7 χαρακτηριστικοί εφιάλτες και η ερμηνεία τους! Σίγουρα έχεις δει κάποιον από αυτούς!

Τι θέλουν να σου πουν;

7 χαρακτηριστικοί εφιάλτες και η ερμηνεία τους! Σίγουρα έχεις δει κάποιον από αυτούς!

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας (ή και περισσότερες φορές) έχουμε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, μούσκεμα στον ιδρώτα, τρέμοντας από φόβο και με ταχυκαρδία, εξ αιτίας ενός εφιάλτη. Το να βλέπεις ένα τρομακτικό όνειρο στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει ότι περνάς μια αρκετά δύσκολη περίοδο, είσαι πιεσμένος ή βρίσκεσαι σε αδιέξοδο.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τους 7 πιο χαρακτηριστικούς εφιάλτες και την ερμηνεία τους:

1. Πτώση

Είναι ο πιο συχνός εφιάλτης το να βλέπεις ότι πέφτεις στο κενό από μια ταράτσα, ένα γκρεμό ή δέντρο.

Τι σημαίνει; Ο εφιάλτης με πτώση δείχνει ότι είσαι πολύ αγχωμένος και πιεσμένος. Επίσης, σχετίζεται με σωματική κόπωση και εξάντληση.

Όταν πέφτεις στο κρεβάτι μετά από μια μακρά, εξαιρετικά κουραστική μέρα, οι πιθανότητες να έχεις ένα τέτοιο τρομακτικό όνειρο είναι πολλές. Μήπως το έχεις δει μετά από συνεχείς υπερωρίες, όταν αισθάνεσαι ότι οι αντοχές σου σε έχουν εγκαταλείψει; Ενδεχομένως να μην ενυδατώνεσαι αρκετά ή να μην ξεκουράζεσαι όσο θα έπρεπε.

2. Κάποιος είναι παγιδευμένος

Αυτόν ο εφιάλτης μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές - είτε να είσαι παγιδευμένος σε ένα μέρος όπου οι πιθανότητες διαφυγής είναι λίγες ή έχεις παγιδευτεί σε ένα μέρος από όπου μπορεί να ξεφύγεις, αν προσπαθήσεις.

Τι σημαίνει; Το να βλέπεις ότι έχεις παγιδευτεί σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις μια κατάσταση, από την οποία το να ξεφύγεις είναι δύσκολο είτε γιατί δεν έχεις τα μέσα είτε γιατί αν το κάνεις θα προκληθεί σύγκρουση με την άλλη πλευρά. Το σίγουρο είναι ότι πηγαίνεις ενάντια στις βαθύτερες επιθυμίες σου, στα επαγγελματικά ή τα προσωπικά σου. Πιθανόν να είσαι κολλημένος σε μια σχέση που σε βασανίζει, έχεις ένα χρέος που σε βαραίνει ή υπάρχουν εμπόδια στην σταδιοδρομία σου και σε κρατούν πίσω.

3. Πνιγμός

Ο πιο συχνός εφιάλτης είναι να βυθίζεσαι στη θάλασσα ή κάποιος που προσπαθεί να σε πνίξει, ενώ εσύ αγωνίζεσαι να βγεις και να αναπνεύσεις.

Τι σημαίνει; Υπάρχουν καταπιεσμένα ή αρνητικά συναισθήματα, που σχετίζονται με την εργασία, τη σταδιοδρομία, τη σχέση, την οικογένεια ή τους φίλους, τα οποία πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια και να λυθούν.

4. Πυροβολισμός

Το να βλέπεις στο όνειρό σου ότι σε πυροβολούν έχει διαφορετικές ερμηνείες, ανάλογα πάντα με τα βιώματά σου. Αν ήσουν στον στρατό και τραυματίστηκες, προφανώς δεν το έχεις ξεπεράσει.

Σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι αποφεύγεις μια ευθεία αντιπαράθεση. Θα μπορούσε να είναι με έναν φίλο, τους γονείς σου, έναν συναδέλφο, τον/ην σύντροφό σου, ακόμα και με τον εαυτό σου. Μπορεί να υποδηλώνει μια ενοχή ή την αδυναμία σου συγχωρήσεις εσένα για κάτι που έκανες.

5. Σε κυνηγούν

Η ερμηνεία ενός τέτοιου εφιάλτη μπορεί να ποικίλλει ανάλογα από το ποιος σε κυνηγάει. Κάποιος άγνωστος, μια σκιά, ένας εκπρόσωπος του νόμου ή ο εαυτός σου.

Τι σημαίνει γενικά; Ότι προσπαθείς να μη σκέφτεσαι διάφορα που σε ενοχλούν. Αν το πρόσωπο που σε κυνηγάει είναι θολό, ανησυχείς για κάποια από τις προηγούμενες ενέργειές σου ή έχεις αφήσει κάτι στη μέση και αποφεύγεις να το ολοκληρώσεις.

Αν ο άνθρωπος που σε κυνηγάει είναι άγνωστος, ίσως ανησυχείς ή αισθάνεσαι αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον σου.

6. Θάνατος

Μερικοί άνθρωποι έχουν εφιάλτη με έναν στενό συγγενή ή κάποιο άλλο αγαπητό πρόσωπο, που πέθανε πρόσφατα και φοβούνται ότι το πνεύμα τους τους έχεις στοιχειώσει. Καμία σχέση. Απλά σημαίνει ότι το μυαλό προσπαθεί να επεξεργαστεί την απώλεια και τη θλίψη.

Όταν ονειρεύεσαι το δικό σου θάνατο, είναι πιθανό να υποφέρεις από μια ασθένεια και να φοβάσαι ότι θα πεθάνεις. Γενικά, σημαίνει ότι δυσκολεύεσαι να αφήσεις κάτι ή κάποιον και να προχωρήσεις μπροστά. Ίσως είναι η δουλειά, το πατρικό, η σχέση σου ή μια προηγούμενη τραυματική εμπειρίες που είναι δύσκολο να ξεπεράσεις. Επίσης, ότι δε σου είναι εύκολο να αποδεχτείς αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου.

7. Βιβλική καταστροφή

Ο εφιάλτης, που έχει σκηνές αποκάλυψης, πχ ένα τεράστιο τσουνάμι, εξωγήινες επιθέσεις, αστεροειδείς που πέφτουν στη γη, σεισμούς ή ηφαιστειακές εκρήξεις δείχνουν μια σημαντική αλλαγή, που πρόκειται να συμβεί ή συμβαίνει ήδη στη ζωή σου.

Η μεταφορά από μια κατάσταση σε μια άλλη είναι ιδιαίτερα αγχωτική και προκαλεί στρες, όπως η αρχή μιας επαγγελματικής ή παντρεμένης ζωής, το διαζύγιο ή ο θάνατος κοντινών ή αγαπημένων προσώπων.


  • Είδες κάποιο άλλο όνειρο και δεν ξέρεις πώς ερμηνεύεται; Μπες τώρα στον εμπλουτισμένο Ονειροκρίτη μας και διάβασε την ερμηνεία του!


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved