Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Απάτες ή αυταπάτες

Στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 1:32πμ, πραγματοποιείται η τελευταία Νέα Σελήνη της χρονιάς στις 20ο 40΄ του Τοξότη.

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στον Τοξότη: Απάτες ή αυταπάτες

Τοξότες και Δίδυμοι έρχονται πρώτοι στη σφαίρα επιρροής της ενώ ακολουθούν Παρθένοι και Ιχθύες, κυρίως αυτοί που είναι γεννημένοι προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου και αρχές του τρίτου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 21η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στις Αστρικές της εκδοχές θα επηρεάσει αυτούς που έχουν γεννηθεί από τα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου έως το τέλος του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο.

Τα κύρια στοιχεία αυτής της Νέας Σελήνης είναι το τετράγωνο των Φώτων με τον Ποσειδώνα, η αντίθεση Αφροδίτης-Δία και η στάση του Ερμή στον Αιγόκερω για να γυρίσει σε ανάδρομη τροχιά. Και φυσικά η έστω και μακρινή, σύνοδος του Άρη με τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Εδώ υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο που δεν είναι άμεσα ορατό. Αυτό είναι η ακριβέστατη «κρυφή» αντίθεση του Άρη που στην Αστρική του εκδοχή βρίσκεται στην 20ή μοίρα του Σκορπιού, με τον Τροπικό Ουρανό από τον Ταύρο!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποτελεί μια συνέχεια και εκ νέου ενεργοποίηση της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στην ίδια ζωδιακή περιοχή, πάλι με αντίθεση Άρη-Ουρανού, στις Τροπικές τους εκδοχές αυτήν τη φορά.
Αυτό σημαίνει πως η εκρηκτική κατάσταση, που επικρατεί σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, θα συνεχιστεί και μάλιστα σε μια κάπως μεγαλύτερη κλίμακα. Και φυσικά συνεχίζουν να ισχύουν όλα όσα έγραψα στην ανάλυση της Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου.

Με αυτές λοιπόν τις συνθήκες να επικρατούν, τελικά αυτό το τετράγωνο του Ποσειδώνα σε συνδυασμό με την κίνηση του Ερμή, αντί για πρόβλημα, μπορεί να αποδειχτεί και σωτήριο!
Και θα εξηγήσω γιατί:

Ο Τοξότης βάζει στο τραπέζι τα στοιχεία της ανάγκης για νέα γνώση, ταξίδια, εμπειρίες. Και όλα αυτά με διάθεση διεύρυνσης, εξάπλωσης, εξερεύνησης και μια ασυγκράτητη ενεργητικότητα.

«Θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε τώρα» ουρλιάζεις ωσάν το άλλο γνήσιο τέκνο του ζωδίου, τον Jim Morrison, στο «when the music is over» και ξαμολιέσαι ασυγκράτητος στις ρούγες, στα βιβλία, στο «σερφάρισμα»!

Καταπιεσμένος από την προηγούμενη οξαποδώ Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, θέλεις να ξεδώσεις και να ξενοιάσεις. Να βγάλεις το άχτι σου! Με αυτή βέβαια όπως προείπα, δεν έχεις ξεμπερδέψει ακόμα, αλλά δεν το ξέρεις. Και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ίσως είναι καλύτερα να μην ξέρεις. Υπάρχει μια αφέλεια που σώζει!

Θέλεις κάτι για να πιστέψεις. «Live your myth in Greece» σου λέει αυτή η Νέα Σελήνη και αυτό θέλεις να κάνεις. Αν δεν το καταφέρεις, δεν έχεις επιλογή. «Leave your myth in Greece»… Μπορεί να πιστέψεις σε μια θεωρία, ένα δόγμα, μια ιδέα, έναν άνθρωπο. Αν πάλι πιστέψεις σε κάτι, αυτό θα σε προδώσει. Ειδικά αν πιστέψεις και αγωνιστείς τυφλά. Και τότε «the music is over»…

Αλλά ίσως και να απομυθοποιήσεις τελικά, πολλά στα οποία πίστεψες. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς, είναι να αντιληφθείς αυτά που αγνοούσες και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Απάτες ή αυταπάτες, αποκαλύπτονται μέσα από εκλάμψεις, συμπτώσεις, «συνομωσίες» του σύμπαντος και τραγελαφικά σενάρια. Όχι απαραίτητα εναντίον σου. Ακόμη και αν αυτά είναι σοκαριστικά, ακόμη και αν σε αφορούν, αν έχεις παίξει σωστά τον ρόλο σου, τίποτα δεν σε αγγίζει πραγματικά.

Η αθωότητα είναι το μυστικό σου όπλο! Με αυτό περνάς αμέριμνος και ανέμελος μέσα από τις σφαίρες που μπορεί να σφυρίζουν γύρω σου αλλά καμιά δεν σε βρίσκει αλλά ούτε κι εσύ τις καταλαβαίνεις. Η πραγματική αθωότητα όμως! Αυτή που δεν ελπίζει, δεν επιδιώκει και αφήνεται με εμπιστοσύνη στο άγνωστο!

Με αυτόν τον τρόπο, για να παραφράσω ελαφρώς τους Άρη Δαβαράκη και Μάνο Χατζιδάκι, «ωσάν άλλη Μπλανς Επιφανί, καταφέρνεις πάντα να παραμένεις παρθένος και γυμνή»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved