Έχει το παιδάκι σας Ερμή στον Τοξότη; Έτσι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Ο γενέθλιος Ερμής του παιδιού σας αποκαλύπτει αν θα διαπρέψει...

Έχει το παιδάκι σας Ερμή στον Τοξότη; Έτσι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Η θέση και οι όψεις του Ερμή στο ωροσκόπιό μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο σκέψης, την εκφραστικότητα και τις διανοητικές ικανότητές μας.

Αν και το θέμα του παρόντος άρθρου αναφέρεται άμεσα στα παιδιά και τις σχολικές τους επιδόσεις με βάση τον γενέθλιο Ερμή τους, δεν παύει να είναι και για τους πρεσβύτερους ένας καλός οδηγός, όσον αφορά στα συν και τα πλην αυτής της ζωδιακής θέσης του Ερμή.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει ο Ερμής στον Τοξότη

Το κίνητρό του είναι η …παντογνωσία. Χαρισματικός πλην αμελής. Έχει μεγάλη έφεση στη μάθηση και καταπληκτική αντίληψη. Ωστόσο, σαν ένα παιδί μπροστά σε μια πλούσια βιτρίνα δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει. Πάντα ασχολείται με πολλά χωρίς να ολοκληρώνει τίποτα.

Ξεφεύγει από τις κακοτοπιές χρησιμοποιώντας κόλπα και εξυπνάδες, όπλα που απέναντι σ’ ένα αυστηρό παιδαγωγό είναι (ευτυχώς) ανίσχυρα. Εξαιτίας των …φρικτών ελαττωμάτων του (αστάθεια, ανοργανωσιά, έλλειψη σοβαρότητας), τα πολλά ταλέντα του δεν καρποφορούν όσο θα μπορούσαν. Είναι αδύνατο να «στρωθεί» να διαβάσει (συνήθως το κάνει στα διαλείμματα ή λίγο πριν εξεταστεί) ή να ενταχθεί σε κάποιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Πάντα έχει την τάση να ξεπερνά τα όρια της αταξίας, όχι από κακή πρόθεση, αλλά απλά επειδή δεν μπορεί να μείνει για πολύ στην ίδια θέση. Όλες οι συμβουλές και οι παραινέσεις μπαίνουν από το ένα αφτί και βγαίνουν από το άλλο. Η ζωή, όπως βέβαια και το σχολείο, δεν είναι παρά ένα παιχνίδι

Όλα αυτά όμως παύουν να ισχύουν, αν ο Ερμής δέχεται όψεις από τον Κρόνο ή τον Πλούτωνα, που πρακτικά είναι οι μόνοι που μπορούν να τον …συμμαζέψουν. Έχει μεγάλη έφεση στις ξένες γλώσσες και αγαπά πολύ τα σπορ και τις εκ του …ασφαλούς περιπέτειες.

Διάβασε επίσης:

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, ανάλογα με το ζώδιό τους

Ο Ερμής και ο τρίτος οίκος

Πάτησε εδώ για να μάθεις κι εσύ σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ερμής σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved