Επτά δύσκολες αλήθειες που πρέπει να αποδεχθείς, για να μην πέφτεις σε τέλμα!

Ιδού τι πρέπει να κάνεις, για να μην κολλάς στα ίδια και τα ίδια!

Επτά δύσκολες αλήθειες που πρέπει να αποδεχθείς, για να μην πέφτεις σε τέλμα!

Αν πιστεύεις ότι θα διαβάσεις παρακάτω πως όλα είναι μια χαρά και η ζωή γεμάτη γέλια και χαρές, τότε μην συνεχίσεις να διαβάζεις.

Στο άρθρο περιγράφονται μερικές πραγματικότητες που πρέπει να αντιμετωπίσεις στη ζωή σου, ανεξάρτητα πόσο δύσκολο σου φαίνεται. Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα στήριγμα και να προετοιμαστείς για όσα πρόκειται να έρθουν, όμως μην περιμένεις ζαχαρένια πασπαλίσματα.

Αν βαρέθηκες και μπούχτισες να ακούς ανόητες και μακροσκελείς θεωρίες ή ανούσιες συμβουλές, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

1. Εσύ είσαι ο υπεύθυνος για τα λάθη σου

Μήπως νομίζεις ότι κάπου έχεις κάνει λάθος; Τότε, το καλύτερο για σένα θα είναι να διορθώσεις τα κακώς κείμενα. Νιώθεις δυστυχής; Προχώρα σε οτιδήποτε σε κάνει να πιστεύεις ότι θα βοηθήσει να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Αν, όμως, είσαι σε φάση που περιμένεις να έρθει κάποιος ή κάτι για να σε σώσει, θα περιμένεις πολύ καιρό ακόμα!

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να σωθείς από τον... εαυτό σου και το μόνο άτομο που μπορεί να το κάνει αυτό είσαι εσύ. Και μόνον εσύ. Σκέψου τι πραγματικά θέλεις να πετύχεις σε αυτήν τη ζωή και βρες τον καλύτερο τρόπο για να φτάσεις εκεί.

Αντί να ακολουθήσεις τον δρόμο που συνήθιζες μέχρι τώρα, διάλεξε ένα μονοπάτι και επέμενε σε αυτό με όση συνέπεια μπορείς. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να πας προς τα εκεί που πρέπει και είναι καλύτερα για σένα.

2. Η τελειότητα δεν υπάρχει

Εάν είσαι άτομο που τείνει να πιστεύει ότι θα έρθει η «κατάλληλη» στιγμή για να κάνεις κάτι σημαντικό, όπως το να αποκτήσεις παιδιά, να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά ή να χάσεις βάρος, ξανασκέψου το. Απλώς, θα καταλήξεις να περιμένεις και να περιμένεις, μέχρι να είναι πολύ αργά για να κάνεις πραγματικά οτιδήποτε.

Η ζωή και η ηλικία θα σε προλάβουν κι εσύ θα απομείνεις μετέωρος, να μετανιώνεις για όλες τις ευκαιρίες που άφησες να περάσουν δίπλα σου χωρίς να τις αδράξεις. Εάν θέλεις πραγματικά κάτι, τώρα είναι η ώρα να το αποκτήσεις!

Αυτό που χρειάζεται είνα να δουλέψεις λίγο πιο σκληρά και να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα έχεις τουλάχιστον την ικανοποίηση ότι προσπάθησες και έκανες ότι μπορούσες. Είναι σίγουρα καλύτερα από το να κάθεσαι και να περιμένεις κάποιο αόριστο ραντεβού με το μέλλον, το οποίο στο κάτω-κάτω δεν ξέρεις αν θα έρθει ποτέ!

3. Η αποτυχία είναι κομμάτι του «πακέτου» που λέμε ζωή!

Είναι αδύνατο να ζήσεις χωρίς να αποτύχεις σε κάτι, εκτός κι αν ζεις τόσο προσεκτικά που να μην... ζήσεις τίποτα, οπότε έχεις αποτύχει εξ ορισμού.

Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να αποτύχεις σε κάτι. Είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής και ο καθένας από εμάς έχει αποτύχει κάποια στιγμή. Η ζωή δεν σταματάει μόνο και μόνο επειδή «έπεσες σε λούμπα» και στραπατσαρίστηκες λίγο ή επειδή «έχεις βρει τοίχο» σε κάποια περίσταση.

Θα σου κάνει καλό να αποδεχτείς ότι θα υπάρξουν φορές που θα καταλήξεις να φαίνεσαι πραγματικά ανόητος/η, θα κάνεις όλες τις λάθος επιλογές, θα βγεις με κάποιον/α που δεν σου ταιριάζει καθόλου και γενικά θα τα... θαλασσώσεις θεαματικά.

Ε, και; Όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή. Αυτό που έχει σημασία είναι να σηκωθείς, να «χωνέψεις» και στη συνέχεια να αποτινάξεις τις συνέπειες, σπρώχνοντας τον εαυτό σου να κάνει κινήσεις προς τα εμπρός. Μην κάνεις ποτέ το λάθος και κοιτάξεις πίσω, αναμασώντας τις συνέπειες τις όποιας αποτυχίας σου.

4. Ό,τι έγινε, έγινε!

Όλοι έχουμε ευχηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να μπορούσαμε να διαγράψουμε ορισμένα πράγματα και, με ένα μαγικό τρόπο, να ξαναγυρίζαμε στο σημείο που βρισκόμασταν πριν... ξεκινήσει το κακό!

Αυτό θα μπορούσε ίσως να γίνει με τη μεσολάβηση της Θεάς Τύχης, αφού στην πραγματικότητα η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσεις πίσω και να αλλάξεις το παρελθόν.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, αντί να χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου, υπεραναλύοντας όλα όσα έκανες λάθος, επικεντρώσου σε αυτό που σου επιφυλάσσει το μέλλον σου. Ένας εντελώς νέος κόσμος δυνατοτήτων σε περιμένει και το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώσεις το χέρι σου και να το εκμεταλλευτείς.

Άφησε πίσω τις κακές εμπειρίες, αλλά μάθε από τα λάθη σου για να μην καταλήξεις να τα επαναλαμβάνεις. Σχεδίασε αναλόγως το επόμενο βήμα σου και θα βρεθείς πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων σου.

5. Το μόνο που έχεις είναι το παρόν σου!

Κάποιος θα έπρεπε στην αρχή της ζωής μας να μας πει ότι πεθαίνουμε. Τότε μπορεί να ζήσουμε τη ζωή σε όλες τις διαστάσεις της, κάθε λεπτό της κάθε μέρας. Οπότε ό,τι θέλεις να κάνεις, κάνε το τώρα!

Ο χρόνος μας σε αυτόν τον πλανήτη είναι στην καλύτερη περίπτωση φευγαλέος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πότε θα διακοπεί οριστικά το δικό σου «αύριο». Ζήσε λοιπόν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή που σου δόθηκε.

Βεβαιώσου ότι, αν έπρεπε να πεθάνεις αύριο, θα μπορείς να το κάνεις χωρίς καμία λύπη. Θυμήσου ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα περάσει το τελευταίο... λεωφορείο για σένα.

6. Άλλο η σκληρή εργασία και άλλο η έξυπνη δουλειά!

Το πιο πιθανό είναι να έχεις συναντήσει ανθρώπους που τους αρέσει να μιλούν συνέχεια για το πόσο σκληρά εργάζονται. Ωστόσο, αν προσέξεις καλύτερα τη δουλειά τους, θα δεις ότι στην πραγματικότητα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ανησυχώντας για το πόση δουλειά πρέπει να ολοκληρωθεί, παρά για να την ολοκληρώσουν. Αν περνούσαν αυτόν τον χρόνο δουλεύοντας, θα είχαν διεκπεραιώσει τα πάντα πολύ πιο γρήγορα.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία, αντί να πιέζεσαι, δούλεψε πιο αποτελεσματικά. Κάνε μια λίστα καθηκόντων και ταξινόμησέ τα, βάζοντας προτεραιότητες. Δούλεψε με τον δικό σου τρόπο, αρχίζοντας σταδιακά να αφαιρείς ένα-ένα όσα περιέχονται στη λίστα, μακριά από περισπασμούς, μέχρι να τα τελειώσεις όλα.

7. Θα βρεις χρόνο, αν θέλεις

Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν έχεις χρόνο για κάτι, ακόμα κι εσύ ξέρεις ότι απλά δεν είναι αλήθεια.

Σκέψου πόσον πολύ καιρό χάνεις όταν περιηγείσαι ασκόπως στα διάφορα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα. Ή όλες εκείνες τις ώρες που παρακολουθείς εκπομπές στην τηλεόραση που δεν έχουν κανένα νόημα.

Ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος με πράγματα που μπορούν εύκολα να σου αποσπάσουν την προσοχή. Βάλε αυστηρά όρια στον εαυτό σου και θα συνειδητοποιήσεις ότι κάθε μέρα θα έχεις περισσότερο χρόνο από όσον είχες παλιά. Μην αφήνεις τις συνήθειες που θα έπρεπε να ανήκουν στον ελεύθερο χρόνο σου να εισχωρούν στις ώρες εργασίας σου.

Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο, αλλά μην περιμένεις να είσαι διαρκώς περιτρυγυρισμένος/η από ουράνια τόξα και πολύχρωμες πεταλούδες.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved