Έχει το παιδάκι σας Ερμή στον Λέοντα; Έτσι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Ο γενέθλιος Ερμής του παιδιού σας αποκαλύπτει αν θα διαπρέψει...

Έχει το παιδάκι σας Ερμή στον Λέοντα; Έτσι θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Η θέση και οι όψεις του Ερμή στο ωροσκόπιό μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο σκέψης, την εκφραστικότητα και τις διανοητικές ικανότητές μας.

Αν και το θέμα του παρόντος άρθρου αναφέρεται άμεσα στα παιδιά και τις σχολικές τους επιδόσεις με βάση τον γενέθλιο Ερμή τους, δεν παύει να είναι και για τους πρεσβύτερους ένας καλός οδηγός, όσον αφορά στα συν και τα πλην αυτής της ζωδιακής θέσης του Ερμή.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει ο Ερμής στον Λέοντα

Το κίνητρό του είναι να ξεχωρίσει. Έχει μια φυσική ροπή προς τις διακεκριμένες πνευματικές αξίες, αν όμως δεν προσανατολιστεί έγκαιρα προς τα κει τότε θα αρχίσει να καταναλώνεται σε μάταιες επιδείξεις κι ανόητες επιβεβαιώσεις. Χρειάζεται ενθάρρυνση έστω και σε μορφή κολακείας, όχι όμως τόσο που να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει.

Ο μεγάλος εγωισμός είναι η κυριότερη παγίδα γι’ αυτόν τον Ερμή που αχρηστεύεται γίνεται πεισματάρης και ατίθασος πιστεύοντας και διαλαλώντας ότι είναι καλύτερος απ’ τους απ’ τους παιδαγωγούς του, αν όχι στις γνώσεις, στην καταγωγή, την ηθική ή τον πλούτο. Μεγάλο ρόλο σ’ αυτό παίζει και η ανατροφή από το σπίτι ειδικά αν οι γονείς εγκρίνουν και επαυξάνουν την επιδειξιμανία και τις «χαριτωμένες» τάσεις κυριαρχίας του παιδιού τους. Όταν δεν συμβαίνουν όλα αυτά είναι απλά έξυπνος και μεγαλόψυχος.

Συνήθως αρνείται συστηματικά να εξομοιωθεί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του, φροντίζοντας να διακρίνεται είτε στα μαθήματα είτε απλά … στο στυλ. Οι θεατρινισμοί και οι «πόζες» του πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξυπνάδα, ποντάροντας στο φιλότιμό του. Το πιο κατάλληλο φάρμακο όμως για όλα αυτά είναι ένας παιδαγωγός με στυλ, φινέτσα και ανεγνωρισμένη αξία, στοιχεία που ο μικρός Λέοντας θα εκτιμήσει απεριόριστα.

Πολλές φορές γίνεται ο καλύτερος μαθητής της τάξης. Όταν φτάσει σ’ αυτό το σημείο, δύσκολα χάνει τη θέση του και την αξιοπρέπεια του γιατί απλά δεν το ανέχεται. Ο βασιλιάς δεν αρκεί να «είναι» αλλά πρέπει και να φαίνεται.

Διάβασε επίσης:

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά για το σχολείο, ανάλογα με το ζώδιό τους

Ο Ερμής και ο τρίτος οίκος

Πάτησε εδώ για να μάθεις κι εσύ σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ερμής σου.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved