Άρης στον Τοξότη: Σαράντα και κάτι ημέρες περιπέτειας

Ανάβει πολλές φωτιές στην Ελλάδα!

Άρης στον Τοξότη: Σαράντα και κάτι ημέρες περιπέτειας

Ο Άρης περνά στο ζώδιο του Τοξότη στις 13 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Σε περιμένουν δηλαδή σαράντα και κάτι ημέρες περιπέτειας, με την καλή αλλά και με την κακή έννοια, αλλά από τα κλεισμένα ραντεβού του με άλλους πλανήτες θα κρατήσω για την ώρα μόνο το πρώτο του, το επείγον και καυτό, με την Δήμητρα στους Διδύμους κι όσο για τα άλλα θα σου γράψω την ερχόμενη εβδομάδα. Η αντίθεση Άρη-Δήμητρας κλείνει με ακρίβεια στις 15/12 διασαλεύοντας την ειρήνη και την τάξη ή όπως έλεγε ένα παλιότερο κοινωνικό μήνυμα για μηχανόβιους: «Τους ξύπνησες όλους, γιατί;»

"Γιατί έτσι μου αρέσει" απαντά ο Άρης, πετώντας την διπλωματία στα σκουπίδια και βαρώντας με έκδηλη ικανοποίηση το τύμπανο του πολέμου. Ύστερα αρχίζει να φυλλομετρά τη λίστα με τους στόχους. Μεταφορές, συγκοινωνίες, δρόμοι, σύνορα, ξένοι υπήκοοι αλλά και Έλληνες του εξωτερικού, media, βουλευτές, υπουργοί, η Δικαιοσύνη αυτοπροσώπως, άντε και κανένας πανεπιστημιακός ή σεβάσμιος ιεράρχης για να περνά η ώρα. Ο ίδιος, δε, σκοπεύει να επισκεφθεί μεταξύ άλλων και την Ανατολική Μεσόγειο φορώντας κονκάρδα που γράφει «I love Cyprus». Αχ αυτοί οι έρωτές του! Ανάβουν πολλές φωτιές κι άντε να τις σβήσεις μετά.
Αγαπάει και την Ελλάδα βεβαίως, αφού στο γενέθλιο ωροσκόπιο της είναι στον Τοξότη και τον 7ο οίκο, μοστράροντας την αφεντιά του σαν το πρωτοπαλίκαρο των τσαμπουκάδων, γι’ αυτό μην απορήσεις, όταν το θερμόμετρο των εξελίξεων θα αγγίξει τους 42 βαθμούς και βάλε. Πυρετός, ανάφλεξη, της μουρλής, πες το όπως θες αλλά όσον αφορά τα αμιγώς δικά σου, οι ένδοξοι παγκόσμιοι πρόγονοί σου, σου δείχνουν κι έναν διαφορετικό δρόμο.

Και δεν χρειάζεται να έχεις εμπλοκές με τον νόμο, σαν τον Oscar Wild και τους διαβόητους δίδυμους Kray, ούτε να βγάλεις την τυχοδιωκτική φύση του Arthur Rimbaud. Μπορείς όμως να ανέβεις στο «Μεθυσμένο Καράβι» του, εξ άλλου ο αγαπημένος σου Jules Verne σου ετοιμάζει συναρπαστικά ταξίδια. Να το γράφει ξεκάθαρα κι ο Jack Kerouac: «Στον δρόμο». Τρέχοντας ενίοτε σαν γαζέλα, όπως η μακαρίτισσα η Griffith Joyner, Πρόσεξε μόνον μην πέσεις από το άλογο παριστάνοντας τον Superman, Ο Cristopher Reeve θα μπορούσε να σου πει πολλά για αυτό αν ήταν ακόμη ζωντανός.
Μπορείς ακόμη να ακολουθήσεις την «Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων», σύμφωνα με τις προσταγές του Lewis Carroll ή να βγάλεις φωνή –φωνάρα, δηλαδή- σαν του Luciano Pavaroti ή της Jose Maria Carreras κι αν είσαι ροκάς, υπάρχει και η Janis Joplin.
Ο κατάλογος βέβαια είναι μακρύς και τελειωμό δεν έχει, αφού ο Άρης στον Τοξότη είναι πολυπράγμων, όπως και κάθε πλανήτης στον Τοξότη που σέβεται τον εαυτό του.

Κράτα, αν θες, την Agatha Cristie με το Orien Exxpress της, φόρα και το Versace σου και φύγαμε για το επόμενο κλασσικό εικονογραφημένο με τις περιπέτειες του Άρη στην χώρα του Τοξότη. Next week...

Διάβασε επίσης: Σύνοδος Αφροδίτης - Πλούτωνα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved