Ελλάδα 2012 - Το μεγάλο «κόλπο»

Τι προβλέπεται για την Ελλάδα με βάση το γενέθλιο ωροσκόπιό της;

Παπασταύρου Λίντα
Ελλάδα 2012 - Το μεγάλο «κόλπο»

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Ελλάδα ως κράτος ανήκει στο... αντιεξουσιαστικό ζώδιο του Υδροχόου και έχει τα γενέθλιά της στις 3 Φεβρουαρίου. Ευκαιρία λοιπόν να δούμε τι περιγράφει ο χάρτης των γενεθλίων της -η Ηλιακή επιστροφή, που λέμε εμείς οι αστρολόγοι- για την χρονιά που έρχεται.

Ο Ωροσκόπος της Ηλιακής στον Καρκίνο και τον 3ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, ακούγεται μάλλον σαν... βάλσαμο σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αυτήν την περίοδο. Για να καταλάβετε, δεν έχετε παρά να συγκρίνετε τα φετινά δεδομένα με τα περσινά, όπου ο Ωροσκόπος ήταν στον 12ο οίκο των κρυφών εχθρών και της αιχμαλωσίας, ενώ το ετήσιο Μεσουράνημα ήταν στον 8ο των οικονομικών.

«No news, good news» λένε οι Αγγλοσάξωνες και πολύ θα μας άρεσε, αν ήταν έτσι. Κι αυτό γιατί απλά ο 3ος οίκος δεν έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά θέματα αλλά πολύ περισσότερο με τις επικοινωνίες, τις μεταφορές και την εκπαίδευση. Αν λοιπόν επιζητήσουμε μια σύνδεση με την Οικονομία, αυτή φαίνεται πως έχει να κάνει με το «πέρασμα» των σχετικών κλάδων σε ξένα χέρια ή γενικότερα την πλήρη ανανέωση της «πιάτσας».

Όσο για τους «γείτονες» που είναι επίσης μια από τις βασικές αρμοδιότητες του 3ου οίκου, φαίνεται τελικά να πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις της χρονιάς, ορίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την δική μας θέση. Και επειδή έχουμε μια έφεση στην εμπλοκή με «ψευδεπίγραφες» μεν, αλλά τετελεσμένες καταστάσεις (Κύπρος, Σκόπια), καλό είναι να έχουμε τον νου μας, γιατί σειρά έχουν οι ΑΟΖ και ότι άλλο σκαρφιστούν οι γείτονες μας.

Το ετήσιο Μεσουράνημα της Ηλιακής βρίσκεται στον Κριό -τυπικά στον 11ο οίκο της πολιτικής- αλλά και σε μια διφορούμενη θέση, αφού δεν απέχει και πολύ από την ακμή του 12ου οίκου. Ως 11ος πριμοδοτεί τις πολιτικές διεργασίες, την δημιουργία νέων φορέων κλπ. Εξ άλλου, η εμπειρία των εκλείψεων στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, οι οποίες συνεχίζονται και στην τρέχουσα χρονιά, διδάσκει πως θα πρέπει να περιμένουμε διασπάσεις, αποστασίες, διαγραφές και ότι άλλο σχετικό περιέχει το καλεντάρι του... καλού Έλληνα βουλευτή.

Ως 12ος όμως παραπέμπει εκ νέου σε μια «αιχμαλωσία», νομικής φύσεως αυτή τη φορά, με εμπεριεχόμενο δόλο μάλιστα.

solar_hellas

Όσον αφορά τις όψεις, αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει στο ετήσιο Ωροσκόπιο της Ελλάδος, είναι το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη, την Αφροδίτη και την Σελήνη, ένα σχήμα που είναι σε θέση να αναζωπυρώσει πολιτικά πάθη και να βγάλει τον κόσμο έξω στους δρόμους με τις ανάλογες συνέπειες.

Συνήγοροι στις κοινωνικές αλλά και τις πολιτικές ανατροπές είναι και ο Ουρανός με την Δήμητρα που σε σύνοδο στον Κριό ετοιμάζονται να μας προσφέρουν στο πιάτο πολλές εκπλήξεις και «αδιανόητες» μέχρι σήμερα πολιτικές εξελίξεις. Νέα σχήματα -συχνά με ακραίες πολιτικές- αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους, κλείνοντας οριστικά τον «κύκλο της Μεταπολίτευσης».

Όσον αφορά την Οικονομία τα πράγματα δείχνουν κάπως «περίεργα», αφού από την μια πλευρά δεν λείπουν οι θετικές ενδείξεις, ενώ από την άλλη το τοπίο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ομιχλώδες ή απατηλό.

Ένας ουσιαστικός προβληματισμός προκύπτει από την σύμπραξη του διελαύνοντα Ουρανού με το σχήμα Δία-Πλούτωνα (στην Ηλιακή επιστροφή συμμετέχει και η Δήμητρα), που μπορεί να κινηθεί σε δύο κυρίως κατευθύνσεις. Η μια αναφέρεται σε «σοκαριστικές» αποκαλύψεις γύρω από τον ρόλο πολιτικών προσώπων και η άλλη σε μια εφ’ όλης της ύλης ανατροπή (επί το θετικότερο) στην έλευση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Και σε αυτό το δεύτερο έρχεται να «κολλήσει» ο Δίας, ο οποίος μαζί με τα σκάνδαλα δεν παύει ποτέ να κουβαλά και την εύνοια του.

Η πρώτη θεαματική, όσο και ενθαρρυντική ένδειξη για την Οικονομία έρχεται από τον Δία στον Ταύρο, ο οποίος δεσπόζει στον 10ο οίκο του ετήσιου ωροσκοπίου και μάλιστα ως αστρικός βρίσκεται ακριβώς επάνω στο Μεσουράνημα της Ηλιακής στον Κριό.

Έλα όμως που σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Πλούτωνα! Αναπαράγει δηλαδή τα δεδομένα της γενέθλιας όψης ανάμεσα στους δύο πλανήτες στο ωροσκόπιο της Ελλάδος: Διαπλοκή, δάνεια και «βρώμικα» κερδοσκοπικά παιχνίδια, κάτι που γίνεται ακόμη πιο «ενδιαφέρον» εξ αιτίας της προσδοκώμενης εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Έτσι λοιπόν οι βοήθειες και η οικονομική ανάπτυξη που υπόσχεται ο «χοντρός» του ζωδιακού, αναφέρονται κυρίως στους ισχυρούς και τα μεγάλα συμφέροντα, που από ότι φαίνεται ετοιμάζονται για μια ακόμη μεγάλη «μπάζα».

Ο Δίας στον Ταύρο συνδέεται γενικότερα με «μεγάλα κόλπα» και κερδοσκοπικές κινήσεις, από αυτές που κάνουν τους κατά τόπους κεφαλαιούχους να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Και μέχρι τον Ιούνιο που θα περάσει στους Διδύμους, όλο και κάτι θα σκαρώσει για να κάνει τους πλούσιους, πλουσιότερους. Το πιο κρίσιμο διάστημα είναι ίσως οι πρώτες ημέρες του Απριλίου, όταν θα «πατήσει» την 14η μοίρα του Ταύρου αλλά δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να εκδηλωθούν λίγο νωρίτερα, στα τέλη Μαρτίου όταν ο Δίας θα κάνει την αντίθεση του με την γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδος στον Σκορπιό.

Σίγουρα βέβαια θα μείνουν και κάποια ψίχουλα για τον πτωχό λαό, ο οποίος με την σειρά του εντοπίζεται στον 4ο οίκο, όπου ατυχώς διαφεντεύει ο «σφικτός» Κρόνος.

Σφικτός στις παροχές και στερητικός στα πλούτη ο πλανήτης των περιορισμών δείχνει πρόθυμος να μας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι νούμερο ...12 -ασορτί με την χρονιά- αφού τα μεγαλύτερα έχουν ήδη ...εξαντληθεί!

Ο Κρόνος βρίσκεται παράλληλα στον 6ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδος, αυτόν που σχετίζεται με τα εργασιακά θέματα και τον Δημόσιο τομέα, οπότε ας είμαστε προετοιμασμένοι για ένα επιπλέον «συμμάζεμα», συνυφασμένο με λουκέτα και απολύσεις.

Λόγο στα οικονομικά έχει και ο Ποσειδώνας, ο οποίος βρίσκεται στον 8ο οίκο της Ηλιακής επιστροφής, κάτι που μόνον αισιόδοξα δεν ηχεί. Κι αυτό γιατί ο πλανήτης της φαντασίας και των ...φαντασιώσεων, σε πρακτικά θέματα είναι εντελώς χαοτικός, όσο και παραπλανητικός. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα απ’ όλα να κλείσουμε τα αυτιά μας σε φήμες, Σειρήνες και εκ του πονηρού διακηρύξεις, που στην πραγματικότητα στοχεύουν σε μια ακόμη «αναδιανομή πλούτου» υπέρ των ισχυρών.

Η δραστικότητα του Ποσειδώνα στην χρονιά που έρχεται, επισημοποιείται και από την σύνοδο του με τον γενέθλιο Ερμή στο 10ο οίκο (το ...παραμύθι από τους κυβερνώντες πέφτει σύννεφο) αλλά και την θέση του Ωροσκόπου της Ηλιακής επιστροφής στην 24η μοίρα του Καρκίνου, απέναντι δηλαδή από τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδος. Αυτή η συγκυρία μπορεί να σημάνει ένα ακόμη κύκλο παραμυθιών, από αυτά που τρέφουν τους απανταχού κατατρεγμένους. Παράλληλα όμως υποδεικνύει και την πιθανότητα μιας νομικού τύπου «ακύρωσης» σε διεθνές επίπεδο. Και άκυρες νομικές πράξεις, σημαίνουν αναπόφευκτα και άκυρες ...υπογραφές!

Όσο για το «φάντασμα» της χρεοκοπίας, σίγουρα πλανάται πάνω από την Ελλάδα, όμως το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ... φάντασμα, τουλάχιστον όσον αφορά την ουσία. Περισσότερο πιθανό είναι ένα colpo grosso πάνω στο σενάριο της χρεωκοπίας... Και από ότι φαίνεται οι καταλυτικές εξελίξεις στην Οικονομία παραπέμπονται για του χρόνου, μαζί με τους κραδασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού η επόμενη Ηλιακή επιστροφή (αυτή του 2013-14) είναι ακραία ...σεισμογενής!

Οπότε για την ώρα, ας αναμείνουμε στο ακουστικό μας!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved