6 σημαδιακά όνειρα που πρέπει να δώσεις σημασία!

Θα σε εκπλήξει η ερμηνεία τους!

6 σημαδιακά όνειρα που πρέπει να δώσεις σημασία!

Σε πολλές περιπτώσεις μέσω των ονείρων μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι είμαστε. Τα όνειρα είναι αδύνατο να τα ελέγξουμε κι έτσι πολλά συναισθήματα ή επιθυμίες, που δεν μπορούν ή εμποδίζονται να εκφραστούν, βγαίνουν μέσα από αυτά. Ας δούμε ποια είναι τα πιο σημαδιακά όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι και πώς ερμηνεύονται.

1. Το πέταγμα είναι πολύ συχνό όνειρο και μπορεί να δηλώνει δύναμη ή θέματα αυτοπεποίθησης. Το κρίσιμο είναι αν θα απογειωθείς μέσα στο όνειρο. Αν δεις κάτι τέτοιο, τότε νικάς τους περιορισμούς σου, αφού το πέταγμα απεικονίζει την ελευθερία. Επίσης, μια ομαλή απογείωση σημαίνει ευλογία, ενώ η πτώση κατά την πτήση ότι υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα.

2. Τα τρόφιμα σημαίνουν ότι πρέπει να σκεφτείς κάτι περισσότερο και να μην το πάρεις αψήφιστα, αλλά μπορεί επίσης να αντανακλούν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σου. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος/η με τη ζωή σου, θέλεις να «χορτάσεις» τον εαυτό σου στα όνειρα. Κάθε τροφή που εμφανίζεται στο όνειρο έχει ιδιαίτερη σημασία και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα και το χρώμα του. Το καρύδι πχ, σημαίνει νοητική ικανότητα, ενώ ένα εξωτικό φρούτο δηλώνει συνήθως τη σφοδρή επιθυμία.

3. Αν δεις ότι σε κυνηγούν είναι ένας δείκτης άγχους και φόβου, επειδή νιώθεις ευάλωτος/η, απειλείσαι ή δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το πώς θα το αντιμετωπίσεις στο όνειρο αντανακλά το πώς αντιμετωπίζεις την πίεση στη ζωή σους. Επίσης, θα μπορούσε να συμβολίζει την αποφυγή αντιπαραθέσεων. Αν στρέφεσαι ενάντια στο διώκτη σου, σημαίνει ότι θα καταφέρεις να υπερπηδήσεις τις δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας. Εάν εσύ κυνηγάς τον εαυτό σου σημαίνει ότι κάποιο εσωτερικό κομμάτι σου πιέζει να πας πέρα από τους φόβους σου.

4. Διάφορα σύμβολα και συμβολισμοί όπως μια διασταύρωση, ένας μονόκερως ή μια θεότητα συνήθως δηλώνουν τη λαχτάρα να πιστέψεις σε κάτι πνευματικό ή μια ανώτερη δύναμη. Κατά κάποιο τρόπο ό, τι είναι συμβολικό σε καλεί να ψάξεις ένα βαθύτερο νόημα. Πιθανόν να υπάρχει κάτι στη ζωή σου που κρύβεται και το όνειρο σε σπρώχνει στο να ανακαλύψεις το άγνωστο. Σε κάποιες αρχαίες παραδόσεις, ένα ιερό αντικείμενο σε όνειρο είχε την έννοια του πνευματικού μηνύματος που οδηγεί στο πεπρωμένο.

5. Αν δεις ότι είσαι γυμνός/η, σημαίνει διάφορα, ανάλογα με τη χρονική στιγμή και την κατάσταση που βρίσκεσαι. Τα ρούχα συμβολίζουν πάντα απόκρυψη, επειδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που κρύβει το σώμα του κάτω από αυτά. Αν όλοι οι άλλοι είναι ντυμένοι κι εσύ γυμνός/η, σημαίνει ότι είσαι ευάλωτος/η ή έχεις την ανάγκη να γίνεις από κάποιους αποδεκτός/η. Η γύμνια σε ένα όνειρο μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάτι κρύβεις και φοβάσαι ότι θα μαθευτεί ή το εντελώς αντίθετο, ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις κι είσαι αληθινός/η.

6. Τα ζώα στα όνειρα έχουν συγκεκριμένες ερμηνείες ανάλογα με το είδος. Σε γενικές γραμμές, το ζώο είτε αντιπροσωπεύει ένα μέρος της προσωπικότητάς σου ή τους φόβους και τις ελπίδες σου. Αν το ζώο είναι άγριο, πιθανώς να σχετίζεται με το αδάμαστο υποσυνείδητο κομμάτι της προσωπικότητάς σου. Αν είναι ένα εξημερωμένο, σημαίνει ότι έχεις πια ένα επίπεδο συνειδητότητας ή ότι το συγκεκριμένο ζώο έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σένα. Υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ένα ζώο στο όνειρο δείχνει ένα κομμάτι της προσωπικότητας που του μοιάζει και ότι πρέπει να το ακολουθήσει κάποιος για να βρει τον αληθινό εαυτό. Αν αυτό ζώο μιλά, αντιπροσωπεύει κρυμμένη γνώση που δεν μπορεί να προέλθει από συνηθισμένες πηγές.

Διάβασε επίσης: 7 χαρακτηριστικοί εφιάλτες και η ερμηνεία τους! Σίγουρα έχεις δει κάποιον από αυτούς!

Ονειροκρίτης: Είδες στο όνειρό σου θρόνο;

Είδες κάποιο άλλο όνειρο και δεν ξέρεις πώς ερμηνεύεται; Μπες τώρα στον εμπλουτισμένο Ονειροκρίτη μας και διάβασε την ερμηνεία του!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved