Το πρώτο τσάκρα και τα χαρακτηριστικά του

Είναι το κέντρο του Εγώ, της προσωπικότητας, της θέλησης για ζωή, του πάθους για δράση.

Το πρώτο τσάκρα και τα χαρακτηριστικά του

Το τσάκρα της βάσης ή ριζικό είναι το πρώτο από τα 7 κύρια τσάκρα και βρίσκεται ανάμεσα στον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του κόκκυγα. Είναι το κέντρο του Εγώ, της προσωπικότητας, της θέλησης για ζωή, του πάθους για δράση.

Χρώμα:

Κόκκινο, στην ιδανική κατάσταση χωρίς κίτρινες και μπλε αποχρώσεις και χωρίς ασπρόμαυρη χροιά.

Στοιχείο: Γη

Πλανήτες και ζώδια:

Κριός/ Άρης: Ζωτική ενέργεια,, πρωτοβουλία, δημιουργία, πάθος, επιθετικότητα.

Ταύρος: Σταθερότητα, κτήσεις, αισθησιασμός

Σκορπιός. Πλούτωνας: Εσωτερική δύναμη, σεξουαλικότητα, μετασχηματισμός, αναγέννηση.

Σε αυτό το κέντρο εντοπίζεται η θέληση για επιβίωση στο υλικό επίπεδο. Εδώ οργανώνονται οι απαραίτητες ικανότητες για την επιβίωση, την διεξαγωγή αγώνων και τη φυγή, καθώς και αυτές που σχετίζονται με τη διατήρηση του είδους. Έχει διαμορφωτική δράση σε όλες τις διαδικασίες της ζωής.

Αυτό το ενεργειακό κέντρο σχετίζεται στενά με τα οστά, τα νύχια, τα δόντια, το αίμα καθώς και με όλες τις χρόνιες ασθένειες. Επίσης συνδέεται με την ικανότητα για αναγέννηση μετά από περιόδους μεγάλης έντασης.

Με το πρώτο τσάκρα συνδέονται τα πόδια και τα πέλματα (ανταλλαγή ενέργειας με τη Γη, απόκτηση στερεών βάσεων).

Το τσάκρα της βάσης συνδέεται άμεσα με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση (διατροφή, επίθεση, άμυνα) και τη διαιώνιση του είδους.

Αρμονική λειτουργία

Αν το ριζικό τσάκρα είναι ανοιχτό και λειτουργεί αρμονικά η ζωή σας θα χαρακτηρίζεται από ικανοποίηση, σταθερότητα και εσωτερική δύναμη. Θα έχετε την επιθυμία να είστε δημιουργικοί και δραστήριοι και θα βρίσκεστε σε αρμονία με όλες τις μορφές ζωής που υπάρχουν στον πλανήτη. Θα έχετε εμπιστοσύνη στη ζωή και θα πετυχαίνετε εύκολα τους στόχους σας. Θα νοιώθετε τη γη σαν ένα ασφαλές μέρος που σας παρέχει όλα όσα χρειάζεστε (τροφή, στέγη και ασφάλεια).

Δυσαρμονική λειτουργία

Αν το ριζικό σας τσάκρα δεν είναι ισορροπημένο οι σκέψεις και οι πράξεις σας θα περιστρέφονται κυρίως γύρω από υλικά θέματα, την ασφάλεια, τις αισθησιακές σας καταχρήσεις, τις απολαύσεις (καλό φαγητό, αλκοόλ, σεξ). Θέλετε να αποκτάτε ότι επιθυμείτε χωρίς να σκέπτεστε τις συνέπειες των πράξεών σας. Δεν μπορείτε να απαγκιστρωθείτε από πράγματα. Η επιθυμία σας για κατοχή είναι μεγάλη και αυτό εκδηλώνεται συχνά με παχυσαρκία ή δυσκοιλιότητα. Επίσης, η δυσλειτουργία του προκαλεί φόβο, ενοχές, έλλειψη εμπιστοσύνης, απαισιοδοξία, ψυχικές μεταπτώσεις, μελαγχολία, πόνους στη μέση, στα γόνατα, πρόβλημα με την ουροδόχο κύστη και την απόληξη του παχέως εντέρου, και οστεοπόρωση.

Η πράξεις σας περιστρέφονται κυρίως γύρω από την ικανοποίηση των δικών σας αναγκών αλλά και υποσυνείδητα παραβλέπετε τις ανάγκες τόσο των άλλων όσο και του δικού σας σώματος για υγιεινή διατροφή, επαρκή ανάπαυση και ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Σε ακραίες περιπτώσεις επιζητάτε τον κίνδυνο, ή γίνεστε χαλάκι να σας πατήσουν. Οι σκέψεις και τα λόγια σας είναι ασυνάρτητα και γενικά ο τρόπος ζωής σας είναι χαοτικός. Θυμώνετε εύκολα και προσπαθείτε να επιβάλλετε βιαία τη θέληση σας.

Η γη είναι για σας ένα μέρος εκμετάλλευσης. Επομένως η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η καταστροφή της φυσικής ισορροπίας της γης αποτελούν συμπτώματα της δυσλειτουργίας του ριζικού τσάκρα που έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων.

Ανεπαρκής λειτουργία

Αν το ριζικό τσάκρα είναι κλειστό ή μπλοκαρισμένο δεν έχετε σωματική και συναισθηματική αντοχή. Διακατέχεστε από συναισθήματα ανησυχίας και αβεβαιότητας. Δυσκολεύεστε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, και αναζητάτε συνεχώς ένα πιο εύκολο και λιγότερο κουραστικό τρόπο ζωής.

Μια υπέροχη μέθοδος για αρμονική ανάπτυξη του τσάκρα της βάσης είναι η εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης (Τσι-Γκουνγκ, Καράτε, Ται Τσι, Κουνγκ Φου)

Επίσης η μουσική με ήχους της φύσης και συγκεκριμένοι κρύσταλλοι (αχάτης, κοράλλι, κόκκινη τουρμαλίνη, γρανάτης) ενεργοποιούν και εναρμονίζουν το ριζικό τσάκρα.

Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved