Fiction Astrology: Ο Ερμής και η ιστορία της Αριάννας

Αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην εξερεύνηση του συγκεκριμένου πλανήτη

Fiction Astrology: Ο Ερμής και η ιστορία της Αριάννας

Η Αριάννα ήταν μια νεαρή κοπέλα που ζούσε στην Αθήνα. Ήταν έξυπνη και μελετηρή, και ονειρευόταν να γίνει αστρονόμος. Μια μέρα, η Αριάννα διάβασε για τον Ερμή, τον πλανήτη των αντιθέσεων. Ήταν ενθουσιασμένη από τη σκέψη να εξερευνήσει αυτόν τον παράξενο κόσμο.

Η Αριάννα αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην εξερεύνηση του Ερμή. Σπούδασε εντατικά αστρονομία και μηχανική και τελικά έγινε η πρώτη γυναίκα, που έστειλε διαστημόπλοιο στον Ερμή.

Το διαστημόπλοιο της Αριάννας έφτασε στον Ερμή το 2040. Η Αριάννα ήταν συγκλονισμένη από αυτό που είδε. Η επιφάνεια του πλανήτη ήταν γεμάτη με κρατήρες, και η θερμοκρασία ήταν ακραία. Ωστόσο, η Αριάννα ήταν αποφασισμένη να εξερευνήσει κάθε σπιθαμή του.

Η Αριάννα πέρασε τέσσερα χρόνια στον Ερμή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανε πολλές σημαντικές ανακαλύψεις. Βρήκε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι κάποτε υπήρχε νερό στον Ερμή και ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα παγωμένα παγόβουνα στους πόλους του πλανήτη.

Η Αριάννα επέστρεψε στη Γη το 2044, ως ηρωίδα. Οι ανακαλύψεις της άλλαξαν την κατανόησή μας για τον Ερμή, και ενέπνευσαν μια νέα γενιά αστρονόμων να εξερευνήσουν αυτόν τον παράξενο και μοναδικό πλανήτη.

Η ιστορία της Αριάννας είναι μια ιστορία για την ελπίδα και το όραμα. Είναι μια ιστορία για μια νεαρή κοπέλα που ακολούθησε τα όνειρά της και που άλλαξε τον κόσμο.

Η ιστορία της Αριάννας μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αν έχουμε το θάρρος να το ονειρευτούμε και να εργαστούμε σκληρά για να το πετύχουμε.

ΥΓ.

Ερμής, ο πλανήτης των αντιθέσεων

Στο πιο κοντινό σημείο του στον Ήλιο, η θερμοκρασία στον Ερμή μπορεί να φτάσει τους 427 βαθμούς Κελσίου. Στο πιο απομακρυσμένο σημείο του, μπορεί να πέσει κάτω από τους -180 βαθμούς Κελσίου. Αυτός ο πλανήτης των ακραίων θερμοκρασιών είναι επίσης ένας από τους πιο μικρούς και πυκνούς του ηλιακού συστήματος.

Ο Ερμής δεν έχει ατμόσφαιρα, επομένως δεν υπάρχει προστασία από τίς ηλιακές ακτίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιφάνεια του πλανήτη είναι καλυμμένη με κρατήρες, που δημιουργήθηκαν από αστεροειδείς και κομήτες που συγκρούστηκαν με αυτόν.

Ωστόσο, ο Ερμής έχει και κάποιες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, έχει ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο είναι ασυνήθιστο για έναν τόσο μικρό πλανήτη. Αυτό το πεδίο μπορεί να προκλήθηκε από την περιστροφή του πλανήτη, η οποία είναι πολύ γρήγορη, σε σχέση με άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Η πρώτη αποστολή στον Ερμή πραγματοποιήθηκε από τη NASA το 1974, με το διαστημόπλοιο Mariner 10. Το Mariner 10 έστειλε πίσω εικόνες του πλανήτη που έδειξαν ότι ο Ερμής είναι ένας πολύ διαφορετικός κόσμος από τη Γη.

Μια δεύτερη αποστολή στον Ερμή, το BepiColombo, ξεκίνησε το 2018 και αναμένεται να φτάσει στον πλανήτη το 2025. Το BepiColombo θα συλλέξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον Ερμή, βοηθώντας τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα αυτόν τον παράξενο και μοναδικό πλανήτη.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved