Ο Κρόνος και η ηλικία που ωριμάζουμε

Συνήθως οι άνθρωποι ωριμάζουμε κατά το 28ο έτος της ηλικίας μας

Ο Κρόνος και η ηλικία που ωριμάζουμε

Η φράση που τελικά λένε ο θυμόσοφος λαός μας «πότε θα πήξει το μυαλό σου;» έχει να κάνει καθαρά με την επιρροή του Κρόνου η οποία ολοκληρώνεται εν μέρει για πρώτη φορά με την επιστροφή του, στα 28 χρόνια του κάθε ατόμου. Εκεί γίνονται σημαντικά γεγονότα τα οποία δεν μπορεί να τα ανατρέψει γιατί είναι κάπως προδιαγεγραμμένα.

Επειδή ο Κρόνος επιβραδύνει και αποθαρρύνει πιθανόν το άτομο να σταματήσει κάτι που έχει ξεκινήσει και να αρχίσει κάτι άλλο που θα είναι ίσως πιο δύσκολο αλλά περισσότερο αληθινό. Η ολοκλήρωση έρχεται μέσα από την ωρίμανση και εκεί αρχίζει ο χρόνος να γυρνάει αντίστροφα γιατί το άτομο που βιώνει την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, θα είναι περισσότερο σκεπτικό αλλά και λιγότερο ανέμελο.

Το καλό είναι ότι μέσω του Κρόνου κτίζει μια σταθερή βάση αλλά σίγουρα μετά από αυτήν θα έχει στερήσεις και επιβάρυνση ευθυνών.
Αυτός ο πλανήτης διδάσκει την εμπειρία μέσω της δοκιμασίας. Είναι αυτό που λέμε ότι αποκτάς την εμπειρία κατόπιν βιώματος που μπορεί να έχει πόνο αλλά τουλάχιστον θα είναι σίγουρα δική σου και όχι πληροφορίες των άλλων.

Μη φοβάστε ότι η δράση του Κρόνου μπορεί να είναι κατευναστική (τιμωρία, καταστολή). Έχει και ανταμοιβή. Αξιώνει επίσης το άτομο να καταφέρει όλες τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες και να πραγματοποιήσει ακόμα και με δύσκολο τρόπο όλα του τα όνειρα. Αρκεί να υπάρχει στόχος και οργάνωση. Η επιμέλεια, η πειθαρχία και η επιμονή που είναι αναγκαία για την πιο εύκολη αντιμετώπιση της ενέργειάς του αυξάνονται όταν ο Κρόνος είναι σε σταθερό ζώδιο.

Το άτομο πάντως γίνεται πιο ικανό να συγκροτεί τις προσωπικές του προσπάθειες γύρω από συγκεκριμένους σκοπούς. Για αυτό αντί να φοβάστε την επιρροή του να είστε έτοιμοι και με χαρά να δεχτείτε αγόγγυστα την δύσκολη ενέργειά του γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε και- γιατί όχι;- θα μεγαλουργήσετε.

Διαβάστε το πρώτο μέρος του άρθρου: Κρόνος, ο μεγάλος Σοφός αλλά και θεριστής όλων των πεπραγμένων μας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved