Σύνοδος Αφροδίτης - Πλούτωνα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου»

Τι θα φέρει σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο η συμπόρευση των δύο πλανητών;

Σύνοδος Αφροδίτης - Πλούτωνα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου»

Η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα είναι ένα από τα αστρολογικά highlights του χειμώνα, το ότι μάλιστα συνόδεψε την Ηλιακή έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, πέρα από την ενισχυμένη δυναμική που απόκτησε, επεκτείνει την επιρροή της μέχρι και τον ερχόμενο Μάιο.

Στην αστρολογική θεωρία και πρακτική, η όψη είναι συνυφασμένη με δυσάρεστα ή/και πένθιμα συμβάντα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ίσως όμως να βιώσεις και μια αίσθηση απώλειας ή μηδενισμού, χωρίς να υπάρξει κάποιο εξωτερικό ερέθισμα και στα πλαίσια μιας δικής σου εσωτερικής υπαρξιακής αναζήτησης.

Στον έξω κόσμο πάντως θα έχεις να κάνεις με «μοιραίες» καταστάσεις κι όχι μόνο στα ερωτικά σου, που σίγουρα είναι μια διακεκριμένη αρμοδιότητα της Αφροδίτης, αλλά όχι η αποκλειστική. Τα οικονομικά είναι μια ακόμη και μακάρι να κερδίσεις από απώλειες άλλων ή να αποζημιωθείς γενναία για μια δική σου απώλεια, όμως σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και το άλλο σενάριο, να βρεθείς, δηλαδή, προ τετελεσμένων που δεν θα σου αρέσουν, ειδικά αν βοηθήσεις κι εσύ με τα εξ ίσου «μοιραία» πάθη σου. Το να αναγορεύεις μια υπόθεσή σου σε «ζήτημα ζωής και θανάτου», μπορεί να δείχνει επικό, αλλά το πιθανότερο είναι να σε φέρει στο χείλος της αβύσσου και θα σου συνιστούσα να χαλαρώσεις, ενεργοποιώντας όσο Ποσειδώνα έχεις μέσα σου, αφού είναι ο μόνος που με την δύναμη της Αγάπης ή/και τις υπερβάσεις-εξιδανικεύσεις του μπορεί να σε κάνει να «δραπετεύσεις» από τα Πλουτώνια δεσμά!

Επιπλέον, βέβαια, η Αφροδίτη συνδέεται και με ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού σου και μια επαφή της με τον Πλούτωνα ενέχει πάντα τον κίνδυνο να επιβαρυνθείς με κάτι τοξικό ή ανθυγιεινό, που έρχεται για να μείνει και θα είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτό χωρίς να περάσεις από την γνωστή Πλουτώνια ακολουθία «θάνατος-αναγέννηση», με την δεύτερη να έχει ερωτηματικό, αφού εξαρτάται κι από υποκειμενικούς παράγοντες. Στο προληπτικό σκέλος της καθιστά λοιπόν αναγκαία και επιβεβλημένη μια «κάθαρση», πριν οι βλαπτικές συνέπειες συσσωρευθούν μέσα σου κι αρχίσουν να υποσκάπτουν την υγεία σου. Επίσης, αλλοιωμένα τρόφιμα ή καλλυντικά θα μπορούσαν να σου κάνουν ζημιά, ενώ αν σχεδιάζεις μια αισθητική επέμβαση, για κανέναν λόγο μην την κάνεις μετά τις 19/12, εκτός κι αν σε εξιτάρουν τα πειράματα του Δόκτορα Φρανκενστάιν!

Ωστόσο, να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν μόνο τα «τρομακτικά» σενάρια στην εξωτερική ζωή σου, αφού πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και ανεξάρτητα με το πόσο «μαύρη» είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, υπάρχουν διαθέσιμες για σένα και οι πιο λάιτ εκδοχές, που καταναλώνουν ή/και παράγουν την Πλουτώνια ενέργεια, αποτρέποντας (ναι, γίνεται κι αυτό) τις πιο πένθιμες εκδηλώσεις της, όπως είναι για παράδειγμα η υιοθέτηση μιας gothic γραμμής ή/και η εμβριθής ενασχόλησή σου με τραγωδίες, μυστήρια και θρίλερ, αλλά στην σφαίρα της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Υπάρχει βέβαια και η πορνό βιομηχανία, που απευθύνεται στα χαμηλότερα των ενστίκτων σου και σίγουρα θα πάρει τα πάνω της, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να την «ταΐσεις» κι εσύ.
Μακάρι, επίσης, να «σφραγιστεί» η ζωή σου με θετικό τρόπο, αφού στο ιστορικό ανάλογων όψεων είναι καταγραμμένες και καθοριστικές επιλογές ή καταστάσεις, που γυρίζουν το παιχνίδι υπέρ σου και…πάνε μέχρι τέλους, ειδικά στην περίπτωση που έχει προηγηθεί ένας μηδενισμός κι αυτό το «born again» είναι ίσως η πιο ελπιδοφόρα προοπτική. Ή αλλιώς, κανείς δεν είναι καταδικασμένος, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Τυπικά, το πρώτο ραντεβού των δύο πλανητών είναι κλεισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου, ωστόσο ήδη σε επηρεάζουν από κοινού, αφού η Αφροδίτη κινείται αργά λόγω της ανάδρομης πορείας της που θα ξεκινήσει στις 19 και ο εναγκαλισμός της με τον Πλούτωνα είναι παρατεταμένος.
Ειδικό ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει και η δεύτερη συνάντησή τους, ανήμερα τα Χριστούγεννα, με την Αφροδίτη ανάδρομη πια, ανοίγοντας μια παρένθεση σε σχέση με τους δικούς της τομείς. Η βασική κατεύθυνση είναι να επανεξεταστούν ερωτικές ή οικονομικές υποθέσεις του παρελθόντος, με σκοπό να καταλήξεις οριστικά σε σχέση με αυτές, ενώ όσον αφορά σε νέες πρωτοβουλίες, θα έχουν έτσι κι αλλιώς μια κακή τύχη, εκτός κι αν έχεις ανάδρομη Αφροδίτη στο γενέθλιο χάρτη σου και θυμάσαι να χαίρεσαι, όταν γίνεται ανάδρομη και η transit!

Πέρα από αυτό όμως και αναφορικά με συλλογικές υποθέσεις, είναι πιθανό να αναθεωρηθούν κάποια βασικά δεδομένα σε σχέση με την πανδημία, αλλά και τους εμβολιασμούς, αφού ο Πλούτωνας φαίνεται να σχετίζεται στενά με αυτούς. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έρθουν στο φως κάποια κρίσιμα δεδομένα για παρενέργειες που μέχρι σήμερα παραμένουν στο σκοτάδι ή/και δεν προβάλλονται κι αυτό βέβαια μπορεί να γίνει κάτω από το αμείλικτο βάρος -ίσως και μακάβριων- διαπιστώσεων προερχόμενων από την ιατρική κοινότητα. Μια ακόμη εκδοχή είναι το να αποδειχθούν πρακτικά αναποτελεσματικοί οι εμβολιασμοί που θα γίνουν από τις 19 Δεκεμβρίου κι ύστερα ή/και να εγερθούν πολύ σοβαρά ερωτήματα για αυτούς.
Όσο για την τρίτη σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα που γίνεται στις αρχές Μαρτίου είναι ίσως και η πιο φαρμακερή, αφού στην 28η μοίρα του Αιγόκερω θα βρίσκεται και ο Άρης, αλλά για αυτήν την τριπλή συμπόρευση και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στην ζωή σου, θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο.

Διάβασε επίσης: Astroquotes Δεκεμβρίου: Η φράση-κλειδί που δείχνει πώς θα κυλήσει ο μήνας σου!

Μηνιαίες Προβλέψεις από 22/11 έως 22/12: Μετά την έκρηξη, η ύφεση και φτου κι απ' την αρχή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved