Πέντε κακές συνήθειες που «στραγγίζουν» τη ζωτική σου ενέργεια!

Πέντε κακές συνήθειες που «στραγγίζουν» τη ζωτική σου ενέργεια!

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περάσει κάποια φάση στη ζωή τους που νιώθουν την κούραση να τους κατακλύζει και τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν. Αυτό συμβαίνει όταν η σωματική και ψυχική ενέργειά μας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Η χρόνια εξάντληση από την οποία πάσχουν πολλοί από εμάς είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Εν τούτοις, μπορεί να έχουμε οι ίδιοι προκαλέσει στον εαυτό μας αυτήν την εξάντληση.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις με ποιους τρόπους εξαντλούμε τον εαυτό μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε και ίσως διαπιστώσεις ότι έχεις κι εσύ κάποια από τις 5 κακές συνήθειες που ευθύνονται για την χαμηλή σου ενέργεια.

1. Δεν πίνεις αρκετό νερό

Φυσικές επιπτώσεις: Έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό καθημερινά και παρόλο που ο κανόνας των «8 ποτηριών» είναι μια καλή αρχή, δεν βασίζεται σε κάποια επιστημονικά στοιχεία. Ωστόσο είναι τεκμηριωμένο ότι κάθε ζωτικό όργανο του σώματός μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει. Είναι ευνόητο ότι η πρόσληψη νερού μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται σε ειδικές καταστάσεις, όπως η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η δυσλειτουργία των νεφρών, τα καρδιακά προβλήματα κ.λπ.

Ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις: Το νερό είναι το στοιχείο που σχετίζεται με τις ψυχικές ικανότητες και την αναζωογόνηση. Η ενυδάτωση (αλλά και το να βρισκόμαστε κοντά στο νερό) μάς φέρνει πιο κοντά στις δυνάμεις του υδάτινου στοιχείου. Πίνοντας λοιπόν νερό, αν και είναι μια απλή πράξη δεν παύει να μας συνδέει κάθε φορά με την «μεταφυσική» έννοια αυτού του στοιχείου.

2. Δεν κοιμάσαι όσο πρέπει

Φυσικές επιπτώσεις: Δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρο για ποιον ακριβώς λόγο ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός. Μέχρι πρόσφατα πίστευαν ότι αυτό που πρέπει να αποφεύγεται είναι απλώς η στέρηση του ύπνου. Εντούτοις, έχει πλέον αποδειχθεί ότι μέσω του ύπνου συντελούνται πολλές σημαντικές λειτουργίες και ορμονικές διαδικασίες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση της πνευματικής και συναισθηματικής ισορροπίας, αλλά και της συνολικής ευεξίας μας.

Ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις: Ο ύπνος είναι ο χρόνος κατά τον οποίο πεθαίνεις μαγικά για να ξαναγεννηθείς το επόμενο πρωί. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι φυσικοί θάνατοι συμβαίνουν τη νύχτα. Στην ελληνική μυθολογία, ο Ύπνος (θεός του ύπνου) ήταν αδελφός του Όνειρου (θεός των ονείρων) και του Θανάτου (θεός του θανάτου).

Αυτός ο μικρός θάνατος, λοιπόν, είναι μια μαγική διαδικασία όπου όλα τα αρνητικά εξαφανίζονται, δίνοντας χώρο για να δυναμώσει η θεία ευλογία. Ο επαρκής ύπνος επαναφορτίζει τα ενεργειακά μας επίπεδα, ενώ αρκετοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορούν να κάνουν προβολές στο Αστρικό Βασίλειο ή να βλέπουν προφητικά όνειρα.

3. Δεν ψυχαγωγείσαι

Φυσικές επιπτώσεις: Όταν η ζωή σου είναι δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά, τα επίπεδα της σερετονίνης και της ντοπαμίνης μειώνονται. Οι δύο αυτές ορμόνες είναι ως γνωστόν υπεύθυνες για την ευχαρίστηση που παίρνει ή δεν παίρνει κάθε άνθρωπος. Η έλλειψη ψυχαγωγίας και ευχαρίστησης σε καθημερινή βάση μπορεί να μας εξουθενώσει σωματικά και συναισθηματικά. Έχεις ακούσει για το σύνδρομο burn out; Πρόκειται για αυτό που στην καθομιλουμένη λέμε «το έκαψες το μηχάνημα». Εάν επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στη δουλειά και σε όλα αυτά που «πρέπει να κάνεις», τότε σίγουρα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις το εν λόγω σύνδρομο.

Ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις: Δίνεις λάθος μήνυμα στο σύμπαν. Εάν εστιάσεις όλη σου την ενέργεια στην εργασία, το σύμπαν θα πολλαπλασιάσει την εργασία σου. Πρέπει με τον τρόπο μας ο καθένας να δείξουμε στο σύμπαν ότι θέλουμε περισσότερη διασκέδαση και μαγεία και αυτό από μόνο του είναι ικανό να αλλάξει ριζικά την ποιότητα της ζωής μας. Η δουλειά μπορεί να στραγγίξει την φυσική σου ενέργεια, αλλά εσύ είσαι αυτός/ή που το επιτρέπει. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Βρες χρόνο για να βάλεις λίγη μαγεία στη ζωή σου. Ασχολήσου με κάτι «φευγάτο», κάτι που θα είναι έξω από την καθημερινή σου ρουτίνα. Αναζήτησε τη μαγεία κάθε μέρα! Ακόμα κι αν είναι μόνο 5 λεπτά.

4. Κοιτάς συνέχεια την οθόνη του κινητού

Φυσικές επιπτώσεις: Ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, θα έπρεπε να αποφεύγεις την οπτική επαφή με οθόνες σε λάπτοπ, τάμπλετ ή κινητό, επειδή η ακτινοβολία τους μπορεί να ξεγελάσει το σώμα σου το οποίο θα «πιστέψει» ότι αυτό είναι το φως της ημέρας. Επομένως, εάν ληφθεί αυτό το μήνυμα, το σώμα σου προετοιμάζεται να ξυπνήσει αντί να κοιμηθεί. Επίσης, ο συνεχής έλεγχος του smartphone σε κάνει να χάνεις την συγκέντρωσή σου, κάτι που τελικά αποστραγγίζει τη ζωτική σου ενέργεια.

Ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις: Ο διαλογισμός ή έστω λίγη χαλάρωση με κλειστά μάτια και απόλυτη συγκέντρωση στον εαυτό σου, θα βοηθήσει το μυαλό να βρει γαλήνη, ρυθμίζοντας την ενέργεια που ρέει στο σώμα σου. Το να παραμελήσεις να ελέγξεις τα νέα στα social media μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις στην πραγματική ζωή, κάτι που αμέσως θα ανεβάσει τις δονήσεις σου. Τα smartphones δεν είναι κάτι κακό. Απλώς, πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση.

5. Δεν κάνεις αρκετό σεξ!

Φυσικές επιπτώσεις: Η ισορροπία και η εστίαση στη σεξουαλική ζωή μπορεί να σου προσφέρει τόση ευχαρίστηση ώστε να πάρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να ανταπεξέρχεσαι στην καθημερινότητα. Μια υγιής σεξουαλική ζωή είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το σώμα σου. Αν και το πολύ σεξ μπορεί να εξαντλήσει την ζωτική σου ενέργεια, μια σχετική ισορροπία θα σε βοηθήσει να προστατευτείς!

Ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις: Το σεξ και η διερεύνηση της σεξουαλικότητάς μας είναι ένα θεϊκό μονοπάτι. Μας βοηθά πραγματικά να αναπτύξουμε τις ελκυστικές μας δεξιότητες. Ακόμα και τις στιγμές της σεξουαλικής κορύφωσης συνδεόμαστε με τη θεϊκή πηγή, εκπέμποντας δυνατές δέσμες ενέργειας. Μια ισορροπημένη σεξουαλική ζωή μπορεί να επαναφορτίσει την «μαγική» σου ενέργεια καθώς σε συνδέει με τα στοιχεία της Φωτιάς και του Νερού.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved