Τι θα φέρει στην Ελλάδα η Πανσέληνος - Σεληνιακή έκλειψη;

Ο ζωδιακός άξονας Λέοντα - Υδροχόου στον οποίο γίνεται η Έκλειψη Σελήνης είναι για τη χώρα μας «πρώτης γραμμής»

Τι θα φέρει στην Ελλάδα η Πανσέληνος - Σεληνιακή έκλειψη;

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου δεν είναι από εκείνες που προκαλούν δέος, με βάση τουλάχιστον τα αστρολογικά δεδομένα που τη συνοδεύουν. Ωστόσο, δεν παύει να πυροδοτεί εξελίξεις, που στην πλειοψηφία τους αναμένεται να επηρεάσουν ή να θίξουν το πλατύ κοινό. Κι επειδή συμβαίνει σε μια ζωδιακή περιοχή (στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου), που για την Ελλάδα είναι «πρώτης γραμμής», αξίζει να σταθούμε σε αυτήν.

Κατ’ αρχάς, μια «τυπική» επιρροή για Σεληνιακή Έκλειψη, είναι η έξαψη του λαϊκού συναισθήματος, κάτι που σε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο αντικατοπτρίζεται στο ήδη προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το θέμα των Σκοπίων. Κι εδώ η ανησυχία είναι, μήπως από μια «άτυχη στιγμή» πυροδοτηθούν ακρότητες.

Οι αστρολογικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη του Σκοπιανού - Τι συμφέρει την Ελλάδα

Επιπλέον όμως, μπορεί να προκύψουν κι άλλες «ζωηρές» καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τους αγρότες, τους μετανάστες-πρόσφυγες, αλλά και φυσικά φαινόμενα, που θα αναστατώσουν τον κόσμο. Κι όλα αυτά σε ένα χρονικό εύρος μέχρι το καλοκαίρι, αφού η επιρροή μιας έκλειψης δεν εξαντλείται ούτε σε μια ημέρα, ούτε σε έναν μήνα.

«Ένοχος» γι’ αυτό είναι ο Χείρωνας, αφού για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, βρίσκεται στο Μεσουράνημα του ωροσκοπίου της Έκλειψης, σχηματίζοντας μάλιστα ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Άρη στον Τοξότη (ο αστρικός Χείρωνας με τον τροπικό Άρη).
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ξεκινώ με τα φυσικά φαινόμενα, που, παίρνοντας μια σχετικά ακραία μορφή, ενδέχεται να βγάλουν τους πολίτες από τα σπίτια τους ή αντίθετα να τους εγκλωβίσουν σε αυτά. Χιόνια, πλημμύρες, αλλά και σεισμοί έχουν, λοιπόν, τον πρώτο λόγο και για να σας προλάβω, δεν υπάρχουν στοιχεία που να παραπέμπουν σε κάποια ιδιαίτερα καταστροφική επίσκεψη του Εγκέλαδου, πέραν ενός γερού «κουνήματος»!

Αποκλεισμοί βέβαια και έκρυθμες καταστάσεις μπορεί να μας… έρθουν κι από αλλού: Από τις οπαδικές διαφορές στα γήπεδα, μέχρι τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα των αγροτών ή από επεισόδια σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να έχουμε και εκδήλωση ρατσιστικής βίας, αφού οι φορείς της ενέργειας ενός διεγερμένου Χείρωνα δυσκολεύονται να «χωνέψουν» την διαφορετικότητα.

Μάθιου Νίμιτς: Ο «ύποπτος» ρόλος του στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Παράλληλα, αναμένεται να οξυνθούν και να δουν το φως της δημοσιότητας οι διαφορές ανάμεσα σε χωριά, δήμους ή κοινότητες, με αφορμή το… οτιδήποτε, ενώ δε θα λείψουν και οι «βεντέτες» ή τα «εγκλήματα τιμής», που θα διεγείρουν το λαϊκό αίσθημα.

Ένα δεύτερο στοιχείο που προκαλεί αστρολογικό ενδιαφέρον είναι το ότι η Έκλειψη, στην αστρική εκδοχή της, «πέφτει» πάνω στον τροπικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον 9ο «οίκο» του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος, πριμοδοτώντας εξελίξεις-κινητοποιήσεις σχετικές με τα media, την Παιδεία και την Δικαιοσύνη, όπου κάτι «πεθαίνει» για να έρθει το νέο.
Επιπλέον, παραπέμπει σε αυξημένες μεταναστευτικές ροές και μια γενικότερη αναστάτωση-κρίση στη γειτονιά μας (Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία, Παλαιστίνη, Κύπρος, Συρία, Αίγυπτος), είτε για αμιγώς εσωτερικά ζητήματα των συγκεκριμένων χωρών είτε επειδή θα θιγούν Έλληνες πολίτες-ομογενείς που ζουν εκεί.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved