Αγαπητά μου ζώδια...

Ο Άγιος Βασίλης γράφει γράμμα στα 12 ζώδια! Μα τι να ζητάει άραγε;

Σας εύχομαι να έχετε μια καλή και γεμάτη αγάπη χρονιά. Είθε κάθε χρόνο να εξελίσσεστε στην καλύτερη έκδοση του εαυτού σας και μιας και το ανέφερα θα ήθελα να σας πω δυο πραγματάκια.

Κριέ μου, ζεις, εσύ μας οδηγείς! Μπροστάρης αρχηγός, εξοπλισμένος με αρκετό θάρρος και αποφασιστικότητα, καθοδηγείς το καράβι. Μόνο που μερικές φορές, το ταρακουνάς και το βάζεις να μάχεται με τα κύματα, που κανονικά, θα μπορούσες να αποφύγεις. Με άλλα λόγια, αν έχεις την καλοσύνη, πριν πιάσω πάλι τις δραμαμίνες, επίτρεψε που και που και σε κανέναν άλλο να πάρει καμιά πρωτοβουλία. Δεν θα σε σκοτώσει.

Ταύρε μου αγαπημένε. Λατρεύω την αίσθηση της πραγματικότητας που έχεις και τα γερά σου κρατήματα. Ίσως όμως, ο Πλούτωνας που κινείται στον φίλο σου τον Αιγόκερω, σε οδηγήσει κι εσένα σε μερικές αλλαγές. Για παράδειγμα, κάνε ένα βήμα, έστω και μικρό, να αλλάξεις κάποιες σου (κακές) συνήθειες, ή έστω, εγκαινιάσεις νέες (καλές), στην ζωή σου. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον Κριό: δεν θα σε σκοτώσει!

Δίδυμε μου, χωρίς εσένα, όλος ο Ζωδιακός κύκλος, θα ήταν άχρωμος και άγευστος! Είσαι το καρύκευμα των ζωδίων! Μόνο που μερικές φορές, το πιπέρι, θα έπρεπε κανονικά, να μπει στο δικό σου στόμα... Ο Κρόνος στον Τοξότη βλέπεις, χτυπάει και τη δική σου πόρτα και σου ζητάει να σοβαρέψεις λίγο –να! τόσο, όσο πατάει μια γάτα, στο ορκίζομαι!- και να ασκήσεις όπως θα έλεγε πετυχημένα ο φίλος σου ο Παρθένος, ‘’εποικοδομητική κριτική!’’. Για δοκίμασέ το και πες μου, αν πάθεις κάτι!

Καλέ μου Καρκίνε, με υποδέχεσαι με τον καλύτερο τρόπο κάθε χρόνο! Μελομακάρονα και κουραμπιέδες σπιτικοί με περιμένουν ανελλιπώς, κι η χαρά μου, δεν περιγράφεται! Φέτος προτείνω, για το δικό σου καλό, με τον Ουρανό στον Κριό, να κάνεις κινήσεις αργές και καλά μελετημένες. Καλά τα φεγγάρια σου κι η κυκλοθυμία σου, αλλά οι περιστάσεις καλούν για περισσότερη σύνεση. Αν χρειαστεί βέβαια, τράβα και κανένα χαστούκι, έτσι! για να μαθαίνει το χέρι σου και να τρομάζουν μερικοί με πολύ αέρα!

Άρχοντά μου Λέοντα, δε σε φοβάμαι καθόλου! Λάμπεις και πάντα θα λαμπρύνεις τις ζωές μας! Πάντα δίδεις χείρα βοηθείας, την οποία προς μεγάλη σου τιμή, την στολίζεις και με μεγάλο χαμόγελο. Η μεγάλη καρδιά όμως, έχει και μεγάλα βάσανα. Όμως, αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να δεχτεί βοήθεια, η μέρα σου θα ομορφύνει! Μην σηκώνεις τη μύτη ψηλά, μόνο το κούτελο κράτα εκεί, καλέ μου!

Κάθε φορά που σκέφτομαι πώς να κάνω κάτι, παρατηρώ πως το οργανώνει και το εκτελεί, ο Παρθένος! Αγαπημένε μου, την τέχνη σου την ξέρεις, τις υπηρεσίες σου τις έχουμε ανάγκη όλοι. Μα ο Ποσειδώνας στον Ιχθύ, δε σε έχει αγγίξει ακόμα; Λίγη φαντασία, λίγες (καλές) ψευδαισθήσεις, δε θα σε τρομάξουν, δε θα σου χαλάσουν το λογισμό. Ίσα ίσα που μπορεί να σε κάνουν να ταξιδέψεις, δωρεάν, με το μυαλό. Ω, ναι! Χρησιμοποιείται και για τέτοιο σκοπό!

Ξέρεις τι σου φέρνω Ζυγέ μου το 2016; Τον Δία! Χαρά που θα κάνεις και πόσο θα ανακουφιστείς! Μέχρι να στον φέρω, πρόσεξε και σκύψε το κεφάλι, γιατί ο Ουρανός στον Κριό και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, σε έχουν στην μπούκα! Αλλά κι εσύ όμως, μυαλό δεν βάζεις και μια καλοσχεδιασμένη κίνηση δεν κάνεις! Όλα στο φλου και στο τυχαίο (ή και μοιραίο, πάρ' το όπως θες!). Όπως και να έχει, πρόσεχε και φύλαγε τα νώτα σου μέχρι το Σεπτέμβριο!

Μην μου γκρινιάζεις Σκορπιέ μου καλέ! Κι αν το 2015 δε σου έφερα δώρο την υπερδύναμη που μου ζήτησες, το 2016, θα προσπαθήσω να σε κάνω να χαμογελάσεις. Μόνο, κάνε μου κι εσύ μια μικρή χάρη. Μην αφήσεις τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες να σου πάρει τα μυαλά και μείνε συγκεντρωμένος. Επίσης, χαλάρωσε λίγο τις καχυποψίες σου και δες τον κόσμο με άλλα μάτια: θα εκπλαγείς πόσα χρώματα έχει. (Κι όχι, το μαύρο, δεν αποτελεί μονόδρομο! Μην με κάνεις να χειροδικήσω!)

Χαιρετίζω τον Κρονοταλαιπωρημένο Τοξότη μου! Κι αν ο Κρόνος σε μαλώνει, έχω εμπιστοσύνη στην αισιόδοξη κι ανοιχτή φύση σου. Θα σε καθοδηγήσει σωστά. Αρκεί να της επιτρέψεις να κάνει μια στάση για να πάρει οδηγίες. Σωστές οδηγίες. Και φυσικά, καλές οι οδηγίες, αλλά να ξέρουμε και που πάμε. Δε ξέρω πώς αλλιώς να στο πω, αλλά σταμάτα για λίγο τα ανεμοσκορπίσματα και φτιάξε μια σταθερά στη ζωή σου! Το 'πα επιτέλους!

Κύριέ μου, τα σέβη μου και τον θαυμασμό μου! Αιγόκερε αξιοθαύμαστε, με τον Πλούτωνα στη ράχη, σου εύχομαι πάνω από όλα, καλή δύναμη! Ξέρω ότι αγέρωχος δέχεσαι όλες τις δοκιμασίες, αλλά κάπου εκεί καλέ μου, διακρίνω και το πρόβλημα: παραείσαι αγέρωχος. Παραείσαι άκαμπτος. Ο Πλούτωνας αυτό ζητάει από εσένα. Όταν σου πετάει την πέτρα στο κεφάλι, δεν κάθεσαι με το κεφάλι ψηλά να σε πετύχει στο Δόξα Πατρί! Σκύβεις, κάνεις ελιγμό εν ανάγκη, και την αποφεύγεις! Δοκίμασέ το σου λέω! Κάνει θαύματα!

Τίποτα δεν μένει το ίδιο καλέ μου Υδροχόε, αν το έχεις πιάσει εσύ στα χεράκια σου πρώτα! Μα πολύ μου αρέσει το πνεύμα σου το ασυμβίβαστο! Είναι τόσο φρέσκο και τόσο αγαπητό! Για το 2016, θα επιθυμούσα -και ξέρω ότι δε θα μου χαλάσεις το χατίρι- να βοηθήσεις και τον εαυτό σου, εκτός από τους άλλους. Θα ήθελα να σε δω να ασχολείσαι με εσένα τον ίδιο και να αφήσεις για λίγο την μεγάλη ιδέα, την κοινωνία, τα οικουμενικά θέματα, στην άκρη. Καιρός να τα βρεις με τον εαυτό σου καλέ μου! Τι λες; (Πιάσε και τον Λέοντα από το χέρι, έχει κι εκείνος ανάγκη από... στοργή!)

‘’Έγια μόλα έγια λέσα, αχ βρε θάλασσα μπαμπέσα’’, τραγούδησα και έπεσα πάνω σου Ιχθύ μου! Όλα καλά ελπίζω, και σου εύχομαι ακόμα περισσότερες καλές ιδέες μέσα στο 2016! Ο Ποσειδώνας κι αν σε βάζει σε ονειροσκέψεις, εσύ μην ενδίδεις και κοίτα πως θα κάνεις τα όνειρα αληθινά, γιατί η πραγματικότητα δαγκώνει στις μέρες μας και μάλιστα, άσχημα! Ρίξε άγκυρα στο παρόν και κρατήσου γερά από κάθε τι απτό και ρεαλιστικό! Διαφορετικά, σε βλέπω μεσοπέλαγα να ψάχνεις για γοργόνες! Όχι τίποτα άλλο, είσαι ικανός και να τις βρεις!

Καλή χρονιά να έχουμε ζώδια μου, γεμάτη με καλά μαθήματα, όμορφες στιγμές που θα αφήσουν ωραίες αναμνήσεις και πολλή, πολλή αγάπη! Αν την έχουμε αυτή, όλα τα αντιμετωπίζουμε, έτσι δεν είναι?!

Σας φιλώ και σας αγαπώ,

Ο Άγιος Βασίλης!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved