Πέντε «μαγικά» σύμβολα που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σου

Τα τυχερά σύμβολα που εκφράζουν κοσμική ισορροπία

Πέντε «μαγικά» σύμβολα που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να αποκαλύψουν τα μυστικά των μάγων και των μαγισσών, χωρίς όμως να χρειαστεί να ακολουθήσουν σκοτεινά μονοπάτια με ανατριχιαστικές… μαγικές δράσεις! Τα πιο πολλά από αυτά τα μυστικά αφορούν βασικούς κανόνες που βασίζονται σε κάποια τυχερά σύμβολα τα οποία εκφράζουν μια κοσμική ισορροπία και λειτουργούν ως ανοιχτές πόρτες για το πέρασμα των θεϊκών ενεργειών και της τύχης.

Παρακάτω θα διαβάσεις για πέντε σύμβολα, που επιλέχθηκαν για την έντονη αλλά πάντα ισορροπημένη ενέργειά τους η οποία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει ή και να μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων.

1. Το άνθος του λωτού

lotus flower

Αυτό το φανταστικό λουλούδι θεωρείται ιερό στον Ινδουισμό, τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό στην σύγχρονη και αρχαία Ινδία και στην αρχαία Αίγυπτο. Είναι ένα από τα αγαπημένα σύμβολα των «μάγων» και ο βασικότερος λόγος γι’ αυτό είναι ότι η ρίζα του βρίσκεται κάπου στα σκοτεινά βάθη των λασπωμένων βάλτων. Μέσα όμως από αυτήν τη ρίζα ξεπηδά και ανεβαίνει στην επιφάνεια ένα πανέμορφο άνθος που υποδέχεται τις ακτίνες του ηλίου με την γλυκιά του μυρωδιά.

Επομένως, το λουλούδι του λωτού συμβολίζει το γεγονός ότι όταν ζούμε τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής μας, τελικά θα μπορέσουμε να διασχίσουμε το ομιχλώδες σκοτάδι για να φτάσουμε στην επιτυχία και το φως. Επιπλέον, μας βοηθά πολύ στο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να απαλλαγούμε από αυτά.

2. Σκαραβαίος

scarab

Είναι ένα σύμβολο που προέρχεται από τον αρχαίο θεό Khepri. Το όνομα αυτού του θεού σημαίνει «αναπτύσσομαι», «δημιουργώ», «είμαι σε επαφή με την ύπαρξή μου». Ο θεός συνδεόταν με τον σκαραβαίο και συχνά απεικονιζόταν ως σκαραβαίος. Λέγεται ότι ο θεός Khepri είναι ένας από τους τρόπους εμφάνισης του θεού Ήλιου, του Ρα, με τον ηλιακό δίσκο και τον Κριό. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι το σκαθάρι προήλθε από τους νεκρούς καθώς και ότι ο κάτω κόσμος ήταν υπόθεση του κάτω κόσμου.

Επομένως, οι σκαραβαίοι προσωποποιούν τη νίκη του ήλιου πάνω στο σκοτάδι. Επιπλέον, πίστευαν ότι ήταν ένα ευλογημένο ον γιατί βοηθούσε τον θεό Ρα. Σύμφωνα με τους σύγχρονους… μάγους, το σύμβολο του σκαθαριού θα μπορούσε να ενισχύσει και να προστατεύσει την υγεία μας αλλά να μας δώσει και τύχη.

3. Βελανίδι

Acorn

Υπάρχει ένα ρητό που λέει: Οι περισσότερες βελανιδιές από μικρά βελανίδια ξεκίνησαν. Και είναι αλήθεια, βέβαια. Το βελανίδι ήταν ιερό για τους Δρυίδες αλλά και τους αρχαίους Έλληνες. Είναι ο καρπός της βελανιδιάς, που είναι το πιο ιερό δέντρο, αφιερωμένο στον Δία τον βασιλιά όλων των θεών. Επομένως, ό,τι προέρχεται από αυτό το δέντρο θεωρείται ιερό, μαγικό και θεϊκό.

Η κορυφή του βελανιδιού, που είναι σαν καπελάκι, λέγεται ότι προστατεύει το σώμα και το μυαλό από κακόβουλες επιρροές και σωματικές βλάβες, αλλά και ότι χαρίζει δύναμη. Για αυτόν το λόγο, οι στρατιώτες κουβαλούσαν παντού μαζί τους βελανίδια, για να τους προστατεύουν από τους κεραυνούς ή άλλου είδους εχθρικές ενέργειες. Τα βελανίδια βοηθούν στη γονιμότητα, φέρνουν τύχη, αφθονία και παρέχουν δύναμη και προστασία.

4. Η κόκκινη νυχτερίδα

red bat

Στην Ασία, η κόκκινη νυχτερίδα είναι ένα σύμβολο πνευματικής βοήθειας και τύχης. Συνήθως το συναντάμε μόνο του ή σε ομάδες των πέντε κόκκινων νυχτερίδων. Υπάρχει και το σύμβολο με τις δύο νυχτερίδες, που ονομάζεται Shuang fu και συνήθως συμβολίζει τη διπλή τύχη.

Επιπλέον, οι πέντε νυχτερίδες είναι η αναπαράσταση των πέντε στοιχείων (Μέταλλο, Νερό, Αέρας, Γη, Φωτιά) και των πέντε πιο ευοίωνων καταστάσεων, δηλαδή: αφθονία, τύχη, γονιμότητα, μακροζωία και τιμή.

5. Ο τροχός

Wheel

Πρόκειται για την απεικόνιση ενός τροχού με οκτώ ακτίνες και είναι το μυστικιστικό και παγκόσμιο σύμβολο της τύχης και της ανάπτυξης. Η ερμηνεία του Τροχού της Μοίρας δεν είναι τυχαία. Ο Τροχός μας βοηθά να καταλάβουμε πως κάθε δυσκολία τελειώνει κάποια στιγμή στη ζωή μας και είναι γραφτό όλα τα προβλήματα να ξεπεραστούν μέσα στον αέναο κύκλο της ζωής.

Επιπλέον, μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι οι σοφοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η δύναμη βρίσκεται κάπου μέσα τους και ότι κανένα ερέθισμα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η καθαρή θέληση.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved