Ήλιος, ο Ζωοδότης Πλανήτης - Α' Μέρος

Τι αντιπροσωπεύει ο Ήλιος σε ένα ωροσκόπιο;

Ήλιος, ο Ζωοδότης Πλανήτης - Α' Μέρος

"Βασιλιά του Ελέους και της Ομορφιάς. Τρύπωσε στην ψυχή μου όπως μπαίνει κανείς σε ανθισμένο κήπο. Με ένα σου βλέμμα οι πέτρες μεταμορφώνονται σε ρουμπίνια. Αν αυτός ο Βασιλιάς δεν κυβερνούσε τον κόσμο, σκοτάδι και χαλασμός παντού.Κάθισε στην θέση της ψυχής μου εσύ που είσαι οι χιλιάδες ψυχές" (Τζελαλλαντίν Ρουμί)

Όλα τα Αρχαία μυστήρια ήταν αφιερωμένα στον ΘΕΟ Ήλιο. Από την πορεία του Ηλίου συμβολικά έδιναν τον κύκλο της Γέννησης, του Θανάτου και της Ανάστασης.

Ο Ήλιος λατρευόταν από όλες τις Θρησκείες σαν την υπέρτατη αρχή του σύμπαντος.

Είναι στο κέντρο του πλανητικού μας συστήματος και παίζει ρόλο ρυθμιστή. Είναι ένα κέντρο γύρω από το οποίο βρίσκονται όλοι οι Πλανήτες. Ανάλογα με την ηλιακή ενέργεια που στέλνεται σε αυτούς, ρυθμίζεται η ζωή και τα πάντα σε αυτούς τους Πλανήτες.

Είναι η αρχή της γέννησης και δεν είναι τυχαίο ότι το Ζώδιο του Ηλίου είναι το Ζώδιο του Λέοντος.

O Ήλιος διασχίζει τον Ζωδιακό μια φορά τον χρόνο και δαπανά περίπου ένα μήνα σε κάθε ζώδιο.

Του Ηλίου η μέση καθημερινή κίνηση είναι 59’ 88’’.

Η κίνηση του είναι ορθή και ποτέ ανάδρομη.

Ο Ήλιος αναφέρεται και σαν πλανήτης αλλά είναι αστέρας ή το Μεγάλο Φως.

Ένα έντονο ζεστό αστέρι που εκπέμπει δύναμη στην ζωή ενέργεια και θέρμη.

Σε ένα ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει την ζωτική δύναμη ζωής ενός ατόμου, το ΕΓΩ, την προσωπικότητα, τις δημιουργικές δυνάμεις, την ενέργεια και την αυτοέκφραση.

Είναι ο πιο ισχυρός από όλους τους παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο. Όταν εξετάζουμε ένα προσωπικό χάρτη η κρίση μας για τον τύπο του ατόμου θα εξαρτηθεί κυρίως από τα ηλιακά χαρακτηριστικά του.

Ο Πραγματικός βαθύτερος εαυτός φαίνεται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθέτηση του Ηλίου στο ζώδιο και στον οίκο του και από την δύναμή του στο ωροσκόπιο. Χωρίς τον πραγματικό Ήλιο τίποτε δεν θα άνθιζε ούτε θα καρποφορούσε για αυτό από αστρολογική σκοπιά θεωρείται σαν η δημιουργική αρχή, το σώμα που δίνει δύναμη και προσωπική αυτοέκφραση.

Το σύμβολό του είναι το σύμβολο της αιωνιότητας και της δύναμης του πνεύματος της πρωταρχικής κίνησης, από όπου προήλθαν και όλα δημιουργήθηκαν.

Διάβασε επίσης: Ήλιος, ο Ζωοδότης Πλανήτης B' Μέρος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved