Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι...

Και όμως! Το σπίτι σου αποκαλύπτει πολλά για σένα...

Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι...

Συγκεκριμένα "μαρτυρά" στοιχεία του χαρακτήρα σου που και να μην θέλεις να δείξεις στους άλλους, θα... φανούν. Είσαι τολμηρός; Πολυταξιδεμένος; Δημιουργικός; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου που, κατά μία έννοια, μπορούν να αποτυπωθούν στο σπίτι σου.

Δεν έχει σημασία πού σε πηγαίνει η ζωή, στο σπίτι σου θα επανέρχεσαι ξανά και ξανά, είναι γραφτό να γίνει ένα μέρος άνεσης, ασφάλειας και αυτό-έκφρασης και ουσιαστικά δηλώνει το ποιος είσαι.

Τι δείχνουν τα εξωτερικά στοιχεία του σπιτιού

Δεν είναι δίκαιο να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, ωστόσο, για εκείνους που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο σπίτι σου, το εξωτερικό του είναι το μόνο που μπορεί να «μιλήσει» για σένα. Η εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού σου υπάρχει περίπτωση να δηλώνει και την εσωτερική του διακόσμηση.

Ένας από τα πρώτα στοιχεία που προσέχει ένας περαστικός, για τι είδους ιδιοκτήτης είσαι, είναι το μέγεθος του σπιτιού. Το μέγεθος είναι συχνά μια αντανάκλαση του εισοδήματος ή του τρόπου ζωής σου. Αν έχεις ένα αρκετά μεγάλο σπίτι, τότε οι άνθρωποι αυτόματα σκέφτονται ότι βρίσκεσαι σε μια καλή οικονομική κατάσταση. Αν το σπίτι σου είναι πολύ κραυγαλέο, οι περαστικοί ίσως σε αντιπαθήσουν και υποθέσουν ότι κάνεις επίδειξη. Βέβαια, πολλά από αυτά τα συναισθήματα είναι πιθανό να δημιουργούνται από ζήλια, οπότε καλό είναι να μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία.

Τα χρώματα, επίσης, που επιλεγείς να βάψεις τους εξωτερικούς τοίχους ή κουφώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσεις αυτό που είσαι. Τα έντονα χρώματα δίνουν μια αίσθηση ότι είσαι ένας ιδιόκτητης έτοιμος να αρπάξει τη ζωή από τα μαλλιά και πάντα πρόθυμος να μπει σε κάθε είδους περιπέτεια. Για παράδειγμα, μια κόκκινη πόρτα λέει: «Κοίτα με, δεν είμαι ντροπαλός!» Από την άλλη, τα απαλά χρώματα δηλώνουν ότι είσαι πιο χαλαρός, άνετος και ήσυχος.

Ομοίως, οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να είναι σημαντικοί δείκτες του πόσο υπέροχος οικοδεσπότης είσαι. Πχ μεγάλες ψάθινες καρέκλες, γοητευτικά μονοπάτια ή ενδιαφέρουσες λάμπες στην αυλή, δημιουργούν μια αίσθηση ενός οικογενειακού και ζεστού χώρου που υποδέχεται τους επισκέπτες, κάνοντας πράξη το ρητό: «Το σπίτι μου βρίσκεται, όπου είναι η καρδιά μου».

Καλλωπισμός και αρχιτεκτονική χώρου

Ο καλλωπισμός του σπιτιού είναι επίσης ένας δείκτης του αν έχεις γούστο και στυλ. Ένα σπίτι με μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, καλοδιατηρημένο και όμορφο, προϋποθέτει προγραμματισμό, επενδύσεις και κόπο, τα οποία από μόνα τους φανερώνουν έναν ιδιοκτήτη, που αν μη τι άλλο, είναι εργατικός και οργανωτικός.

Μια αρχιτεκτονική με καθαρές γραμμές και συμμετρικά σχέδια, ίσως δηλώνει τη σημασία της τάξης στη ζωή σου ή ότι είσαι μινιμαλιστής. Από την άλλη πλευρά, μια περίπλοκη λιθοδομή μπορεί να εκφράζει την αγάπη σου για τη λεπτομέρεια. Τα δύο αυτά στοιχεία σε συνδυασμό υποδεικνύουν την τάση σου για ισορροπία στη ζωή. Το να προσθέσεις πέτρες με σχέδια από αποτυπώματα ή χειροτεχνίες των παιδιών σου είναι κάτι που δείχνει τη σημασία της οικογένειας στη ζωή σου.

Συναισθηματική επένδυση σε Interior Design

Μόλις οι επισκέπτες εισέλθουν στο χώρο σου ξεδιπλώνεται η ιστορία σου για το ποιος είσαι, μέσα από τις διακοσμητικές επιλογές σου. Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στο εσωτερικό, τα ζεστά, απαλά ή μοντέρνα χρώματα θα δείξουν αμέσως μια πτυχή της προσωπικότητάς σου.

Εάν το σπίτι σου έχει ανοιχτές πόρτες δωματίων ή μεγάλους ενιαίους χώρους, δίνει την αίσθηση μιας οικογένειας όπου τα μέλη της απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μαζί. Δεν υπάρχουν περιορισμοί αλλά μια αίσθηση κοινότητας. Εναλλακτικά, ένα σπίτι με κλειστές ή κλειδωμένες πόρτες δημιουργεί μια αίσθηση μυστηρίου και ίντριγκας ή θα μπορούσε να υποδείξει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι εσωστρεφής ή κρύβει κάτι.

Ακόμη και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί μιλούν για τα χαρακτηριστικά σου. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, εάν για το σπίτι σου έχεις προτιμήσει υλικά που αντέχουν στο χρόνο, όπως επιφάνειες από γρανίτη ή μάρμαρο υποδεικνύει ότι σαν ιδιοκτήτης, δεσμεύεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ με φθηνότερα, χαμηλότερης ποιότητας υλικά δείχνεις ότι δεν έχεις τα χρήματα τώρα ή δεν θέλεις να επενδύσεις πολλά γιατί το βλέπεις σαν προσωρινό χώρο.

Επιπλέον, οι πινελιές πολιτιστικών στοιχείων είναι σημαντικοί δείκτες για το τι είναι σημαντικό για εσένα. Δηλαδή, εάν δώσεις έμφαση σε κομμάτια/υλικά/ στοιχειά που αντιπροσωπεύουν μια πολιτιστική ή θρησκευτική πεποίθηση, αποτελούν σαφές δείγμα ότι ζεις σε μια οικογένεια που «χτίζει» την ύπαρξή της σε προσωπικές πεποιθήσεις και ήθη. Τα πολιτιστικά στοιχεία μπορεί, επίσης, να δείχνουν το πόσο ταξιδεμένος είσαι.

Δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το σπίτι σου μπορεί να δηλώσει το ποιος πραγματικά είσαι, χωρίς να πεις ούτε μια λέξη; Λοιπόν, τι λέει το δικό σου για σένα; Είσαι φιλικός και φιλόξενος ή ένας κλειστός άνθρωπος;

Διάβασε επίσης:

5 ζώδια που δε δέχονται συμβουλές από κανέναν

Τα 4 ζώδια που φτάνουν συχνά στα άκρα

Αυτά τα ζώδια γίνονται οι καλύτεροι φίλοι

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved