Έχει το παιδάκι σας Ερμή στους Ιχθύες; Έτσι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Ο γενέθλιος Ερμής του παιδιού σας αποκαλύπτει αν θα διαπρέψει...

Έχει το παιδάκι σας Ερμή στους Ιχθύες; Έτσι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Η θέση και οι όψεις του Ερμή στο ωροσκόπιό μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο σκέψης, την εκφραστικότητα και τις διανοητικές ικανότητές μας.

Αν και το θέμα του παρόντος άρθρου αναφέρεται άμεσα στα παιδιά και τις σχολικές τους επιδόσεις με βάση τον γενέθλιο Ερμή τους, δεν παύει να είναι και για τους πρεσβύτερους ένας καλός οδηγός, όσον αφορά στα συν και τα πλην αυτής της ζωδιακής θέσης του Ερμή.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει ο Ερμής στους Ιχθύες

Το κίνητρό του είναι η εξιδανίκευση γι' αυτό και ανταποκρίνεται άμεσα σε παιδαγωγούς που χρησιμοποιούν έναν πιο «ποιητικό» ή εναλλακτικό λόγο.

Το «Ποσειδώνιο» παιδί με όπλο τη διαίσθησή του κάνει εντελώς υποκειμενικές αξιολογήσεις και δύσκολα αντιλαμβάνεται τη «χρησιμότητα» της εκπαίδευσης, όπως την ορίζουν οι άλλοι. Το συναρπάζει περισσότερο η ιδέα ότι μπορεί να γίνει ο σοφός του παραμυθιού έτσι, με ένα …μαγικό άγγιγμα. Όταν δεν υπάρχει κάτι μυστηριακό να του τραβήξει το ενδιαφέρον, αφαιρείται και ονειροπολεί ασύστολα.

Ως γνήσια «σιγανοπαπαδιά» πάντα κερδίζει πόντους από τη συμπεριφορά του, χάνει όμως πολλά πράγματα που τα… χαρίζει στους συμμαθητές του. Είναι η θέση της σιωπής και της μη ενεργητικής συμμετοχής στα δρώμενα της τάξης. Θα προτιμούσε να είναι αόρατο ώστε να μην ασχολείται κανείς μαζί του αλλά στην ανάγκη βολεύεται και με μια υπνωτική παράδοση (χρρρ…).

Αντιλαμβάνεται τα πράγματα σφαιρικά, «πρώτα το όλον και ύστερα το μέρος», χειρίζεται με εξαιρετική ευκολία συμβολισμούς και αφηρημένες έννοιες ενώ συχνά δίνει εύστοχες απαντήσεις χωρίς να ξέρει από …πού του ήρθαν. Αντίθετα δεν τα πάει καθόλου καλά με τις λεπτομέρειες και τους συγκεκριμένους ορισμούς και συχνά ενώ έχει καταλάβει πολύ καλά ένα θέμα, δυσκολεύεται να το αποδώσει. Ο δικός του δρόμος είναι οι παραβολές, οι παρομοιώσεις οι αναλογίες και οι …ζωγραφιές.

Ο Ιχθυακός Ερμής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις συναισθηματικές εναλλαγές γι’ αυτό κι η απόδοσή του κυμαίνεται από πολύ καλή έως… πάτος. Γενικά, μπορεί να αλλάζει συμπεριφορά και μυαλά σαν χαμαιλέοντας ανάλογα με τις παρέες του.

Αν έχει δίπλα του έναν καλό μαθητή, θα επηρεαστεί θετικά, μιμούμενος τη στρατηγική του και υποκλέπτοντας τις γνώσεις του. Αν όμως οι «κολλητοί» του είναι «κουμπούρες», τότε ο δρόμος προς τις ανώτερες σπουδές θα είναι εξαιρετικά μακρύς!

Διάβασε επίσης:

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, ανάλογα με το ζώδιό τους

Ο Ερμής και ο τρίτος οίκος

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που επηρεάζονται λιγότερο από τον ανάδρομο Ερμή

Πάτησε εδώ για να μάθεις κι εσύ σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ερμής σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved