Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, ανάλογα με το ζώδιό τους

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα «χτυπήσει» το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς!

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, ανάλογα με το ζώδιό τους

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ κι αυτό σημαίνει πως έφτασε η ώρα να προετοιμάσετε τα παιδάκια σας για την επιστροφή τους στο σχολείο. Κάποια ανυπομονούν να δουν ξανά τους συμμαθητές, ωστόσο, για πολλά, η πρώτη μέρα στις σχολικές αίθουσες αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση.

Αν θέλετε, λοιπόν, να βοηθήσετε τα μικρά σας να έχουν φέτος μια ομαλή επιστροφή στο σχολείο, σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο ζώδιο στο οποίο ανήκουν. Θα μάθετε τι χρειάζεται να βάλετε φέτος στη σχολική τους τσάντα και κυρίως, πώς να τα κάνετε να επιστρέψουν με χαμόγελο στα θρανία τους!

Κριός

Τα Κριαράκια ανυπομονούν για την επιστροφή στο σχολείο και μάλιστα, συνήθως αισθάνονται έντονο ενθουσιασμό, αφού πιστεύουν πως τους δίνεται μια ακόμη αφορμή να κάνουν μια νέα αρχή και, φυσικά, να αποκτήσουν τα πιο τέλεια σχολικά είδη. Ένα ημερολόγιο και ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια αποτελούν «εγγύηση» για ένα μικρό Κριό!

Ταύρος

Για τα Ταυράκια η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δυσκολεύονται να πουν «αντίο» στις χαλαρές, καλοκαιρινές ημέρες και την… τεμπελιά. Καλό είναι, λοιπόν, να είστε επιεικείς μαζί τους αν τα ακούσετε να γκρινιάζουν τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Λίγα και καλά όμορφα σχολικά σύνολα και μερικά είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας σίγουρα θα τα κάνουν να νιώσουν καλύτερα, ενώ ένα ξυπνητήρι που θα τα βοηθά να ανοίγουν κάθε πρωί τα μάτια τους υπό τους ήχους της αγαπημένης τους μουσικής είναι απαραίτητο!

Δίδυμος

Τα Διδυμάκια ανυπομονούν πραγματικά για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Είναι απίστευτα επικοινωνιακά πλάσματα και θέλουν όσο τίποτε άλλο να βρεθούν ξανά μαζί με τους φίλους τους. Για να κάνετε την έναρξη της σχολικής χρονιάς ακόμη πιο όμορφη, μην ξεχάσετε να βάλετε στην τσαντούλα τους καινούρια τετράδια και σημειωματάρια με τους αγαπημένους τους ήρωες. Θέλουν να εντυπωσιάσουν τους γύρω τους και να καταγράψουν τα πάντα φέτος!

Καρκίνος

Τα ευαίσθητα Καρκινάκια δυσκολεύονται να αποδεχθούν το γεγονός ότι πρέπει να αφήσουν την άνεση και τη «ζεστασιά» του σπιτιού τους για να πάνε σε έναν χώρο στον οποίο θα είναι μακριά από τη θαλπωρή της οικογένειάς τους. Βοηθήστε τα, λοιπόν, να καταλάβουν ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν στο σχολείο και ότι εσείς θα βρίσκεστε δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής τους πορείας. Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για εκείνα; Να βάλετε στην τσάντα τους κάτι που θα τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια -όπως ένα μικρό, προσωπικό τους αντικείμενο ή μια φωτογραφία της οικογένειάς σας- καθώς και τα κατάλληλα σχολικά είδη για να μπορούν να εκφράζονται, όποτε το θελήσουν και να βγάζουν στην επιφάνεια την έντονη καλλιτεχνική τους φύση.

Λέων

Για τα Λιονταράκια η επιστροφή στο σχολείο αποτελεί την τέλεια αφορμή για να… λάμψουν! Θέλουν να δουν ξανά τους συμμαθητές τους και να εντυπωσιάσουν τους πάντες με το νέο τους look. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν ένα καινούριο κούρεμα και στιλ στα μαλλιά τους για να επιστρέψουν ανανεωμένα στις σχολικές αίθουσες. Σίγουρα θα το εκτιμούσαν, αν τα βοηθούσατε να αποκτήσουν και τα δικά τους, ιδιαίτερα μολύβια και τετράδια, δηλαδή τα σχολικά είδη που θα τα κάνουν να ξεχωρίσουν.

Παρθένος

Τα οργανωτικά Παρθενάκια περιμένουν με χαρά την πρώτη σχολική ημέρα και σκέφτονται από νωρίς τα ρούχα που θα φορέσουν, αλλά και τα σχολικά είδη που θα έχουν μαζί τους. Βοηθήστε τα μικρά σας να εξοπλίσουν τη ντουλάπα τους με κλασικά κομμάτια, όπως τζιν, πουκαμισάκια και t-shirts. Θέλουν να είναι καλοντυμένα, αλλά όχι να διαφέρουν κατά πολύ από το σύνολο. Όσον αφορά στα σχολικά είδη, να θυμάστε πως είναι τελειομανείς για αυτό θέλουν τα πάντα στην κασετίνα και τη τσάντα τους να βρίσκονται σε τάξη, οπότε, θα χρειαστείτε ετικέτες!

Ζυγός

Για τα παιδιά που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού, το σχολείο αποτελεί την καλύτερη αφορμή για κοινωνικοποίηση. Βοηθήστε τα να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα σχολικά είδη για εκείνα, όπως τα τετράδια και τα μολύβια που θα τα κάνουν να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους. Είναι απίστευτα κοινωνικά άτομα αλλά κάποιες φορές χρειάζονται μια μικρή… ώθηση για να ξεκινήσουν τη συζήτηση.

Σκορπιός

Για τους μυστικοπαθείς Σκορπιούς, η επιστροφή στο σχολείο δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Αγαπούν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και συχνά οι κοινωνικές συναναστροφές τους δημιουργούν άγχος. Βοηθήστε τους, λοιπόν, να κάνουν μια ομαλή μετάβαση από το σπίτι στις σχολικές αίθουσες και μην τους πιέζετε πολύ τις πρώτες ημέρες. Όσον αφορά στα ρούχα, να θυμάστε πως οι Σκορπιοί λατρεύουν τα σκούρα χρώματα και ειδικότερα το μαύρο για αυτό μην παραξενευτείτε, αν σας ζητήσει σύνολα… total black!

Τοξότης

Τα Τοξοτάκια μπορεί να γκρινιάξουν λίγο για την επιστροφή στο σχολείο, ωστόσο, μόλις περάσει η πρώτη μέρα και διασκεδάσουν με τους συμμαθητές τους, θα προσαρμοστούν στη σχολική πραγματικότητα με μεγάλη άνεση. Λατρεύουν το παιχνίδι για αυτό και τα κατάλληλα αθλητικά ρούχα και παπούτσια θα τα βοηθήσουν να βγάλουν στην επιφάνεια την περιπετειώδη φύση τους!

Αιγόκερως

Για τα φιλόδοξα Αιγοκεράκια, το σχολείο είναι η καλύτερη ευκαιρία για να διαπρέψουν και να λάμψουν! Μια εξελιγμένη αριθμομηχανή, ένας χάρακας και μερικά σοφιστικέ και κλασικά σύνολα είναι ό,τι χρειάζονται για να νιώσουν αυτοπεποίθηση και να ξεκινήσουν δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά!

Υδροχόος

Λατρεύει την τεχνολογία και οτιδήποτε έχει σχέση με την αγαπημένη του μουσική! Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον μικρό σας Υδροχόο να ξεκινήσει με όρεξη τη νέα σχολική χρονιά; Να του χαρίσετε ένα MP3 Player ή να του κάνετε δώρο έναν καινούριο υπολογιστή -τον οποίο φυσικά θα χρησιμοποιεί πάντα υπό την επίβλεψή σας.

Ιχθύες

Τα ευαίσθητα και ονειροπόλα Ψαράκια δεν αναμένουν με ενθουσιασμό την επιστροφή στο σχολείο. Το να αφήσουν το «καταφύγιό» τους (δηλαδή το σπίτι τους) έπειτα από τρεις μήνες είναι ένα δύσκολο βήμα για εκείνα. Για να κάνετε εύκολη τη μετάβασή τους, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα βοηθήσετε να οργανωθούν! Η οργάνωση δεν είναι το… «ατού» τους, όποτε, καλό είναι να τους δείξετε πώς να κάνουν την αρχή δίχως να «πελαγώσουν»!

Διάβασε επίσης:

Δείξε μου το ζώδιο της μαμάς σου... να σου πω πώς είναι!

Back to School: Πώς αντιδρά η κάθε μαμά όταν το παιδί της πηγαίνει για πρώτη μέρα σχολείο!

Πες μου το ζώδιο του παιδιού σου, να σου πω τι θησαυρός κρύβεται σπίτι σου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved