Εκλογές 2023 Ελλάδα και Τουρκία: Τα άστρα δείχνουν μεγάλες πολιτικές αλλαγές!

Προβλέπονται αλυσιδωτές και απρόσμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό των δύο χωρών

Θανάσης Ματσώτας
Εκλογές 2023 Ελλάδα και Τουρκία: Τα άστρα δείχνουν μεγάλες πολιτικές αλλαγές!

Καταρχάς, οι αστρολογικοί χάρτες και των δύο χωρών έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία και αυτό σημαίνει πως επηρεάζονται μεσοπρόθεσμα από τους πέντε βασικούς παράγοντες αυτής της εποχής: τις δύο εκλείψεις που προηγήθηκαν, το τετράγωνο του Δία από τον Ταύρο με τον Πλούτωνα και τις δύο εκλείψεις που θα γίνουν τον Οκτώβριο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι εκλογές τους έρχονται την ίδια περίοδο και δείχνουν εξαιρετικά αμφίρροπες.

Και οι δύο χώρες πάνε για μεγάλες πολιτικές αλλαγές, που όμως δεν θα γίνουν απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο. Οι αλλαγές αυτές δεν έχουν επίσης να κάνουν μόνο με την ηγεσία, αλλά πολύ περισσότερο με αλυσιδωτές και απρόσμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, που οι κυριότερες από αυτές δεν θα είναι άμεσα ορατές. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε, κατ’ αναλογία φυσικά, ένα αρκετά «περίεργο» πολιτικό παιχνίδι.

Ας ξεκινήσω από την Τουρκία που πάει και πρώτη στις κάλπες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της πολιτικής του καριέρας. Ανάμεσα στα πολλά δύσκολα που φαίνονται στον αστρολογικό του χάρτη και στα δυσκολότερα που έρχονται μέσα στην επόμενη διετία, είναι ο Κρόνος στους Ιχθύς πάνω από τον Ήλιο του και σε τετράγωνο με τη γενέθλια σύνοδο Σελήνης-Άρη. Αυτό σχετίζεται και με τις εκλογές αλλά και με τα αυξανόμενα προβλήματα της υγείας του. Βέβαια ο «Έρντι» είναι εφτάψυχος, αφού την έχει γλυτώσει επανειλημμένα από ιδιαίτερα δύσκολες περιστάσεις!

Από την άλλη, ο Τοξότης αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δεν φαίνεται να έχει εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά και θα του δώσουν μια άνετη νίκη. Δύσκολα θα αναδειχτεί νικητής, τουλάχιστον στις πρώτες εκλογές. Διότι άλλο να προηγείσαι και άλλο να νικάς… ειδικά στην Τουρκία.

Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα αλλά και οι σεληνιακές εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, κορυφώνουν το πολιτικό παρασκήνιο, ενώ δεν αποκλείουν καθόλου πονηρές μεθοδεύσεις, βία και νοθεία!

Η αντιπαράθεση των δύο μονομάχων που έχει περάσει σε προσωπικό επίπεδο, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς θα κλιμακωθεί και θα επεκταθεί σε κοινωνική σύγκρουση εν μέσω σκανδάλων και πιθανής δικαστικής διαμάχης. Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!

Τα σενάρια είναι πολλά και περίπλοκα και δεν θα σταματήσουν να μας εκπλήσσουν μέχρι την επόμενη σεληνιακή έκλειψη στο τέλος του Οκτώβρη που «πέφτει» ακριβώς πάνω στον Ήλιο της Τουρκίας στον Σκορπιό. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τα αποτελέσματα των εκλογών, το πολιτικό σκηνικό και στις δύο χώρες θα είναι ρευστό, μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου, με σενάρια που θα μας εκπλήξουν!

Πολλά πράγματα στην Ελλάδα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των Τουρκικών εκλογών, με πρώτο και κύριο το πάγιο θέμα των Τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στη Θράκη. Δεν ισχύει το αντίστροφο, καθώς το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών, ελάχιστα θα επηρεάσει την Τουρκία.

Ανάλογα με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και τον νικητή στην Τουρκία, όποτε προκύψουν, θα κινηθεί και ο ξένος παράγοντας για να επηρεάσει, έχοντας φυσικά τη δική του ευρύτερη γεωπολιτική στρατηγική, που περιλαμβάνει τη στάση απέναντι σε ΝΑΤΟ, Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα, Σουδάν, Λιβύη, Συρία κλπ. Εδώ μπαίνει πάλι το τετράγωνο Δία- Πλούτωνα που γίνεται στις 18 Μαΐου, αλλά δεν γλυτώνουμε εύκολα από αυτό, καθώς θα επαναληφθεί στην αστρική του εκδοχή ένα χρόνο μετά.

Ό,τι και να πούμε γι' αυτό το τετράγωνο είναι λίγο. Είναι και η γενέθλια όψη της χώρας που «ευθύνεται» διαχρονικά για την κατά διαστήματα εισροή κεφαλαίων στη χώρα, αλλά και όλα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα ή σκάνδαλα και αυτό που ονομάζουμε «διαπλοκή»!

Θα ξανακούσουμε τις αγαπημένες του «συνθηματικές» φράσεις, όπως, «θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο», «οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται», «θα χυθεί άπλετο φως», «η αλήθεια θα λάμψει» κλπ.

Η δύσκολη ηλιακή έκλειψη του Απριλίου στην αστρική της εκδοχή, ενεργοποιεί τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Η «πονηρή» σεληνιακή του Μαΐου σε Ταυ-τετράγωνο με τον Ήλιο της Ελλάδας αλλά και τον Άρη να βρίσκεται στην πολύ ενδιαφέρουσα 22η μοίρα του Καρκίνου, είναι εξίσου σημαντική. Γίνεται, δε, σημαντικότερη, αν συνδυάσουμε την ηλιακή έκλειψη του Οκτωβρίου, που την ενεργοποιεί από την αντίστοιχη μοίρα του Ζυγού. Έχουμε παρατηρήσει ιστορικά πως κάθε φορά που ενεργοποιούνται αυτά τα σημεία, έχουμε από σοβαρές έως καθοριστικές πολιτικές εξελίξεις με τεράστιες οικονομικές προεκτάσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε το όλο σκηνικό δεν είναι ευχάριστο, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ και αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών!

Δεν είναι μόνο το ασταθές και βραχύβιο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από την ή τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κυρίως είναι οι «εξωγενείς» υπόγειες πιέσεις την επόμενη των εκλογών, όπως επίσης και οι υπόγειες συγκρούσεις που είναι υπερκομματικές, με την έννοια πως τα «αντίπαλα;» στρατόπεδα δεν εντάσσονται σε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, αλλά διαμοιράζονται σε όλο το φάσμα του πολιτικού σκηνικού. Από εκεί θα προέρθουν αποφάσεις (μέσα από μια συγκυβέρνηση;) που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, όχι μόνο άμεσα, αλλά σε μακροχρόνιο ορίζοντα!

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ασχοληθώ πιο αναλυτικά με τις Ελληνικές εκλογές και τα πιθανά αποτελέσματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved