Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Λέοντα;

Υπάρχουν δυο κατηγορίες Λεόντων: Η πρώτη θυμίζει Λουδοβίκο η δεύτερη Mufasa

Πώς θα ήταν ο κόσμος, φτιαγμένος από έναν Λέοντα;

Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με την δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, το ίδιο ισχύει και για τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Λέοντα και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;

Σαβάνα, ο ήλιος ανατέλλει, χιλιάδες ζώα της Αφρικανικής στέπας συρρέουν για να προσκυνήσουν τον βασιλιά τους. Προφανώς περιγράφω την σκηνή του Circle of life, από την βραβευμένη ταινία "Lion King".

Υπάρχουν δυο κατηγορίες Λεόντων: Η πρώτη θυμίζει Λουδοβίκο, η δεύτερη Mufasa. Το ποιος από τους δυο είναι ή δεν είναι ικανός να διοικήσει έναν κόσμο θα το κρίνετε εσείς, διαβάζοντας αναλυτικότερα πιο κάτω.

Το ζώδιο του Ήλιου, που στέκεται στο κέντρο και δίνει φως σε όλους, από τον πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Ο σωστός, ο δίκαιος, ο περήφανος, ο προστατευτικός,ο θαρραλέος, ο ήρωας, αυτός που πάντα λαμβάνει τον σεβασμό για τις πράξεις του, χωρίς φαμφάρες ή υπερβολές.

Οι Λέοντες είναι ζεστοί, σαν άνθρωποι και γίνονται εύκολα αγαπητοί στον περίγυρό τους. Η εγωκεντρική τάση τους βέβαια, μαζί με κάποιες δόσεις drama πολλές φορές δημιουργούν ένα cocktail, που κάνει τους υπόλοιπους γύρω του να δυσανασχετούν.

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε το πρώτο πράγμα στον κόσμο του σίγουρα θα ήταν να τον βλέπεις παντού. Σε μαρκίζες, πινακίδες, μπλουζάκια, τοίχους, κοκ γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο ένας και μοναδικός.

Ένας Λέοντας θέλει πάντα την καλή ζωή ή μάλλον την πλούσια. Είναι καλομαθημένος ασχέτως από το πού προέρχεται. Λατρεύει πάντα να τον περιποιούνται και να τον κανακεύουν, να του κάνουν κομπλιμέντα και εκείνος να ακτινοβολεί.

Άρα, στο κόσμο του όλοι θα ασχολούνταν μαζί του. Κάπως κουραστικό, θα λέγαμε...

Αυτοί, που το ζώδιό τους κυβερνάται από τον Ήλιο, γεννιούνται για να είναι ηγέτες και κάνεις δεν θα τους πει το αντίθετο. Θεωρούν τον εαυτό τους ικανό για τα πάντα, οπότε όλοι οι άλλοι σβήνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Η φύση του επιβάλλει να διώχνει τον κάθε αντίπαλο που θεωρεί απειλή προς την βασιλεία του.

Ένας ''ανώριμος'' Λέοντας αποζητά την προσοχή με οποιοδήποτε τρόπο, συνήθως κακό, ακόμα και αγενή. Θέλει πάση θυσία να τον προσέξεις και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό γι' αυτό, οδηγώντας βέβαια στο αποτέλεσμα να τον αντιπαθήσεις.

Συνηθίζει να ρίχνει τους άλλους για να φανεί εκείνος. Προσβάλλει τα πάντα και τους πάντες και όλα έχουν να κάνουν με αυτόν. Η έλλειψη κατανόησης και η απάθεια ρίχνουν στα μάτια μας ίσως ένα από τα πιο καλόκαρδα ζώδια από τα 12.

Ένας ''Λουδοβίκος'' λοιπόν δεν νοιάζεται για κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό του, την βίλα του, τα ακριβά του ρούχα ή το αυτοκίνητο και το status του, άρα αυτόματα γίνεται ένας μισητός, εγωπαθής άνθρωπος, που δεν δίνει σημασία σε τίποτα σοβαρό πέρα από δεξιώσεις, δείπνα και.. μεταξωτές κορδέλες, περιτριγυρισμένος από την αυλή του που γελά με τα αστεία του, κουνά το κεφάλι και υπακούει στις προσταγές του.

Ένας ''Mufasa',' από την άλλη, είναι ο σωστός ηγέτης. Σέβεται και ακούει, είναι δίκαιος και συμπονετικός, μα μπορεί να γίνει και αρκετά επιθετικός, αν του πειράξεις τους ανθρώπους του, να υπερασπίσει, να θυσιάσει και τη ζωή του για το καλό τους και να χρηστεί ήρωας. Ο λαός του είναι η αντανάκλασή του, ο εαυτός του, εκείνος.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved