Πανσέληνος-Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο: Τι θα φέρει σε Ελλάδα και κόσμο;

Ντόμινο αποδιάρθρωσης των οικονομικών σταθερών

Πανσέληνος-Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο: Τι θα φέρει σε Ελλάδα και κόσμο;

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να κριθούν στην πράξη οι εκτιμήσεις που είχα διατυπώσει χρόνια πριν (πρακτικά από το 2017-18, με μια υπενθύμιση το 2020, όταν ο κορωναϊός ήταν το κεντρικό θέμα) ότι η Σεληνιακή Έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ένα ντόμινο αποδιάρθρωσης των οικονομικών σταθερών, με την ανέχεια να είναι προ των πυλών. Τότε είχα επικεντρωθεί σε μια παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που θα επιφέρει το χάος αλλά το σύμπαν σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερη φαντασία από έναν αστρολόγο. Σήμερα, είναι σε πρώτο πλάνο το ενεργειακό ζήτημα και η επισιτιστική κρίση, με τον χειμώνα να προβλέπεται πολύ δύσκολος κι όχι πια από τους αστρολόγους. Τα χρηματιστήρια φυσικά εξακολουθούν να είναι στο στόχαστρο κι αυτό μπορεί να προκύψει και να το δεις στο… πολύ εγγύς μέλλον.

Η πρόβλεψη για μια ολική απώλεια ελέγχου στο οικονομικό πεδίο εξακολουθεί να υπάρχει πάνω στο «τραπέζι», ως προοίμιο μάλιστα εκείνων που θα ακολουθήσουν και συνδέονται με την περιβόητη «Μεγάλη Επανεκκίνηση». Μην περιμένεις όμως να «σκάσει» σώνει και καλά «κάτι» στις 8.

Ακόμα θυμάμαι την απάντηση του «εχέφρονα» κ. Δήμου (Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας) στην ερώτηση του κ. Δούκα στην ΕΡΤ, ανήμερα της έκλειψης τον Αύγουστο του 1999: «Ορίστε, είδατε να γίνεται κάτι σήμερα;», φροντίζοντας παράλληλα να καταχεριάσει τους «σκοταδιστές» αστρολόγους που προέβλεπαν διάφορα «δεινά».

Η πραγματικότητα διέψευσε πολύ γρήγορα αυτήν την κοντόφθαλμη προσέγγιση κι εκείνο που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι μια έκλειψη έχει «δικαίωμα» να επενεργήσει όχι μόνον ένα μήνα αφ’ ότου συμβεί, αλλά και σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου.
Ειρήσθω εν παρόδω, η Σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου έχει αρκετές αναλογίες με εκείνη την Ηλιακή του 1999, που «έδωσε» το σεισμό στην Πάρνηθα και το κραχ στο χρηματιστήριο, ενώ στα προ των εκλείψεων γεγονότα υπάρχει μια ακόμη «σατανική» σύμπτωση με νόημα. Το Μάρτιο του 1999 ήταν το ΝΑΤΟ που άρχισε να βομβαρδίζει τη Σερβία, το Φεβρουάριο του 2022 πήρε σειρά ο Πούτιν, εισβάλλοντας στην Ουκρανία και σίγουρα δεν πρόκειται για φάρσα αλλά για τραγωδία.

Τον Αύγουστο του 1999, στα ζώδια του σταθερού σταυρού είχαν πάρει θέση ο Κρόνος (στον Ταύρο) κι ο Ουρανός (στον Υδροχόο), με την προσθήκη του Άρη στο Σκορπιό. Αυτός ο τελευταίος είναι -κι ευτυχώς- που λείπει από το «κάδρο» στην παρούσα φάση, ο Κρόνος κι ο Ουρανός απλά έχουν αλλάξει θέσεις. Ωστόσο, το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, που συνοδεύει την έκλειψη, δεν είναι για να το αγνοείς και είναι βέβαιο πως τουλάχιστον τα ακραία φυσικά φαινόμενα σε περιτριγυρίζουν, με αιχμή τις πλημμύρες κι ότι άλλο δυσάρεστο μπορεί να προκύψει από το επιθετικό υγρό στοιχείο. Ήδη θα έχεις διαβάσει η ακούσει για την κακοκαιρία «Εύα» που θα σε επισκεφθεί τις παραμονές της έκλειψης κι έπεται και συνέχεια. Τα ναυάγια και οι ιώσεις είναι επίσης ένα συχνό φαινόμενο, χώρια όλα εκείνα που γίνονται κρυφά και δόλια. Μάλιστα, αυτά που μαθαίνεις ή θα μάθεις, ωχριούν μπροστά σε εκείνα που έχουν συμβεί και θα συμβούν στην πραγματικότητα.

Μια ουσιώδης διαφορά βέβαια μεταξύ των δύο εκλείψεων είναι το ότι με βάση το αστροχαρτογράφημά της, η τωρινή «δείχνει» κυρίως την Τύνιδα, την Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη, συν τη Μεγάλη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες κι αν οι σεισμοί και τα ηφαίστεια δεν απασχολούν τόσο τους βορειότερους πληθυσμούς, όσο οι πλημμύρες, πάντα μπορεί να προκύψει ένας μιμητής του Μπρέιβικ, που τον Ιούλιο του 2011 μακέλεψε τη Νορβηγία. Ειδικά μια Σεληνιακή έκλειψη μπορεί εύκολα να «ξυπνήσει» τέτοιες τάσεις σε διαταραγμένες ή/και ιδεοληπτικές προσωπικότητες κι από αφορμές στο μυαλό του καθενός, άλλο τίποτα.

Ακραία κοινωνικά ή φυσικά φαινόμενα μπορεί να προκύψουν και στο Πεκίνο, τη Λάσα, την Τεχεράνη ή στη Νότιο Αμερική. Η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη αλλά και ο Ισημερινός με το Περού και την Κολομβία είναι στα «SOS» αυτής της έκλειψης, ενώ όσον αφορά τις ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκονται σε διπλή πολιορκία, με τους καταστροφικούς τυφώνες να απειλούν από τον Ατλαντικό και τον Εγκέλαδο από τον Ειρηνικό.
Επιπλέον, η έκλειψη αφήνει να εννοηθεί πως θα μπορούσε να προκύψει κι ένα πυρηνικό ατύχημα αλλά τουλάχιστον ως προς την Ουκρανία, που είναι λογικό να πηγαίνει το μυαλό σου, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις.

Παραμένει ωστόσο στο «κάδρο» το ενδεχόμενο μιας χαοτικής κατάστασης στο οικονομικό πεδίο, που θα προκληθεί και θα διογκωθεί από τον «πανικό» του κόσμου κι αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, που στο κάτω-κάτω είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης αλλά την ΕΚΤ, που εδρεύει στην Φρανκφούρτη και είναι θεσμικό όργανο της Ε.Ε. Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει πολύ… δουλίτσα να κάνει!

Επιστρέφοντας στα αμιγώς δικά μας τα εργασιακά και η Δημόσια Υγεία είναι ψηλά στη λίστα με τα «καλούδια» της έκλειψης, υπάρχουν ωστόσο και «ράμματα» για τη… γούνα των κυβερνώντων, αφού ο Ήλιος της Ελλάδος βρίσκεται στη 15η μοίρα του Υδροχόου, εκτεθειμένος στο τετράγωνο Κρόνου και Ουρανού. Κάτι ξαφνικό δηλαδή μπορεί να διαταράξει τον όποιο σχεδιασμό τους κι αν με ρωτήσεις πόσο χρόνο ζωής έχει ακόμη αυτή η κυβέρνηση θα σου απαντήσω ότι το πολύ μέχρι το Φεβρουάριο θα έχουν κριθεί τα πάντα.

Παράλληλα, το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα, πέρα από αυτά για τα οποία σου έγραψα παραπάνω σχετίζεται άμεσα και με ένα γαϊτανάκι παραπλάνησης αλλά και «προδοτικών» κινήσεων στο πολιτικό σκηνικό, με τις υποκλοπές να είναι μόνον η κορυφή του «παγόβουνου».

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved