Δίας στον Σκορπιό: Προβλέψεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο

Ο Δίας θα περάσει στον Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2018

Δίας στον Σκορπιό: Προβλέψεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο

Το απομεσήμερο της 10ης Οκτωβρίου (στις 16:21), ο Δίας θα περάσει στον Σκορπιό, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2018.
Κι όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη μεταβολή, το ενδιαφέρον του κοινού θα μετατοπιστεί σταδιακά σε θέματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ζώδιο, όπως είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η ενέργεια, τα πυρηνικά αλλά και η παράνομη δράση ατόμων ή ομάδων.

ΕΛΛΑΔΑ

Στα σοβαρά θέματα που θα απασχολήσουν την χώρα μας μέσα στους επόμενους 13 μήνες συμπεριλαμβάνονται η έξαρση της εγχώριας τρομοκρατίας, η δράση εγκληματικών οργανώσεων... πάσης φύσεως και κάποιες «γερές» θεομηνίες (και στην Αττική).
Σε σχέση μάλιστα με τα δύο πρώτα αναμένονται αποκαλύψεις για την δράση μυστικών υπηρεσιών ή «κυκλωμάτων» στην Ελλάδα.

Όσο για τις θεομηνίες, φαίνεται να γίνεται μια «μάχη» ανάμεσα σε ισχυρούς σεισμούς και ακραία καιρικά φαινόμενα, με τα δεύτερα, ωστόσο, να στοιχίζουν πολύ περισσότερο σε ζημιές και απώλειες ζωών.

Στην οικονομία, θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, από την άλλη πλευρά όμως το Δημόσιο θα καρπωθεί περιουσιακά στοιχεία φορέων, οργανισμών ή «διακεκριμένων» προσώπων.

Ακόμη, θα γίνουν σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την Δημόσια Διοίκηση και την Δικαιοσύνη.

Τα καλύτερα νέα πάντως έχουν να κάνουν με την ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, είτε των πολιτών προς το κράτος, είτε του κράτους προς τους δανειστές.
Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσουν νέες βιομηχανικές μονάδες και να ξεκινήσουν επενδύσεις, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να υπάρξει μια εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας.

Στα θετικά συγκαταλέγονται, επίσης, κάποιες εξέχουσες αρχαιολογικές ή παλαιοντολογικές ανακαλύψεις, ενώ «απελευθερωτική» θα είναι η συνεισφορά του Δία στον Σκορπιό σε κοινωνικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τους γονείς και την οικογένεια, την σεξουαλική έκφραση ή την... ταφή! Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική «πρεμιέρα».

Παράλληλα βέβαια θα δραστηριοποιηθούν άτομα και φορείς που στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση της σεξουαλικότητας ή διακινούν «μαύρο χρήμα» με ποικίλους τρόπους κι αν το κακό δεν κτυπηθεί εν τη γενέσει του, τότε θα λάβει μεγάλη έκταση.

Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας που θα ξεσπάσει σε γειτονική χώρα.

ΚΟΣΜΟΣ

Στο μέτωπο της Οικονομίας το σημαντικότερο «αγκάθι» είναι η πτώση-κρίση του δολαρίου, κάτι βέβαια που εκτός από τις ΗΠΑ θα επηρεάσει και τον υπόλοιπο κόσμο.
Σε κάποια κράτη μάλιστα θα υπάρξουν σημαντικές κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων ή τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «διαλυτικά» φαινόμενα.

Επιπλέον, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στον «πόλεμο των αγωγών», με την Ρωσία να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Εδώ αναμένονται νέες αντιπαραθέσεις συμφερόντων με τις ΗΠΑ να αντιδρούν και την Γερμανία να... συναινεί! Η τελευταία, ωστόσο, καλείται να ξεπεράσει και μια κυβερνητική κρίση, που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην καγκελαρία.

Στην Μέση Ανατολή οι ακρότητες θα αντικατασταθούν σταδιακά από μια σχετική ομαλότητα και ο πόλεμος στην Συρία θα λήξει οριστικά. Ερωτηματικό βέβαια παραμένει το τι θα απογίνουν οι στρατιώτες του ISIS, χωρίς να αποκλείεται μια μαζική μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή.

Αντίθετα, για την Β. Κορέα και τα πυρηνικά της, η κατάσταση θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο με μόνη ορατή «λύση» την πτώση του εκεί καθεστώτος. Κι επειδή ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν το... κουνάει, μόνον βίαια μπορεί να γίνει αυτό.

Αναταραχές μεγάλης κλίμακας αναμένονται και στην Αφρική, όπου δυστυχώς η βαρβαρότητα θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Στη, δε, Νότια και Κεντρική Αμερική θα εμφανιστούν νέοι αμφισβητίες της «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων», με το μέλλον τους ωστόσο να μην προδιαγράφεται και τόσο ρόδινο.

Κατά τα άλλα, θα έχουμε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την δράση παράνομων ή περιθωριακών ομάδων-οργανισμών αλλά και για την δράση των μυστικών υπηρεσιών.

Κομβικής σημασίας θα είναι και κάποιες ανακαλύψεις σε σχέση με την καταγωγή του Ανθρώπου και πολιτισμούς του παρελθόντος.

Όσον αφορά στα πυρηνικά (όπλα ή εργοστάσια), είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ατυχήματα και διαρροές ραδιενέργειας με πρώτο «θύμα» τα απανταχού υποβρύχια!

Τέλος, διακεκριμένες καταστροφές και αρκετά θύματα θα προκαλέσουν... σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί σε όλον τον πλανήτη, χωρίς να εξαιρούνται οι μεγαλουπόλεις της Δύσης. Βλέπετε, ο Σκορπιός συνδέεται στενά με το τέλος ενός κύκλου και την αρχή του επόμενου, κάτι που σίγουρα έχει και τις δυσάρεστες πτυχές του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved