Κι όμως! Η θέση της Σελήνης παίζει σημαντικό ρόλο στην κηπουρική

Ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται μπορείς να φυτέψεις, να μεταφυτεύσεις, να κλαδέψεις ή να καλλιεργήσεις

Κι όμως! Η θέση της Σελήνης παίζει σημαντικό ρόλο στην κηπουρική

Η Σελήνη διατρέχει όλο τον Ζωδιακό σε 27 ήμερες, 7ωρες και 43 λεπτά με μέσο όρο χρονικής διαρκείας από κάθε ζώδιο σε 2 ήμερες, 6 ώρες και 38 λεπτά. Έτσι, δρα σαν δορυφόρος, μεταφέροντας την επίδραση των αστερισμών κάτω στην γη, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο διάφορα μέρη των φυτών.

Συνοπτικά:

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στα ζώδια της Φωτιάς, στον Κριό, τον Λέοντα και τον Τοξότη οι μέρες είναι πολύ θερμές. Οι θερμές μέρες είναι καλές για τον σχηματισμό καρπών στα δέντρα αλλά και για τους σπόρους.

Ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως βοηθούν στην ανάπτυξη των ριζών. Άρα την εποχή που η Σελήνη βρίσκεται σε ζώδια της Γης, είναι η καλύτερη περίοδος για βλαστική αναπαραγωγή, δηλαδή για να φυτέψουμε μοσχεύματα.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ζώδια του Αέρα, στους Διδύμους, τον Ζυγό και τον Υδροχόο, είναι ευνοϊκή για τα λουλούδια, στη μορφή, το άρωμα και το χρώμα τους.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στα ζώδια του Νερού, στον Καρκίνο, τον Σκορπιό και τους Ιχθείς, βοηθάει στην βλαστική ανάπτυξη των φυτών.

Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς διαμορφώνεται η επιρροή της Σελήνης στο κάθε ζώδιο:

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Άγονο και ξηρό. Έλεγχος εντόμων, όργωμα, κλάδεμα, βοτάνισμα και συγκομιδή. Εάν γίνει κλάδεμα ενώ η Σελήνη είναι στον Κριό, θα συμβάλει στο να αποθαρρύνει την αύξηση των ενοχλητικών φυτών και ζιζάνιων.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Παραγωγικό και υγρό. Η κατάλληλη στιγμή για να σπείρουμε σπόρους και να μπολιάσουμε φυτά. Επίσης, για κλάδεμα των φυτών, ώστε να ελεγχτεί η ανάπτυξής τους. Αυτή η θέση ευνοεί τη φύτευση καλλιεργειών με ρίζα, ειδικότερα όταν η ανθεκτικότητα είναι σημαντική.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Άγονο και ξηρό. Έλεγχος εντόμων, όργωμα και ξεχορτάριασμα. Συγκομιδή των καλλιεργειών, κατά τη διάρκεια αυτής για μακροχρόνια αποθεματοποίηση. Οι σπόροι του πεπονιού ανταποκρίνονται σε αυτή την θέση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Πολύ γόνιμο και υγρό. Είναι μία από τις πιο γόνιμες μέρες για σπορά και μεταφύτευση. Επίσης, για κλάδεμα, έτσι ώστε να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη. Επιπλέον, η Σελήνη στον Καρκίνο είναι ευνοϊκή για γονιμοποίηση των φυτών, για εμβολιασμό και άρδευση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Πολύ άγονο και ξηρό. Οι δουλειές του κήπου που μπορούν να διεξάγονται, όταν το φεγγάρι είναι στον Λέοντα, είναι η καταστροφή των ζιζανίων, όργωμα, κλάδεμα και ξεχορτάριασμα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Άγονο και υγρό. Ιδανική μέρα για κλάδεμα δέντρων, θαμνών και βοτάνων για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Ημιγόνιμο και υγρό. Ιδανική μέρα για φύτευση όμορφων και αρωματικών λουλουδιών, αμπελιών και βοτάνων. Επίσης, για κλάδεμα των φυτών, προκειμένου να ελέγξουμε την ανάπτυξή τους και να διατηρήσουμε το σχήμα τους. Φύτευση και σπορά ιδιαίτερων ανθών και καλλιέργειες δημητριακών.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Πολύ γόνιμο και υγρό. Μια από τις πιο γόνιμες μέρες για σπορά και μεταφύτευση των φυτών και αμπελιών. Επίσης, για την εφαρμογή λιπασμάτων για τα φυτά.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Άγονο και ξηρό. Έλεγχος των εντόμων, όργωμα, κλάδεμα και ξεχορτάριασμα. Κατάλληλη στιγμή για συγκομιδή και καλλιέργεια του εδάφους. Το κλάδεμα, όσο η Σελήνη είναι στον Τοξότη, θα συμβάλει στο να αποθαρρυνθεί η αύξηση των παρασιτικών φυτών.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Παραγωγικό και ξηρό. Κατάλληλη στιγμή για φύτευση πατάτας και άλλων καλλιεργειών με ρίζα, καθώς και για την ενθάρρυνση της ισχυρής ανθεκτικής ανάπτυξης. Επιπλέον, για εμβολιασμό, κλάδεμα για την προώθηση της επούλωσης και για την εφαρμογή οργανικού λιπάσματος.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Άγονο και ξηρό. Είναι ιδανική μέρα για έλεγχο των εντόμων, το όργωμα και το ξεχορτάριασμα. Συγκομιδή των καλλιεργειών, κατά τη διάρκεια αυτής της Σελήνης, ευνοεί στην μακροχρόνια αποθεματοποίηση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Πολύ παραγωγικό και υγρό. Μια από τις πιο γόνιμες ώρες για σπορά και μεταφύτευση των φυτών. Αυτό είναι ένα άλλο σημάδι που ευνοεί την λίπανση των καλλιεργειών. Ιδιαίτερα καλό για την ανάπτυξη της ρίζας και της άρδευσης.

Εκτός από τη θέση της Σελήνης είναι σκόπιμο να εξετάζουμε και τις όψεις της με άλλους πλανήτες. Είναι προφανές ότι ένα τετράγωνό της με τον Κρόνο θα ταλαιπωρήσει την καλλιέργεια μας, καθιστώντας την πρακτικά προβληματική. Αντίθετα, ένα τρίγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο δεν θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη αλλά είναι ιδανικό για καλλιέργειες που θέλουμε να αντέξουν στο χρόνο ή να τις επαναλάβουμε στο εγγύς μέλλον. Αν η Σελήνη σχηματίζει αρμονική όψη με τον Δία, θα βοηθήσει την καλλιέργεια μας να αναπτυχθεί και να μας δώσει πλούσιους καρπούς.

Διάβασε επίσης:


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved