Το μικρό Λιονταράκι είναι γεμάτο ενεργητικότητα και αγάπη για τη ζωή!

Το παιδί Λέων και οι 12 μαμάδες του

Το μικρό Λιονταράκι είναι γεμάτο ενεργητικότητα και αγάπη για τη ζωή!

1. Το παιδί Λέων

Το μικρό Λιονταράκι είναι εύθυμο, εξωστρεφές γεμάτο ενεργητικότητα και αγάπη για τη ζωή. Πάντα δυναμικό και δημιουργικό, ζωγραφίζει τον πίνακα της ζωής με έμπνευση και βρίσκει το αληθινό νόημα της και τις προσωπικές αξίες του μέσα από την οδό της δημιουργίας.

Από μωρό, αποσπά την προσοχή όλων, διεκδικώντας το χρόνο, την αγάπη και την αφοσίωση τους. Με ένα γέλιο, μια κίνηση ή ένα μικρό επίτευγμα καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να κερδίζει το χειροκρότημα, το θαυμασμό, την αποδοχή. Από την πρώιμη ηλικία καλλιεργεί μια έντονη υπερηφάνεια και αυτοεκτίμηση που του επιτρέπουν μεγαλώνοντας να βρίσκει δημιουργικές απαντήσεις σε θέματα που το απασχολούν.

Η οικογένεια, τα πρώτα χρόνια της ζωής του αποτελεί το κέντρο του κόσμου του, από όπου δέχεται την μεγαλύτερη επιρροή για την μετέπειτα πορεία του. Σπουδαίο ρόλο για μία σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς, παίζει η ειλικρίνεια και η ευθύτητα που θα το ενθαρρύνουν περισσότερο να καλλιεργήσει και να εδραιώσει τις έμφυτες πνευματικές αξίες του. Στη διαπαιδαγώγηση του, είναι απαραίτητη η πειθαρχία που θα συμβάλλει στη καλλιέργεια της εκτίμησης του εαυτού και των άλλων. Είναι καλό, οι γονείς να θεσπίζουν και να τηρούν κανόνες και περιορισμούς τους οποίους θα εφαρμόζει σταθερά. Επιπλέον, είναι σημαντικό για την υπερηφάνεια του οι γονείς του να είναι άξιοι θαυμασμού και να του εμπνέουν σεβασμό. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δέχεται αποδοκιμασία ικανή να θίξει την αυτοπεποίθηση του ώστε να παραμελεί στη συνέχεια τους στόχους και τις επιδιώξεις του. Αντίθετα, ο έπαινος για επιτυχή αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικός για αυτό το παιδί που γεννήθηκε να προοδεύει και να σκορπίζει τη χαρά.

Το παιδί Λέων διαθέτει θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ και προσφέρει στους άλλους διασκέδαση και ευχαρίστηση. Του αρέσει να διασκεδάζει και να ζει με πάθος ενώ κάποιες φορές του αρέσει να υποκρίνεται. Οι γονείς μπορούν να το απασχολούν με αυτοσχέδια παραμύθια με κεντρικό ήρωα το ίδιο, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και παίξιμο ρόλων. Επιπλέον, καθότι είναι ενεργητικό και επιδιώκει τις προκλήσεις , μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με τον αθλητισμό. Είναι αναγκαίο, να ασχολείται με δραστηριότητες που του επιτρέπουν να διαφέρει από τους άλλους και να εκφράζει την μοναδικότητα του.

Το Λιονταράκι, λοιπόν, με την λαμπερή του προσωπικότητα και τα δημιουργικά του ταλέντα θέλει να κερδίζει την αναγνώριση που του επιτρέπει να αισθάνεται ότι είναι ο Ήλιος γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη.

2. Οι μαμάδες

Μαμά Κριός:

Η σχέση σας είναι αρμονική και ισορροπημένη. Η δυναμική και δραστήρια προσωπικότητα σας εμπνέει στο παιδί σας θαυμασμό και το ωθεί να ακολουθήσει αβίαστα τα δικά του βήματα. Συχνά παίρνετε πρωτοβουλίες που το βρίσκουν σύμφωνο ενώ διασκεδάζει με τις δραστηριότητες που του προτείνετε.

Μαμά Ταύρος:

Περιποιητική και πρακτική, δείχνετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διαπαιδαγώγηση του. Βρίσκετε πάντα χρόνο για χάδια, φιλιά και αγκαλιές και συνάμα ενδιαφέρεστε να το κατευθύνετε σε δραστηριότητες κατάλληλες και ωφέλιμες. Προσπαθήστε να δείχνετε ευελιξία σε καθημερινά θέματα και να του μάθετε ότι η ζωή είναι πολύπλευρη διαφορετικά θα υιοθετήσει μια αντίληψη του τύπο άσπρο-μαύρο.

Μαμά Δίδυμος:

Εμπνέεται από την πολυπραγμοσύνη σας και ταυτόχρονα θαυμάζει το χιούμορ και τις επικοινωνιακές σας ικανότητες. Έχετε υπόψη σας ότι συχνά, θα προσπαθεί με θεατρινισμούς ή διάθεση για φιλονικία να κατευθύνει τις επιλογές σας προς όφελος του. Είναι απαραίτητη λοιπόν από την πλευρά σας η σταθερή και επίμονη εφαρμογή κανόνων.

Μαμά Καρκίνος:

Προσφέρετε μια αγκαλιά ανοιχτή και τρυφερή έτοιμη να το γαληνέψει και να του προσφέρει συναισθηματική κάλυψη. Σας αρέσει να αφιερώνετε πολύ χρόνο μοιραζόμενοι δραστηριότητες και ασχολίες μέσα στο σπίτι. Συγχρόνως όμως χρειάζεται ενασχολήσεις που να τονίζουν την κοινωνική του ζωή και να του προσφέρουν τη δυνατότητα της περιπέτειας εκτός του οικείου περιβάλλοντος.

Μαμά Λέων:

Είστε ζεστή, ανοιχτόκαρδη, γενναιόδωρη και ακτινοβολείτε ενέργεια και ζωτικότητα. Το παιδί σας έλκεται από την ισχυρή σας προσωπικότητα και υιοθετεί την ικανότητα σας να αποκτάτε ό,τι θέλετε. Στοιχείο της προσωπικότητας σας , που συμβάλλει σημαντικά στην ανατροφή του, είναι η ικανότητα να θέτετε όρια και να ξεχωρίζετε την ώρα του παιχνιδιού από την ώρα της ανάπαυσης ή της μελέτης.

Μαμά Παρθένος:

Το ρεαλιστικό και πρακτικό σας πνεύμα στοχεύει να το βοηθήσει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και να διακρίνει τις κολακείες από τους επαίνους. Αρκετά συχνά βέβαια, η ωφελιμιστική και συγκρατημένη φύση σας έρχεται αντιμέτωπη με την ανάγκη του να αποκτήσει φανταχτερά πράγματα και να αποσπά την προσοχή. Είναι αναγκαίο να αποφεύγετε την αυστηρή κριτική και να το εξοικειώσετε με την έννοια της χρησιμότητας μέσα από θετικά παραδείγματα.

Μαμά Ζυγός:

Φροντίζετε το παιδί να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που επικρατούν χαμηλοί τόνοι και απουσιάζουν οι διαφωνίες. Αρκετά συχνά όμως εκείνο θα έχει την τάση να απαιτεί πράγματα και να επιδιώκει χάρες και παράβλεψη των κανόνων. Εδώ, είναι απαραίτητη η διαποτισμένη με αγάπη επιμονή σας και η μετρίαση της αναβλητικότητας σας που μπορεί να το οδηγήσει σε δεσποτική συμπεριφορά.

Μαμά Σκορπιός:

Έχετε την τάση να αναγνωρίζετε τη δύναμη του και να αντιλαμβάνεστε σε βάθος τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες του. Θα του μάθετε να επιβάλλεται και παράλληλα θα του εμφυσήσετε ένα σταθερό τρόπο σκέψης. Είναι αναγκαίο να μην φτάνετε στα όρια της ακαμψίας και της ισχυρογνωμοσύνης γιατί θα δυσκολεύεται αργότερα να συμβαδίζει με την περίπλοκη και πολυδιάστατη δομή των ανθρώπων και των καταστάσεων. .

Μαμά Τοξότης:

Ανάμεσα σας θεσπίζεται μία σχέση εμπιστοσύνης που διέπεται από ειλικρίνεια, οπτιμισμό και κοινά ιδανικά. Το παιδί σας θαυμάζει την πνευματικότητα και τον ενθουσιασμό σας για τη ζωή και ως εκ τούτου απολαμβάνει την ευχάριστη παρέα σας. Επίσης καταφέρνετε από τη μία να μην είστε πληκτική και από την άλλη να το διδάσκεται για ηθικές αξίες και αρχές.

Μαμά Αιγόκερως:

Φιλόδοξή και προσηλωμένη στα επαγγελματικά και κοινωνικά σας οράματα εντυπωσιάζετε το παιδί σας με τη δυνατότητα να θέτετε και να πραγματοποιείτε υψηλούς στόχους. Χρειάζεται όμως να περιφρουρείτε το παιδί σας από την έμφυτη κατήφεια σας και να προσέχετε την κριτική σας σχετικά με την ανάγκη του να ξεχωρίζει και να τραβά την προσοχή.

Μαμά Υδροχόος:

Σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί και να ασχολείστε με δραστηριότητες που απαιτούν ζωντάνια, ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα και προπάντων είναι εκτός σπιτιού. Συχνά προσπαθείτε να του διδάξετε την έννοια του αλτρουισμού και να του μάθετε ότι όλα δεν μπορούν να περιστρέφονται γύρω από εκείνο. Είναι καλό να προσπαθήσετε να το κατευθύνετε προς αυτή την οδό χωρίς εμμονή και αδιαλλαξία γιατί θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μαμά Ιχθύς:

Προσεγγίζετε τη ζωή με ευαισθησία και δεκτικότητα και θέλετε να ζείτε σε ένα περιβάλλον που θα σας παρέχει ηρεμία και δυνατότητα για περισυλλογή. Το μικρό σας Λιονταράκι, από τη φύση του εξωστρεφές και κοινωνικό, πλήττει σε ένα τέτοιο κλίμα και σκαρφίζεται ότι χρειαστεί για να στρέφετε την προσοχή σας επάνω του. Χρειάζεται να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ της εσωστρέφειας σας και της εξωστρέφειας του.

Διαβάστε επίσης:

Το μικρό Ταυράκι είναι από τη φύση του γλυκό, ευχάριστο και αξιαγάπητο

Το παιδί Καρκίνος είναι ευγενικό, τρυφερό και με έντονη διαίσθηση

Το παιδί Δίδυμος έχει ταλέντο στο να ξεγλιστράει επιδέξια

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved