Η Αθηνά (Pallas) στους Διδύμους

Παρόλο που ο ζωδιακός αυτός χώρος είναι οικείος γι’ αυτήν, δεν μπορεί να «βγάλει» όλη τη δυναμική της
Η Αθηνά (Pallas) στους Διδύμους

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

ChristosPaizis

Οι Δίδυμοι ως ζώδιο μεταβλητό και αέρινο είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο διανόησης, μιας και ο αέρας ως στοιχείο και η μεταβλητότητα ως ιδιότητα αλλά και ως κυβερνήτης των Διδύμων, ο Ερμής, συνδέονται με διανόηση και με νοητικές λειτουργίες (αντίληψη, μνήμη κ.ά.).

Η Αθηνά, λοιπόν, στους Διδύμους θα μπορέσει να εκδιπλώσει τη διανοητική της φύση ως ένα, όμως, βαθμό μιας και η ελαφράδα -όχι ελαφρότητα, θα είναι λάθος αν το κατανοήσετε έτσι- των Διδύμων δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της Αθηνάς και η πολυπραγμοσύνη τους δεν είναι συμβατή με το στοχαστικό εστιασμό της. Γι’ αυτό η Αθηνά στους Διδύμους, παρόλο που ο ζωδιακός αυτός χώρος είναι οικείος γι’ αυτήν, δεν μπορεί να «βγάλει» όλη τη δυναμική της και λειτουργεί ως εξής:

Γρήγορη αντίληψη, αυτό που λέμε «σπίρτο» αλλά χωρίς δυνατότητα αξιολόγησης και επεξεργασίας όλων των δεδομένων που έγιναν αντιληπτά. Μπορεί δηλαδή να αντιλαμβάνεται εύκολα και γρήγορα πολλά στοιχεία που εμπίπτουν στο αντιληπτικό πεδίο αλλά δεν είναι, τουλάχιστον, εύκολη η αξιολόγηση και η επεξεργασία τους.

Η αντίληψη μπορεί, όπως είπαμε, να είναι γρήγορη αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως δε θα είναι και επιφανειακή και αποσπασματική, μπορεί δηλαδή να αντιλαμβάνεται αυτά που είναι περισσότερο έκδηλα, δεν είναι, όμως, εύκολο να αντιληφθεί το βάθος και, πολύ περισσότερο, τις εσωτερικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα δεδομένα της εμπειρίας. Είναι σαν κάποιον που εύκολα και γρήγορα αντιλαμβάνεται κάτι, αλλά δεν «πιάνει» το βάθος του και την ουσία του.

Εύκολη αντίληψη – εκμάθηση, όχι όμως σε βάθος· είναι σαν κάποιος εύκολα να αρχίσει να μιλά μια ξένη γλώσσα, αγνοώντας όμως τη βαθιά δομή της και κάνοντας, κατά συνέπεια, δομικά λάθη.

Ετοιμότητα στο λόγο και άσκηση πολεμικής με το λόγο, προφορικό ή γραπτό. Η Αθηνά στους Διδύμους εκφράζει τη μαχητική της φύση λεκτικά και μπορεί να δώσει το δημοσιογράφο - μαχητή, τον επιθετικό ρήτορα και δικηγόρο και το ριψοκίνδυνο ρεπόρτερ.

Επειδή η Αθηνά συνδέεται και με θεραπείες – το ξαναθυμίζουμε για να εμπεδωθεί πως οι ορφικοί ύμνοι την ονομάζουν «λύτειρα κακών» - στο ζώδιο αυτό μπορεί να συνδεθεί με ικανότητα στη λογοθεραπεία, στην Ψυχανάλυση - μιας και η ψυχανάλυση είναι κυρίως αποφόρτιση δια του λόγου - και στην κινησιοθεραπεία, μιας και οι Δίδυμοι είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο της κίνησης.

Η Αθηνά στους Διδύμους συνδέεται και με δυναμικές διεκδικήσεις για ελευθερία Λόγου, τύπου και έκφρασης και μπορεί να δώσει τον τύπο ανθρώπου που διεκδικεί τα παραπάνω χωρίς να ενδιαφέρεται και πολύ για τις συνέπειες αυτής της διεκδίκησής του.

Επειδή η Αθηνά συνδέεται με σύνεση και οι Δίδυμοι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που συνδέεται με οδήγηση μπορεί να έχουμε το συνετό, προσεκτικό οδηγό, το ρεπόρτερ αυτοκινητιστικών αγώνων και τον υπεύθυνο αυτοκινητιστική επαγγελματία (θα είχε ενδιαφέρον να ψάξει κάποιος να βρει που έχουν Παλλάδα οι οδηγοί ταξί...).

Έξυπνος, εύστροφος μαθητής και μεταδοτικός, υπομονετικός δάσκαλος είναι κάποιες ακόμα παράμετροι της Παλλάδας στο ζωδιακό σημείο των Διδύμων.

Στο επόμενο, η Αθηνά στον Καρκίνο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved