Άρης στον Τοξότη: Εντάσεις εντός των τειχών

Το ζητούμενο είναι να βρεις τα σημεία που σε ενώνουν κι όχι να αφρίσεις με εκείνα που σε χωρίζουν!

Άρης στον Τοξότη: Εντάσεις εντός των τειχών

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τον κατάλογο των όψεων –και τις αντίστοιχες προειδοποιήσεις- που σχηματίζει ο Άρης στον Τοξότη, είτε στην τροπική του εκδοχή, είτε στην αστρική κι εδώ πρέπει να σου θυμίσω ότι η χρονική στιγμή που ενεργοποιείται μια όψη του τροπικού Άρη με έναν άλλο τροπικό και αργό πλανήτη (στην συγκεκριμένη περίπτωση με Χείρωνα, Ποσειδώνα και Έριδα) μπορεί να είναι και 7 με 10 ημέρες, πριν κλείσει με ακρίβεια. Αντίθετα, οι όψεις, που ο ένας πλανήτης είναι τροπικός κι ο άλλος αστρικός, έχουν μικρότερη χρονική εμβέλεια, συνήθως 2-3 ημέρες.

Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου ο αστρικός Άρης, που βρίσκεται 24 μοίρες πίσω από τον τροπικό, δηλαδή στον Σκορπιό, σχηματίζει κατά σειρά τετράγωνο με τον τροπικό Κρόνο στον Υδροχόο και αντίθεση με τον τροπικό Ουρανό στον Ταύρο.
Και οι δύο όψεις έχουν έναν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας κι είναι σκόπιμο να είσαι προσεκτικός στις κινήσεις σου. Η πρώτη σχετίζεται περισσότερο με τροχαία ή ατυχήματα που κάτι σπάει, ενώ σε θέλει συμβιβαστικό/η στις υποθέσεις σου.
Η δεύτερη πάλι που κρατά τον χαρακτήρα του ξαφνικού κι αναπάντεχου, παραπέμπει σε κινδύνους που προέρχονται από ψηλά ή/και από πολύ δυνατούς ανέμους αλλά και σε πτώσεις από ύψος.
Εδώ υπάρχει και μια ιδιαίτερη προειδοποίηση για τους Καρκίνους, ιδιαίτερα του πρώτου και δευτέρου δεκαημέρου!

Ακολουθεί το τρίγωνο Άρη-Χείρωνα, ανήμερα τα Χριστούγεννα και μην ξεγελιέσαι από τον «αρμονικό» χαρακτήρα της όψης, αφού με τον Άρη παρόντα η ένταση δεν κάνει διακρίσεις.
Σε ψυχολογικό επίπεδο, η ουσία της όψης έχει να κάνει με το πόσο εύκολα ή δύσκολα βγαίνεις από μια κατάσταση ή από ένα χώρο, όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν σε σηκώνει πια το κλίμα! Αυτή η «εκκένωση» όμως υπονοεί κι άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα έναν κίνδυνο που σε αναγκάζει να εγκαταλείψεις την εστία σου ή να υπερασπίσεις τα «ιερά και όσια» σου. Πρακτικά παραπέμπει σε εντάσεις εντός των τειχών, ενώ σε κοινωνικό επίπεδο σχετίζεται με την εχθρότητα που μπορεί να δείξει μια ομάδα ή κοινότητα προς μια άλλη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ζητούμενο είναι να βρεις τα σημεία που σε ενώνουν κι όχι να αφρίσεις με εκείνα που σε χωρίζουν!
Αν είσαι Ταύρος του Μαΐου ή Ζυγός του πρώτου και δευτέρου δεκαημέρου, έχεις μερικούς παραπάνω λόγους για να προσέχεις!

Στις 11 Ιανουαρίου κλείνει με ακρίβεια το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, μια όψη που παραπέμπει σε κινδύνους από το υγρό στοιχείο αλλά και από την χρήση ουσιών, ενώ σε εκθέτει και σε ιώσεις. Επιπλέον, δεν λείπουν και οι «προδοτικές» ενέργειες ή αυτές που γίνονται στα μουλωχτά! Ορίζει ωστόσο και τα αντίμετρα που θα μπορούσες να πάρεις απέναντι σε ενδεχόμενες απάτες, κλοπές και όλα εκείνα τα ανεπιθύμητα που συνδέονται με τον Ποσειδώνα.
Όπως και να ΄χει, ο χορός θα είναι πάντα μια υγιής διέξοδος

Στις 13 Ιανουαρίου, ο τροπικός Άρης συναντά της αστρική Αφροδίτη, ενώ ο αστρικός σχηματίζει μια αντίθεση με την τροπική Δήμητρα στους Διδύμους, που είναι ένα deja vu της «κανονικής» αντίθεσής τους στις 15 Δεκεμβρίου.
Η πρώτη κινείται στα κλασικά πλαίσια με τους έρωτες και τα πάθη να δίνουν τον ρυθμό, ενώ για την δεύτερη και τις πολεμικές διαστάσεις της, που «σπάει» συνεργασίες ή/και δημιουργεί διαμάχες, (σου τα έχω γράψει στο πρώτο μέρος, την προηγούμενη εβδομάδα).

Στις 15 Ιανουαρίου ο Άρης κλείνει με ακρίβεια το τρίγωνό του με την Έριδα στον Κριό, με τους δύο πλανήτες να «βρίσκονται» και στις 24 αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για το τετράγωνο που σχηματίζει ο τροπικός Άρης με την αστρική Έριδα στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων.
Η επικεφαλίδα που θα μπορούσε να μπει είναι «εργασιακή αναταραχή» αλλά είναι το ίδιο εύκολο να υπάρξει ένας συναγερμός για θέματα υγείας, με τους ιούς και τα μικρόβια να επιδεικνύουν μια έντονη επιθετικότητα, καταπολέμησε λοιπόν κάθε πιθανή εστία μόλυνσης και ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου. Να ξέρεις ακόμη ότι τα ψηφιακά συστήματα τείνουν να είναι… ανυπάκουα!

Αν είσαι Ζυγός του τρίτου δεκαημέρου ή ανήκεις στο ζώδιο των Διδύμων, αμφότερες οι όψεις σε αφορούν περισσότερο.

Παράλληλα, στις 23 Ιανουαρίου ο αστρικός Άρης τετραγωνίζεται με τον τροπικό Δία στους Ιχθύς κι εδώ οι κίνδυνοι έχουν να κάνουν κυρίως με φωτιές, που θα πρέπει να προσέχεις περισσότερο αν είσαι Τοξότης, Λέων του πρώτου δεκαημέρου η Υδροχόος του πρώτου δεκαημέρου. Στον αντίποδα βέβαια μπορεί να πετύχεις κάτι μεγάλο και σπουδαίο.

Διάβασε επίσης: Άρης στον Τοξότη: Σαράντα και κάτι ημέρες περιπέτειας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved