Ο Ποσειδώνας είναι ο μόνος που στηρίζει την ύπαρξή σου με τις ελπίδες και τα όνειρά σου

Πάρε τα μέτρα σου, αλλά η πίστη σου στον Άνθρωπο είναι που θα σε σώσει

Ο Ποσειδώνας είναι ο μόνος που στηρίζει την ύπαρξή σου με τις ελπίδες και τα όνειρά σου

Το ξέρεις πώς ο Ποσειδώνας φλερτάρει με την τέχνη του ανέφικτου. Το ξέρεις ότι σε κάθε δύσκολη εποχή σαν αυτή που ζεις και τώρα τρέφει και στηρίζει την ύπαρξή σου με τις ελπίδες και τα όνειρά σου.

Σε ραίνει με αγάπη κι ανθρωπιά, βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτόν που, κόντρα στην ζοφερή πραγματικότητα, συνεχίζει να πιστεύει ότι ο κόσμος σου μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Αυτός που μπορεί να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών, σαν σε παραμύθι του Άντερσεν, που από την πίκρα της ζωής αναδύεται η υπερβατική αισιοδοξία.

Σε ραίνει βέβαια και με μπόλικα covid news από όλες τις πλευρές. Θεωρίες συνωμοσίας με δυστοπικά σενάρια επιβολής από την μια, μεσσιανικές εξαγγελίες από την άλλη. Κοντεύεις να λατρέψεις το εμβόλιο για τον covid 19 σαν τον χρυσό μόσχο που θεοποίησαν οι Ιουδαίοι στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά αυτός είναι ο δικός τους Ποσειδώνας, όχι ο δικός σου και μένει να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα. Με στοιχεία, αλλά κυρίως διαισθητικά.

Και να ποια είναι η πρώτη σου αλήθεια: Σου λένε ότι είσαι «ψεκασμένος» αλλά τι να αντιτάξεις στον «επιβεβλημένο» ρεαλισμό που «αναπόφευκτα» σκορπίζει γύρω σου πείνα και δυστυχία;

Αν δεν υπήρχε η δική σου επιμονή να υπερασπίζεις την «ανέφικτη» ελευθερία σου, που είναι συνυφασμένη με τα δικαιώματά σου, τότε ο κόσμος σου θα απαρτίζονταν αποκλειστικά και μόνο από τους εφιάλτες σου.

Σου λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν του δικού τους «ορθολογικού». Ότι πλανιέσαι αν νομίζεις πως μπορείς να ξεφύγεις από το «μοιραίο», εσύ ο «ανεύθυνος» πολίτης. Να παραμείνεις εκτός συστήματος; Α πα πα! Παγκοσμιοποίηση κι άγιος ο Θεός… Επιστρατεύουν μάλιστα πλήθος «επιστημονικών» αποδείξεων, ως εχέγγυο της «σωτηρίας» σου, μια εύηχη λέξη, που χρησιμοποιούν, εννοώντας τα κέρδη τους και τον έλεγχο που σου ασκούν.

Σε βομβαρδίζουν με τεχνικά στοιχεία, πιθανότητες και λογικά σενάρια, που όλα τους καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: «Όλα γίνονται για το καλό σου». Προσπαθούν να σε προσγειώσουν στην «πραγματικότητα», να σου κόψουν τα φτερά, να συνηθίσεις τον περιορισμό. Είτε από πρόθεση, είτε από στενότητα πνεύματος.

Όμως άσε τους πολιτικούς, που λες κι είναι συνεννοημένοι σπέρνουν τον τρόμο ο ένας μετά τον άλλον. Σήμερα πέθαναν χίλιοι, αύριο εκατό χιλιάδες. Μέτρα και πάλι μέτρα λες κι ο κορωναϊός είναι η μοναδική αιτία θανάτου σε αυτόν τον κόσμο. Το πόσοι πεθαίνουν ετησίως από πείνα δεν το μνημονεύουν όμως. Ίσως βέβαια και να προβάλλουν τον δικό τους πανικό, μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τις καρέκλες και τα προνόμιά τους, αυτοί οι μεγάλοι πλανεμένοι και πλανευτές. Από ποιούς, μην το ρωτάς γιατί θα σε πούνε πάλι «ψεκασμένο»…

Πιάσε τους επιστήμονες, που με την «αντικειμενική» σκέψη τους, κάνουν λάθη επί λαθών, είτε εντός, είτε εκτός εισαγωγικών. Για παράδειγμα, στις αρχές του 20ου αιώνα, απορρίφθηκε μετά θριάμβων ο «αιθέρας» των αρχαίων. Και λίγο αργότερα, στο κατώφλι της Διαστημικής εποχής υπήρξαν κάποιοι «σοφοί» που υποστήριξαν ότι η επιθυμία του ανθρώπου να ξεφύγει από το γήινο πλαίσιο του, «αντιβαίνει τους φυσικούς νόμους».

Δύο μόνο από τα επιστημονικά πορίσματα που διαψεύστηκαν πανηγυρικά, το δεύτερο άμεσα και το πρώτο ύστερα από έναν αιώνα. Θα μου πεις τα λάθη είναι ανθρώπινα κι έχεις δίκιο. Σκέψου όμως πόσα «επιβεβλημένα» σενάρια κτίστηκαν επάνω σε τέτοια ανάλογα λάθη.

Παράλληλα -κι αυτό είναι το πιο κρίσιμο- μπορεί να σου κρύβουν αλήθειες που «δεν συμφέρουν». Δυστυχώς, η επιστημονική έρευνα έχει πολλά βρώμικα μυστικά και «άκρως απόρρητες» συγκαλύψεις. Δεν σου γράφω για θεωρίες συνομωσίας αλλά για πραγματικά περιστατικά, όπως είναι η «αβλαβής» χορήγηση της θαλιδομίδης σε εγκύους στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, για την καταπολέμηση της ναυτίας, που όμως είχε σαν αποτέλεσμα να γεννηθούν χιλιάδες παιδιά με ατροφικά άκρα.

Σου γράφω για τα βρώμικα μυστικά των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, που -πάντα για το καλό σου- ανατρέπουν φυσικές ισορροπίες χιλιετιών, εξαφανίζουν σταδιακά τις μέλισσες και τα δικαιώματα σου στη ζωή. Κι όλα αυτά στο όνομα της αλήθειας-κέρδους τους. Από τις Επιστήμες μέχρι -πολύ περισσότερο- την Πολιτική…

Μην εμπιστεύεσαι άκριτα τους εξουσιαστές σου και τους χειρισμούς τους. Μην εμπιστεύεσαι τα επιχειρήματά τους, χωρίς να αφήνεις χώρο στην δική σου αλήθεια, στο δικό σου θαύμα. Αυτοί ξέρουν ότι χωρίς όραμα δεν πας πουθενά, γι’ αυτό συννεφιάζουν τους ορίζοντές σου. Χωρίς τις υπερβάσεις σου, τα όρια που σου θέτουν είναι ταυτόχρονα κι οι αλυσίδες σου.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι και να αντιδράς, έστω κι αν σου λείπουν οι αποδείξεις. Πάρε τα μέτρα σου, αλλά η πίστη σου στον Άνθρωπο είναι που θα σε σώσει.

Διάβασε επίσης: Πότε προβλέπεται η επαναφορά σου στην «κανονικότητα»; Τι δείχνουν τα άστρα;

Χριστούγεννα με lockdown; Τι λένε τα άστρα;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved