Είσαι το πρώτο, το μεσαίο ή το μικρότερο παιδί της οικογένειας; Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου;

Σύμφωνα με τις έρευνες, η σειρά που γεννήθηκες δείχνει βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς σου και το πώς θα κινηθείς στη ζωή σου!

Είσαι το πρώτο, το μεσαίο ή το μικρότερο παιδί της οικογένειας; Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου;

Ενδεχομένως να είναι και θέμα χαρακτήρα και να μην έχει καμία σχέση με όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν για τα πρωτότοκα, τα μεσαία ή τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας, αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, η σειρά που γεννήθηκες δείχνει βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς σου και το πώς θα κινηθείς στη ζωή σου!

Ας το δούμε τι υποστηρίζουν:

Το πρώτο παιδί

Το να είσαι ο/η πρωτότοκος/η δεν είναι και το πιο εύκολο. Πιθανόν να έχεις υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τα μικρότερα αδέλφια σου, σύμφωνα με μια νορβηγική μελέτη, αλλά και να μεγάλωσες κάτω από αυστηρούς κανόνες. Η μεγάλη προσοχή που συγκέντρωνες από όλους σε έκανε να αναπτύξεις την ανάγκη της επιβεβαίωσης, αλλά και το φόβο της απώλειας του ελέγχου. Εφ' όσον είσαι το μεγαλύτερο παιδί, κατείχες ήδη πολλές πρωτιές, όπως τα πρώτα σου βήματα, η πρώτη σου λέξη, η πρώτη φορά στο σχολειό κ.α. που έκαναν τους γονιούς σου ευτυχισμένους.

Πώς μεταφράζεται: Τα αδέλφια σου θεωρούν μάλλον ενοχλητικό το ότι πρέπει να σε ανταγωνιστούν για να σε ξεπεράσουν και ότι στο κάτω-κάτω δεν αξίζεις μόνο εσύ όλα τα προνόμια της οικογένειας.

Πρόβλεψη για το μέλλον: Πιθανόν τα μικρότερα αδέλφια σου να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον ηγετικό ρόλο σου, σαμποτάροντάς σε ή φτάνοντας σε έντονο ανταγωνισμό, προκειμένου να αποδείξουν τι αξίζουν.

Το μεσαίο παιδί

Το θέμα είναι ότι ως μεσαίο παιδί συχνά νιώθεις παγιδευμένος μεταξύ του σοφότερου, πιο έμπειρου, μεγαλύτερου αδελφού/ης και του δραστήριου, ατίθασου Βενιαμίν της οικογενείας.
Έχεις μεγαλώσει σχεδόν στο περιθώριο, βλέποντας τις ανάγκες σου να μην ικανοποιούνται στο σύνολό τους, φοβισμένος και μόνος, καθώς ενώ ήσουν εσύ ο μικρότερος μέχρι που κατέφτασε το νεώτερο μέλος της οικογένειας.
Εκτός από την ανθεκτικότητα την οποία απέκτησες από την παραμέληση ή την έλλειψη προσοχής, ανέλαβες κατά κάποιο τρόπο και τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στα αδέλφια σου, γι' αυτό ίσως είσαι ειδικός στο να ηρεμείς τα πνεύματα. Επίσης, έγινες πιο δημιουργικός και υποστηρικτικός με τον εαυτό σου.

Πώς μεταφράζεται: Σπάνια στην οικογένειά σου αναγνωρίζονται τα ταλέντα σου, όμως αυτό δε σε εμποδίζει να κάνεις σχέδια στο μυαλό σου για το πώς μπορείς να τα εκμεταλλευτείς και να κάνεις τη δική σου λαμπρή καριέρα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πόσο πολλές και δημιουργικές ιδέες μπορείς να «κατεβάσεις», όταν βρίσκεσαι μόνος, στην μυστική κρυψώνα σου, μακριά από την βαβούρα των αδερφών σου.

Πρόβλεψη για το μέλλον: Όσο δεν αφήνεις να σε επηρεάσει το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αδελφή ή ο μκρότερος αδελφός σου έχουν συγκεντρώσει όλους τους προβολείς πάνω τους, κλέβοντας την παράσταση, τόσο περισσότερα πράγματα θα πετύχεις. Άλλωστε από τη στιγμή που κανείς δε σε προσέχει, έχεις και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Το μικρότερο

Εσύ, πάλι, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι, πάντα αποκαλείσαι το «μικρό της οικογένειας» γι' αυτό μαζεύεις όλη τη φροντίδα και την ειδική μεταχείριση από τους γονείς σου και τα μεγαλύτερα αδέλφια σου.
Οι γονείς σαφώς είναι πιο επιεικείς μαζί σου και έχουν την τάση να σε κανακεύουν, αλλά το κακό είναι ότι έτσι κακομαθαίνεις, με αποτέλεσμα να είσαι συνήθως πιο απαιτητικός και ανυπόμονος και να πεισμώνεις, όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλεις.
Είναι πιθανό να διαλέξεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής απ' όλους τους υπόλοιπους και να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις τις συνθήκες ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Αυτή η επαναστατική στάση σου σε κάνει πιο ελεύθερο πνεύμα αλλά και πιο ριψοκίνδυνο.
Είσαι ανταγωνιστικός, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ανταγωνισμός σου δεν στρέφεται άμεσα στα αδέρφια σου. Ενδέχεται να πάρεις μια διαφορετική πορεία από αυτά, ακόμα και να μετακομίσεις σε άλλη πόλη ή χώρα.

Πώς μεταφράζεται: Ενδεχομένως να μη χρειαστεί ποτέ να συμβάλλεις οικονομικά στον προϋπολογισμό του σπιτιού, αφού η οικογένειά σου έχει για σένα την εικόνα ότι περιφέρεσαι άσκοπα και δεν ωριμάζεις. Να το δουλέψεις αυτό προς όφελός σου. Κάθε φορά που κάνεις κάτι, ακόμη κι αν είσαι αλλού, όπως ας πούμε το να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου στην ώρα τους, οι γονείς σου θα το μνημονεύουν για μέρες!

Πρόβλεψη για το μέλλον: Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, αφού ξέρει ότι κάνεις ό, τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σπαταλήσεις άσκοπα τα χρόνια σου. Αργά ή γρήγορα, θα συνειδητοποιήσεις ότι για τον κόσμο δεν είσαι το μικρό που του κάνουν τα χατίρια, θα ακούσεις το "μεγάλωσε!" και δε θα σου αρέσει καθόλου.

Διάβασε επίσης: Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved