.
  • Στις 28, τα τετράγωνά του με τους Δεσμούς της Σελήνης, σε φέρνουν μπροστά σε κάποιο γεγονός που έχει νόημα. Όχι για το πώς συνέβη ή που θα σε οδηγήσει αλλά κυρίως για τη στάση που θα κρατήσεις όσο το βιώνεις. Από αυτήν θα εξαρτηθεί η πραγματική αξία που θα έχει για σένα!
  • Το τρίγωνο με τον Ουρανό στις 30 Ιανουαρίου, σε προκαλεί να ερευνήσεις εναλλακτικές και πρωτότυπες ιδέες και σχέδια. Αν θέλεις να το πας και παραπέρα, ευνοεί παράτολμες κινήσεις, ειδικά αν έχεις σχεδιάσει και προετοιμάσει σωστά το στοιχείο του αιφνιδιασμού!
  • Ο Ποσειδώνας εμπλέκεται με τον Άρη δυο φορές: μια στις 31 Ιανουαρίου όπου ο Αστρικός Άρης (που θα βρίσκεται στον Τοξότη) σχηματίζει τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα και μία στις 8 Φεβρουαρίου που θα σχηματίσουν εξάγωνο στις Τροπικές τους εκδοχές. Οι ιώσεις και οι λοιμώξεις θα έχουν μια περιστασιακή κορύφωση. Σε αυτό θα βάλει το χεράκι της και η Έριδα γύρω από τις 5 Φεβρουαρίου. Βροχές, καταιγίδες, ατυχήματα και ζημιές στο νερό ή από νερό, είναι στο πρόγραμμα.
  • Στις 4 Φεβρουαρίου ο Αστρικός Άρης έρχεται σε σύνοδο με την Τροπική Δήμητρα. Μπορεί να έχεις πετύχει πολλά αλλά πόσοι τα γνωρίζουν; Τώρα έχεις την ευκαιρία να προβάλλεις το έργο σου και να καρπωθείς την ηθική και υλική ανταμοιβή που… δεν σου αναλογεί, καθότι μπορείς να αντλήσεις περισσότερη από αυτή που αξίζεις!
  • Τέλος στις 5 του μήνα, με το τετράγωνο Άρη-Έριδας, τα μικρόβια κάνουν ένα μικρό πάρτι ενώ προβλήματα μπορεί να προκύψουν σε εργοστάσια, μονάδες παραγωγής αλλά και εργαστήρια που χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία ή ψηφιακά συστήματα.

Υπάρχει κάτι ακόμη που έχει ενδιαφέρον να τονίσω:

Από τις 11 έως τις 19 Ιανουαρίου (δηλαδή με τον Άρη από την 5η έως την 10η μοίρα του Αιγόκερω) και από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου (δηλαδή με τον Άρη από 19η έως 22η μοίρα Αιγόκερω), ο κόκκινος πλανήτης ενεργοποιεί κάποια Νέα Φεγγάρια, καθώς και εκλείψεις. Σε εκείνα τα διαστήματα θα επηρεαστούν όσοι έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα σε αυτές τις περιοχές των ζωδίων του Παρορμητικού σταυρού. Οπότε αν έχεις κάτι από αυτά, οι όψεις που σχηματίζει ο Άρης σε αυτά τα διαστήματα, έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

Δεν είναι τυχαίο που τόσοι πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι έχουν τον Άρη στον Αιγόκερω, ιδιαίτερα στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά όχι μόνο σ’ αυτόν.

Brad Pitt, Albert Einstein, Lady Gaga, Sharon Stone, ο «δικός μας» ο Στέφανος Κασσελάκης, η Megan Fox, η Shakira, η Julia Roberts, Christina Aguilera, Catherine Zeta-Jones, Marlon Brando, Bob Marley, Osho, Jeff Bezos, Gerard Depardieu, Nadal, Nicolas Cage, Woody Allen, Steven Spielberg, Aleister Crowley, Edgar Cayce, Neymar, Ozzy Osbourne, Ronald Reagan, Marlene Dietrich και ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος…

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν μόνο ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Είχαν μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά και τον ρεαλισμό που οδήγησε στην πραγματοποίησή τους. Ούτε τους ήρθαν οι ευκαιρίες «σερβιρισμένες» στο πιάτο. Δούλεψαν σκληρά και πάλεψαν με σταθερότητα και προσήλωση στο στόχο, απέναντι σε πολλές αντιξοότητες που μία μόνον από αυτές θα έφτανε για να ρίξει τον μέσο άνθρωπο «νοκ άουτ» στο καναβάτσο!

Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς σωστά τη διέλευση του Άρη στον Αιγόκερω, πρέπει να ξέρεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να απλώσεις σπαλομπριζόλες σε όλο σου το κορμί σαν τη Lady Gaga, ούτε να κάνεις αποκαλυπτικά αεροπλανικά σταυροπόδια σαν τη Sharon Stone.

Και για να γίνεις Alain Delon δεν είναι απαραίτητο να επιδείξεις την ίδια σκληρότητα ή τον ίδιο κυνισμό.

Όταν ο στόχος ξεπερνά τα μέτρα σου, τότε μπορεί να χάσεις το «μέτρο», άρα και τον έλεγχο και κατ’ επέκταση τ’ αβγά και τα πασχάλια, όπως ο Ινδός γκουρού Osho.

Ό,τι εμποδίζει την πορεία σου ισοπεδώνεται! Μπορείς να παλέψεις ενάντια στο σύμπαν ακόμη και όταν αυτό έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις εναντίον σου, όπως η Frida Kahlo.

Αλλά θα παλέψεις με κάθε τρόπο είναι το ερώτημα; Θα μείνεις πιστός στην ιεραρχία και την τήρηση των κανόνων που τόσο σέβεσαι ή όταν έρθει η ώρα της δικής σου ανόδου, θα τα ξεχάσεις όλα και θα πατήσεις επί πτωμάτων;

Είσαι διατεθειμένος να συγχωρήσεις τα λάθη των άλλων ή ακόμη και τα δικά σου ή θα βάλεις μπροστά μια άκαμπτη στρατιωτική πειθαρχία;

Και αν είσαι στην κορυφή, το ανώτατο επίπεδο έγκειται στο να αντιληφθείς πως το θέμα δεν είναι μόνο να είσαι πραγματικά σπουδαίος, αλλά να εμπνέεις τους άλλους για να γίνουν και αυτοί σπουδαίοι!

Όταν η φιλοδοξία γίνεται ακόρεστη, καμιά επιθυμία δεν είναι αρκετή. Όταν επιθυμείς οτιδήποτε, παύεις να είσαι ελεύθερος. Και αυτός ο Άρης μπορεί να σε κάνει να επιθυμείς πολλά. Και να μην ικανοποιείσαι με τίποτα!

Ο Άρης στον Αιγόκερω σου δίνει την αίσθηση του σκοπού και της ανοδικής κατεύθυνσης.

Σε κάνει να αισθάνεσαι πως ανήκεις ήδη εκεί που θέλεις να φτάσεις και απλά πρέπει να διεκπεραιώσεις το έργο. Είσαι δυνητικά πετυχημένος! Κάτι σαν το λεγόμενο «ανεκτέλεστο» των κατασκευαστικών εταιρειών που παρόλο που δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, μετράει θετικά στην αποτίμηση της αξία τους.

Όπως είπε και ο Τζων Στάινμπεκ, «ο σοσιαλισμός δεν ρίζωσε στην Αμερική, γιατί οι φτωχοί εκεί βλέπουν τους εαυτούς τους, όχι σαν καταπιεσμένους προλετάριους, αλλά σαν προσωρινά ατυχήσαντες εκατομμυριούχους»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved