Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

Αυτά τα ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται πάνω κεντρική γραμμή του σώματος, έχουν θεμελιώδη σημασία για τη ρύθμιση των ζωτικών ενεργειακών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα. Ταυτόχρονα, φανερώνουν και το βαθμό ανάπτυξης του ανθρώπου στην περιοχή για την οποία είναι υπεύθυνα.

Τα Επτά Κύρια Τσάκρα

Τα τσάκρα από το 1ο μέχρι το 6ο κατανέμονται σε τρεις ομάδες:

Το 1ο το τσάκρα της βάσης, και το 2ο το τσάκρα της σεξουαλικότητας, ανήκουν στην ομάδα γη.

Το 3ο το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και το 4ο το τσάκρα της καρδιάς, ανήκουν στην ομάδα άνθρωπος.

Το 5ο το τσάκρα του λαιμού και το 6ο το τσάκρα του μετώπου, ανήκουν στην ομάδα ουρανός.

Τα ενεργειακά κέντρα 1, 3 και 5 οργανώνουν ουσιαστικά τις ενέργειες Γιανγκ (ιδέα) και τα κέντρα 2, 4 και 6 τις ενέργειες Γιν (εμπειρία).

Οι ενεργειακές διαταραχές σ’ ένα Γιανγκ τσάκρα, που έχουν μεγάλη διάρκεια, επιδρούν πάντα και στα άλλα Γιανγκ τσάκρα, κατά προτίμηση με κατεύθυνση προς τα πάνω. Το ίδιο ισχύει και για τα Γιν τσάκρα.

Η ομάδα γη έχει αναλάβει τις λειτουργίες που είναι τελείων απαραίτητες για την επιβίωση στο υλικό επίπεδο:

Αγώνα για την επιβίωση και έγκαιρη τροπή σε φυγή, διατήρηση του είδους με την αναπαραγωγή, αισθητήρια επικοινωνία με τον κόσμο και πρόκληση συναισθημάτων χαράς λόγω αυτής της επικοινωνίας. Οι δύο τελευταίες λειτουργίες αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποκόμιση εμπειριών και την ανταλλαγή ενεργειών.

Η ομάδα άνθρωπος είναι υπεύθυνη για τις λειτουργίες που είναι τελείως απαραίτητες για την καλλιέργεια της ανθρώπινης φύσης:

Ανάπτυξη προσωπικών χαρακτηριστικών, ικανότητα του πνεύματος να αναλύει και να προβάλλει, καθώς και το χάρισμα να μπορεί ο άνθρωπος σαν άτομο στα πλαίσια μιας ομάδας και ταυτόχρονα να μπορεί να διατηρεί την επικοινωνία του με την ομάδα παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητες του.

Διάβασε επίσης: -7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα

Η ομάδα ουρανός είναι υπεύθυνη για τις λειτουργίες που συντελούν στην πραγμάτωση της πνευματικής καλλιέργειας κάποιου πλάσματος:

Προσωπική απήχηση, επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, αναγνώριση και ακολούθημα του προσωπικού, μοναδικού δρόμου σύμφωνα με τους νόμους της δημιουργίας.

Η κατάταξη των τσάκρα σε αυτά τα επίπεδα μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τα άτομα που ασχολούνται με το διάβασμα της αύρας, γιατί έτσι θα μπορέσουν να συσχετίσουν γρήγορα και με σιγουριά τα φαινόμενα των μεμονωμένων περιοχών μεταξύ τους και ν’ αναγνωρίσουν εύκολα πιθανές ανισορροπίες της προσωπικότητας.



Στην ιδανική περίπτωση τα κάτω επίπεδα εκδηλώνονται με πιο έντονα ενεργειακά χαρακτηριστικά επειδή πρέπει να διοχετεύσουν την ενέργεια και την αντοχή που είναι απαραίτητες για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.

Το σύστημα των τσάκρα παρουσιάζει μια πυραμιδοειδή μορφή:

Κάτω τα πιο ισχυρά και πάνω τα πιο αδύναμα στην ανάπτυξη τους ενεργειακά κέντρα.

Αν η πυραμίδα στέκεται ανάποδα, δηλαδή αν τα άνω κέντρα είναι πιο έντονα αναπτυγμένα από τα κάτω, η αντιληπτική ικανότητα, η ικανότητα για δράση και η ικανότητα του ατόμου να πατά σταθερά πάνω στη γη έχουν υποστεί κάποια διαταραχή.

Αν το σύστημα των τσάκρα έχει τη μορφή αδραχτιού, δηλαδή είναι πολύ καλά αναπτυγμένο το μεσαίο τμήμα, αλλά ατροφικές στην ανάπτυξη οι άνω και κάτω περιοχές, ο άνθρωπος δυσκολεύεται να αξιοποιήσει το δυναμικό του με αποτελεσματικό τρόπο. Του λείπει η δύναμη να θέσει τα πράγματα σε κίνηση, αλλά του λείπει και η ικανότητα για αυτοέκφραση.

Το 7ο τσάκρα που ονομάζεται και τσάκρα της κορυφής, αποτελεί έκφραση της συνείδησης της παγκόσμιας ενότητας και της ένωσης των αντιθέτων, σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Η συμπεριφορά του παραμένει παθητική, μέχρις ότου ο άνθρωπος μάθει να αγαπά αρκετά και να βιώνει καλά τις ποιότητες των έξι κατωτέρων τσάκρα. Άμα γίνει αυτό, το τσάκρα της κορυφής αρχίζει να δραστηριοποιείται και καθιστά το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα άμεσους εκφραστές της θεϊκής ενέργειας. Τότε ο Θεός, ο άνθρωπος και το σύμπαν παρόλο που είναι χωριστά πράγματα γίνονται ένα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved