Εκλογές 2023: Τι δείχνουν τα άστρα για την επόμενη ημέρα

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ περίπλοκη εκλογική αναμέτρηση με αρκετά νέα στοιχεία, που είναι δύσκολο να σταθμιστούν από οποιαδήποτε σκοπιά και αν τα εξετάσουμε.

Θανάσης Ματσώτας
Εκλογές 2023: Τι δείχνουν τα άστρα για την επόμενη ημέρα

Το σκηνικό στήνεται σε ένα διάστημα που οι εκλείψεις που προηγήθηκαν, αλλά και αυτές που θα έρθουν το Φθινόπωρο είναι καταλυτικές για σημαντικές αποφάσεις που θα παρθούν σε πολιτικό, γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο με πολύ συγκεκριμένους στόχους. Καθοριστικό είναι και το Ταυ-τετράγωνο Άρη-Δία-Πλούτωνα στις 21 Μαΐου που, όχι μόνο εκτοξεύει την πόλωση, αλλά μιλά για «υπόγεια» παιχνίδια πολύ ισχυρών αντιπάλων! Ένας τέτοιου είδους στόχος οποιασδήποτε «περιστασιακής» κυβέρνησης συνεργασίας προκύψει μπορεί να είναι για παράδειγμα η αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας της χώρας μέσα στο 2023, για να μην αναφερθώ σε θέματα όπως μεταναστευτικό, Κυπριακό, ΑΟΖ και άλλα που είναι λίγο πολύ γνωστά και συζητιούνται.

Όποια όμως και αν είναι η κατάληξη αυτών των εκλογών, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα!

Ας ξεκινήσω από τα λεγόμενα «μικρά κόμματα» που είναι εκτός Βουλής. Αυτά θα ανεβάσουν θεαματικά το συνολικό ποσοστό τους. Η επιρροή του Ουρανού από τον Ταύρο, πάνω στον χάρτη της Ελλάδας, εκτός από άλλο ένα «Βατερλό» των δημοσκοπήσεων, δείχνει πως ψήφοι του πρωτόγνωρου ποσοστού των αναποφάσιστων θα είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αντικυβερνητικές και πως το μεγαλύτερο μέρος τους θα διαμοιραστεί σε αυτά τα κόμματα και κατόπιν στα άλλα δύο μικρά, που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία ή στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Από αυτά, λοιπόν, πιο ευνοημένη φαίνεται να είναι η «Πλεύση Ελευθερίας» καθώς το ωροσκόπιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει κάποια επιβοηθητικά στοιχεία που θα την κάνουν να ανεβάσει -αναλογικά- αρκετά το ποσοστό της και οριακά να παλέψει για την είσοδό της στο κοινοβούλιο. Οι προγενέθλιες εκλείψεις της ενεργοποιήθηκαν από αυτές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και της δίνουν ένα σημαντικό «momentum».

Ο Σκορπιός, Κυριάκος Βελόπουλος, ζορίστηκε από την ιδιαίτερα δύσκολη ηλιακή έκλειψη του Απριλίου που έφερε και την αποχώρηση σημαντικών στελεχών από το κόμμα του. Αυτή ήταν πολύ κοντά στον Ήλιο του, στον Σκορπιό και φυσικά θα συνεχίσει να τον επηρεάζει με πολλούς τρόπους για αρκετούς μήνες ακόμη. Ο περισσότερο ευνοημένος, κατά γενική ομολογία από το debate των πολιτικών αρχηγών, έχει γεννηθεί κάτω από μια Νέα Σελήνη στον Σκορπιό που είναι δυνατό «όπλο», αφού αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται το θυμικό του κόσμου. Στην τηλεμαχία για παράδειγμα, μπόρεσε να παίξει όλα τα δικά του «ατού». Εξάντλησε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα hashtag -για να μιλήσω και με σύγχρονους όρους επικοινωνίας-, με πρόσβαση, όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κυρίως στο ανθρώπινο υποσυνείδητο, όπως «πατρίδα», «θρησκεία», «Παναγία», «σύνορα» κλπ. και κέρδισε τις εντυπώσεις. Το Ταυ-τετράγωνο Άρη-Δία-Πλούτωνα, την ημέρα των εκλογών, με τον Δία απέναντι από τον Ήλιο του, δεν είναι καθόλου εύκολο και μπορεί να του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα γύρω από τις εκλογές. που να σχετίζεται την υγεία του ή κάποιες συγκρούσεις που μπορεί να έχει. Είναι όμως εξαιρετικά δυναμικό για να του δώσει μια θεαματική ποσοστιαία αύξηση, συγκριτικά με τις εκλογές του 2019, που θα τον βάλει -έστω και τελευταίο- στο παιχνίδι των μετεκλογικών διαβουλεύσεων.

Αντίστοιχα και ο Κριός, Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται αστρολογικά να έχει «ρεύμα» για να είναι μέσα και στην επόμενη Βουλή, με σημαντική αναλογικά αύξηση της εκλογικής του δύναμης. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως οι θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης του στις πρώτες μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων, αλλά και των Δεσμών της Σελήνης του στις πρώτες μοίρες της Παρθένου, του δίνουν σημαντική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και τον βάζουν από τους πρώτους στο τραπέζι των μετεκλογικών διαπραγματεύσεων αν αυτές προκύψουν.

Το ΚΚΕ νομίζω πως θα κυμανθεί στα προηγούμενα ποσοστά, ίσως με μια μικρή αύξηση άνευ ιδιαίτερης αξίας. Ο Λέων, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά, αλλά ούτε και ιδιαίτερα θετικά στις 21 Μαΐου.

Το τετράγωνο του Ουρανού από τον Ταύρο με τον Ήλιο του Νίκου Ανδρουλάκη, στον Υδροχόο έχει τον πρώτο λόγο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σ’ αυτές τις εκλογές και μπορεί εύκολα να φέρει τα πάνω-κάτω. Έχει μια μικρή πιθανότητα να αυξήσει το ποσοστό του, αλλά δεν θα πάρει αυτό που θα τον ικανοποιήσει. Ωστόσο, παρόλο που αυτή η επιρροή του Ουρανού είναι ή «του ύψους ή του βάθους», δύσκολα θα πεταχτεί έξω από το πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον άμεσα, αφού ο χάρτης του «δένει» σε ικανοποιητικό βαθμό με αυτόν της Ελλάδας, οπότε θα έχει σημαντικό λόγο και ρόλο στις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις.

Τέλος, τα ωροσκόπια των δύο βασικών μονομάχων, δηλαδή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουν μεγάλες διαφορές στο διάστημα των εκλογών και δεν μπορεί να πει κανείς πως διάγουν και την καλύτερή τους περίοδο. Και τα δύο είναι σε χειρότερη φάση αστρολογικά από τις εκλογές του 2019, πράγμα που σημαίνει πως προβάδισμα έχει το λιγότερο «δύσκολο» γι' αυτή την περίοδο ωροσκόπιο.

Είναι φυσικά δεδομένο πως η αυτοδυναμία είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και για τους δύο.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτή που θα χάσει το μεγαλύτερο ποσοστό από όλα τα κόμματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Οι συνεχόμενες δύσκολες εκλείψεις πάνω στη Σελήνη του κόμματος στον Ταύρο έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό και συνεχίζουν να παίζουν. Ακόμη και σε περίπτωση νίκης, δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει κάποια συνεργασία, που θα της επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να υπερτερεί «στα σημεία», καθώς το δυναμικό, αλλά καθόλου εύκολο Ταυ-τετράγωνο πλησιάζει τον Ήλιο του στις αρχές του Λέοντα. Επίσης, ο Δίας, που στο διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές θα σχηματίσει το τετράγωνο με τον Ήλιο του, τον ευνοεί στο να προηγηθεί έστω και λίγο στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και να έχει τον πρώτο λόγο σε άμεσα μετεκλογικά σενάρια, όπου πιθανότατα να κάνει και κάποιες πιο «risky» επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε γενικές γραμμές, θα διατηρήσει την εκλογική του δύναμη σε ένα ποσοστό, που δεν θα απέχει πολύ πάνω ή κάτω από το προηγούμενο.

Μπορούμε να έχουμε δεύτερες εκλογές;

Ναι μπορούμε αλλά όχι απαραίτητα το καλοκαίρι. Μπορεί και τρίτες. Το βέβαιο είναι πως το πολιτικό σκηνικό θα ξαναμπεί σε σημαντική καμπή το φθινόπωρο, οπότε όλα έχουν μια αβεβαιότητα μέχρι τότε, πράγμα που σημαίνει μεταβατικό ή ρευστό πολιτικό σκηνικό. Και τα σενάρια που θα προκύψουν ίσως να υπερβαίνουν τη φαντασία μας, καθώς αλλαγή θα υπάρξει, αλλά όχι με τα δεδομένα που έχουμε συνηθίσει.

Οπότε, με έκπληξη, μπορεί να ακούσουμε τον πολιτικό κόσμο να μας απευθύνεται, ωσάν σε απατημένη σύζυγο, που τους έπιασε στα πράσα, με τη γνωστή φράση: «Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι»!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved