Τι θα φέρει στην Ελλάδα η Ηλιακή έκλειψη;

Οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου είναι συνήθως αρκετά παραγωγικές σε γεγονότα για τη χώρα μας

Τι θα φέρει στην Ελλάδα η Ηλιακή έκλειψη;

Την Πέμπτη 15/2 και στις 23:05 ώρα Ελλάδος «κλειδώνει» η πρώτη Ηλιακή έκλειψη της χρονιάς, που βέβαια τα σημάδια της μπορεί να τα δούμε άμεσα, αλλά και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου είναι συνήθως αρκετά παραγωγικές σε γεγονότα για την Ελλάδα, κάτι μάλλον φυσιολογικό, με δεδομένο το ότι η χώρα μας, ως κράτος, ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου. Επιπλέον, τα δύο ζώδια φιλοξενούν τον 10ο και τον 4ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου της, προσδιορίζουν δηλαδή θέματα ή καταστάσεις πρώτης γραμμής, που έχουν να κάνουν κυρίως με την κοινωνία, την Πολιτική, αλλά και την Οικονομία.

Μελετώντας την πρόσφατη Ιστορία μπορεί να σταθεί κανείς σε δύο από αυτές τις εκλείψεις, που έγιναν περίπου στην ίδια μοίρα με την φετινή. Η πρώτη, τον Φεβρουάριο του 1980 φαίνεται να συνδέεται με την μετέπειτα αλλαγή ηγεσίας στην τότε Νέα Δημοκρατία (ανέλαβε ο κ Γ. Ράλλης), ενώ η δεύτερη, τον Φεβρουάριο του 1999 για το «πάρτι» του χρηματιστηρίου Αθηνών, που οδήγησε στο γνωστό κραχ ύστερα από την επόμενη έκλειψη του Αυγούστου.

Κι εδώ, οφείλω να σημειώσω ότι οι εκλείψεις που έγιναν ή θα γίνουν κοντά στον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδος (στις 14 Υδροχόου περίπου), μας πέφτουν σαφώς πιο… βαριές, αρκεί να συνδυάζονται με «σκληρές» πλανητικές όψεις, με την συμμετοχή είτε του Άρη, είτε του Ουρανού, είτε και των δύο μαζί. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει ουσιαστικά λόγος ανησυχίας για κάτι με τραγικές διαστάσεις, που θα συνταράξει την Ελληνική κοινωνία.

Η φετινή έκλειψη πάντως έχει ως πρωταγωνιστή τον Δία (σχηματίζει τετράγωνα με τα Φώτα), δίνοντας έναν ακόμη πιο υπερβολικό τόνο σε όλα εκείνα που συνδέονται με την παρουσία του πλανήτη στο ζώδιο του Σκορπιού.

Σας παραπέμπω λοιπόν στο σχετικό άρθρο «Δίας στον Σκορπιό: Προβλέψεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο», που ήδη δείχνει εξαιρετικά… πειστικό με τα όσα έχουν συμβεί μέσα σε διάστημα 4 μηνών και φυσικά έπεται και συνέχεια.

«...το ενδιαφέρον του κοινού θα μετατοπιστεί σταδιακά σε θέματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ζώδιο, όπως είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η ενέργεια, τα πυρηνικά αλλά και η παράνομη δράση ατόμων ή ομάδων»

Ο συγκεκριμένος Δίας ειδικεύεται περισσότερο στα κάθε λογής σκάνδαλα και την κερδοσκοπία αλλά σίγουρα έχει και τα… τυχερά του, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό. Όσον αφορά, δε, στους κινδύνους από αναταράξεις στις χρηματαγορές, είναι όντως υπαρκτοί και θα προέλθουν από… Wall Street μεριά, αφού στο αστροχαρτογράφημα του ωροσκοπίου της έκλειψης, η «γραμμή» του Ουρανού περνάει από την Νέα Υόρκη!

Υπάρχει βέβαια και μια όψη που θέλει προσοχή, ιδιαίτερα σε σχέση με την Οικονομία αλλά και την Εξωτερική πολιτική της χώρας. Πρόκειται για το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, με τον πρώτο να βρίσκεται στον 7ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου της Ελλάδος (εχθροί και σύμμαχοι, είτε εντός είτε εκτός εισαγωγικών) και τον δεύτερο στον 11ο (πολιτική και πολιτικοί). Στο, δε, ωροσκόπιο της έκλειψης οι δύο πλανήτες βρίσκονται αντίστοιχα στον 2ο και 5ο οίκο, παραπέμποντας στα… γνωστά «λαδώματα» και όλα τα σχετικά αλλά και σε μια επενδυτική «φούσκα»!

Εδώ, σίγουρα «παίζεται» κάτι ύποπτο κι εύχομαι να μην είναι σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων. Επιπλέον, στο αστροχαρτογράφημα, επισημαίνονται αλλαγές και ανατροπές τόσο στην Αλβανία, όσο και στα Σκόπια, κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα.

Τι θα φέρει στην Ελλάδα η Πανσέληνος - Σεληνιακή έκλειψη;

Για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα βέβαια, θα μπορούσα να λάβω υπόψη μου τα δεδομένα στον γενέθλιο χάρτη του κ Ν. Κοτζιά, το πρόβλημα όμως είναι ότι για τον Υπουργό των Εξωτερικών δίνονται… δύο ημερομηνίες γέννησης που μάλιστα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την πρόβλεψη, όσο η μέρα με την νύχτα!

Αν μεν έχει γεννηθεί στις 19/11/1950 και είναι Σκορπιός, τότε η δική του προσωπική επιτυχία θα συνδυαστεί και με μια μεγάλη διπλωματική νίκη για την Ελλάδα. Αν όμως γεννήθηκε στις 21/12/1950 στο ζώδιο του Τοξότη, φαίνεται να διανύει μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον ίδιο, με το φάντασμα της αποτυχίας ή της προδοσίας να πλανάται από πάνω του.

Κάθε βοήθεια στη διευκρίνιση αυτού του ζητήματος, είναι βέβαια ευπρόσδεκτη!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved