Γιατί γεννήθηκα Σκορπιός;

Γιατί σε αυτή τη ζωή τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

Γιατί γεννήθηκα Σκορπιός;

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που οι περισσότεροι άνθρωποι ρωτούν τον εαυτό τους είναι «γιατί βρίσκομαι εδώ;». Για τους περισσότερους η απάντηση είναι δύσκολη. Υπάρχει λόγος που ο καθένας μας βρίσκεται στη γη. Το ταξίδι του Ήλιου στα 12 ζώδια έρχεται να δώσει την απάντηση, αντιπροσωπεύοντας την εξέλιξη της ψυχής μέσα από μια διαφορετική κάθε φορά προσωπικότητα.
Αν έχετε γεννηθεί μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 21 Νοεμβρίου το ζώδιο σας είναι Σκορπιός. Κατέχει την 8η θέση στο ζωδιακό κύκλο και έχει δύο σύμβολα το σκορπιό και το λευκό αετό. Είναι υδάτινο και σταθερό. Κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας, όμως πριν από την ανακάλυψη του ήταν υπό την εξουσία του Άρη, γεγονός που τον καθιστά τον παραδοσιακό κυβερνήτη του.

Ο δια βίου στόχος σας

Το ζώδιο του Σκορπιού όπως είπαμε έχει δύο σύμβολα. Η αποστολή σας λοιπόν έχει δύο μέρη. Το πρώτο σχετίζεται με το σκορπιό ο οποίος έρπει στη γη και έχει ουρά που καταλήγει σε ένα δηλητηριώδες κεντρί. Αυτό το σύμβολό δείχνει ότι στόχος σας θα είναι να παλέψετε το άσχημο και το οδυνηρό ό, τι κι αν είναι αυτό στη δική σας ζωή χωρίς να το αφήσετε να σας πάρει τα ηνία και να απολέσετε τον εαυτό σας. Το δεύτερο, όπως δείχνει ο αετός που πετάει αγέρωχος ψηλά, είναι μέσα από τις δυσκολίες και τις ασχήμιες της ζωής να αναγεννηθείτε και να υπηρετήσετε ένα υψηλό ιδανικό, να καταφέρετε να μετουσιώσετε τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε γόνιμο έδαφος για εξέλιξη. Αν δοκιμάζαμε να ενώσουμε τα δύο μέρη σε ένα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο δια βίου στόχος σας είναι να φέρετε φως στο σκοτάδι (μιας σχέσης, κατάστασης, έργου ή οτιδήποτε άλλου).

Οι ξεχωριστές ικανότητες που σας δίνονται για να φτάσετε στον προορισμό σας

Η σταθερή ποιότητα του Σκορπιού δείχνει ότι είστε προικισμένοι με επιμονή και αποφασιστικότητα. Αν θελήσετε να πετύχετε κάτι θα δείξετε αξιοθαύμαστη αφοσίωση. Ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Άρης, δείχνει ότι είστε τρομερά μαχητικοί ενώ ο πιο σύγχρονος, ο Πλούτωνας, πως έχετε τη δυνατότητα να κυριαρχήσετε πάνω σε ένστικτα όπως και σε κάθε μυστική πλευρά ή αρνητικό στοιχείο του εαυτού σας. Μπορείτε να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας κι αυτό γιατί η ισχυρή σας δύναμη δεν εξαρτάται από κάτι εξωτερικό (χρήματα, δόξα, πρόσωπα κτλ) αλλά όπως δείχνει η υδάτινη φύση σας πηγάζει από μέσα σας.



Τι επιδιώκει η ψυχή να μάθει και να θεραπεύσει σε αυτό το ταξίδι της ζωή σας

Ένα μέρος του ταξιδιού σας περιλαμβάνει να βουτήξετε στον εσωτερικό σας κόσμο, βιώνοντας τα βαθύτερα συναισθήματα ακόμα κι αυτά που οι άνθρωποι προσπαθούν να κρύψουν ή κρίνουν ως σκοτεινά (ζήλεια, μίσος, κακία κτλ). Ωστόσο, να μη γίνετε δέσμιοί τους γιατί τότε, αντί να υλοποιήσετε τους υψηλούς σας στόχους, θα έχετε μόνοι σας σκάψει το λάκκο της αυτοκαταστροφή σας. Να αναζητήσετε τι βρίσκεται στη ρίζα, στο βάθος σχετικά με ανθρώπους, καταστάσεις, πληροφορίες, συναισθήματα και να λύσετε το μυστήριο. Ένα άλλο μέρος έχει να κάνει με την αναδημιουργία, μαθαίνοντας ότι ακόμα και αν βιώσετε μια απώλεια πάσης φύσεως έχετε τη δυνατότητα να ξαναδημιουργήσετε, να βρείτε τον τρόπο να αποκολληθείτε από το σκοτάδι, όποια μορφή κι αν έχει αυτό στη δική σας ζωή.

Τα δώρα που φέρνετε στους ανθρώπους

Είναι η αφοσίωση, το πάθος, η δυνατή πίστη όπως και τα βαθιά συναισθήματα. Είναι η εμπιστοσύνη και η αίσθηση της ασφάλειας που μπορεί να γνωρίσουν κοντά σας ή χάρη σε εσάς να μάθουν την αξία τους. Είναι επίσης, η αναγνώριση ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να παλεύει κάποιος μέχρι εσχάτων, να ανυψώνεται από τις δυσκολίες και να αναδημιουργεί. Είναι, τέλος, η ισχυρή πηγή μαγνητισμού που διαθέτετε καθιστώντας πολλές φορές την παρουσία σας θεραπευτική για τους γύρω σας.

Τι να θυμάστε όταν φοβάστε ότι δεν ξέρετε ποιός είναι ο προορισμός σας

Ο Σκορπιός ανήκει στην τριάδα της συνειδητοποίησης. Η υδάτινη φύση του δείχνει ότι αυτή θα είναι εσωτερική. Η συνείδηση λοιπόν ότι υπάρχει ψυχή, ότι, πέρα από τον εξωτερικό κόσμο, υφίσταται και ο εσωτερικός κόσμος, θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την αποστολή σας στη γη. Η χρήση των ψυχικών και κρυμμένων σας δυνάμεων θα είναι αυτή που θα συντελεί στην εξέλιξη της ψυχή σας. Κάθε φορά που σε μια μικρή ή μεγάλη δυσκολία της ζωής θα δείχνετε αποφασισμένοι να την ξεπεράσετε έχοντας αίσθηση της εσωτερικής σας δύναμης και εμπιστοσύνη σε αυτή, θα εκπληρώνετε τον σκοπό σας εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved