Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Μάιο

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται η χαρά της ζωής!

Πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Μάιο

Όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου, βλέπεις τα όμορφα χρώματα της φύσης να στολίζουν κάθε κρυφή γωνία, ενώ ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι δείχνουν πολύ πιο ευδιάθετοι και γενναιόδωροι από ότι τους προηγούμενους μήνες. Ποια είναι όμως η σημασία του Μαΐου σε όλα αυτά που έχουμε αναφέρει παραπάνω; Αν εξετάσουμε προσεκτικά το όνομα και τους συμβολισμούς που περιλαμβάνει, θα καταλάβουμε για ποιον λόγο ο πέμπτος μήνας του χρόνου θεωρείται η «καρδιά» της άνοιξης και η χαρά της ζωής!

Ωστόσο, για εσένα που θες μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση, μην ξεχνάς πως υπάρχει και η Καρμική Ερμηνεία Ωροσκοπίου του Astrolgy.gr, η οποία απαντάει σε όλα τα «πώς» και τα «γιατί» των πιο δυσεξήγητων γεγονότων και δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην προσωπική σου ανέλιξη.

Από πού πήρε το όνομά του ο Μάιος;

Καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε και για ποιον λόγο δόθηκε στον Μάιο το συγκεκριμένο όνομα, ωστόσο υπάρχουν τρεις ιδιαίτερα δημοφιλείς απόψεις γύρω το συγκεκριμένο ζήτημα:

α)Η πρώτη αφορά στη θεά των Ρωμαίων Maia και τους εορτασμούς που πραγματοποιούσαν εκείνοι κάθε άνοιξη προς τιμήν της.

β) Η δεύτερη βασίζεται στον θρύλο της νύμφης των Μάγια, κόρη της Πλειόνης και του Άτλα, μητέρα του αγγελιοφόρου θεού Ερμή.

γ) Τέλος, η τρίτη προέρχεται από τον Maius Juppiter, δηλαδή τον τρίτο μήνα του χρόνου, σύμφωνα με το ημερολόγιο που ακολουθούσαν οι Ρωμαίοι.

Η εποχή της γυναίκας και «η χαρά της ζωής»!

Αν αναζητήσουμε τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Μάιο έναν από τους πιο αγαπημένους μήνες του έτους, αυτό είναι η αισιόδοξη και γαλήνια ατμόσφαιρα, η οποία επιτρέπει στο μυαλό μας να πάρει επιτέλους μία «ανάσα» από τα βάρη του χειμώνα. Βλέποντας τον κόσμο να ανθίζει κυριολεκτικά και... μεταφορικά, μας πλημμυρίζει χαρά, οι σκέψεις και οι πράξεις μας γίνονται γίνονται πολύ πιο θετικές, η διάθεσή μας για... ζωή, «απογειώνεται»! Ταυτόχρονα η θηλυκή ενέργεια που κυριαρχεί, εξ αιτίας της Παγκόσμιας Ημέρας Μητέρας -και όχι μόνο-, μας κάνει δοτικούς, πρόθυμους να σχετιστούμε με άλλα άτομα, να επικοινωνήσουμε με αγαπημένα πρόσωπα και να εκφράσουμε την αγάπη μας με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε πως ο Μάιος είναι ένας αξιοσημείωτος μήνας, ο οποίος γιορτάζεται από πολλές εθνικότητες σε κάθε άκρη του κόσμου. Σε πολλές χώρες όπως στην Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μεξικό, ο Μάιος έχει εδώ και αιώνες τις δικές του παραδόσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο συνδέονται με τη μητρότητα, τη φύση και καλωσορίζουν με τον πιο γιορτινό τρόπο την άνοιξη!

Διάβασε επίσης: Δέκα facts που λίγοι γνωρίζουν για όσους έχουν γεννηθεί τον μήνα Μάιο!

Πες μας το μήνα που γεννήθηκες να σου πούμε τι πρέπει να αποφύγεις!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved