Το ζώδιό σου αφοσιώνεται στους στόχους του ή τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία;

Μερικά είναι υπομονετικά και μερικά προτιμούν τις εύκολες καταστάσεις

Το ζώδιό σου αφοσιώνεται στους στόχους του ή τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία;

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν βάλουν κάποιον στόχο, δεν σταματάνε με τίποτα έως ότου τον πετύχουν. Το πείσμα και η επιμονή τους εκπλήσσει μερικές φορές τους πάντες γύρω τους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι που οι λέξεις στόχος, επιμονή, επιτυχία είναι άγνωστες έννοιες. Προτιμούν να περνούν καλά και να απολαμβάνουν τη ζωή όπως έρχεται. Άλλωστε, αφού υπάρχει η κατηγορία των επίμονων και των πεισματάρηδων, γιατί να κουράζονται;

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα ζώδια που κυνηγάνε τους στόχους τους με πείσμα και πειθαρχία και ποια έχουν ως αγαπημένο μότο το «Όσα πάνε κι όσα έρθουνε».

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός έχει πολύ φλόγα και πάθος για να προχωρήσει μπροστά, όταν ο στόχος που επιδιώκει είναι ακόμα λαμπερός και νέος. Όμως, όταν μετά από λίγο αρχίζει να ξεθωριάζει, το πάθος του εξαφανίζεται σαν πυροτέχνημα. Ακόμα κι αν ο στόχος που προσπαθούσε να επιτύχει ήταν συναρπαστικός σε μεγάλο βαθμό, η διάρκειά του στον χρόνο δεν θα είναι μεγάλη.

Οι Κριοί γενικά τείνουν να τα παρατάνε εύκολα όταν βαρεθούν. Προτιμούν να χειρίζονται τμηματικά κάποιους στόχους, όπως η επικοινωνία και οι σχέσεις, σπάζοντάς τους δηλαδή σε πολλούς μικρότερους στόχους. Όταν ένας Κριός έχει να κάνει με ένα project που είναι πιθανό να πάρει πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, περίπου στα μισά του δρόμου, να τα παρατήσει για κάτι καινούργιο και πολύ πιο ενδιαφέρον!

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτό που βοηθάει τον Ταύρο να κάνει πράξη τα όνειρα και τις επιθυμίες του είναι η πρακτική του φύση. Είναι το πρόσωπο που πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε. Άρα, όταν έρθει η ώρα να «βουτήξει στα βαθιά», το ερώτημα δεν είναι αν θα πετύχει το στόχο του, αλλά για το πότε θα τον πετύχει. Παρεμπιπτόντως, η υπομονή του είναι απεριόριστη.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Ταύρο «υλιστή», χωρίς να αναγνωρίζουν πως στην πραγματικότητα αυτή η λέξη μπορεί να σημαίνει πολύ περισσότερα από μια έλξη προς τα υλικά και χειροπιαστά αγαθά. Η υλιστική προσέγγιση του Ταύρου μπορεί να δηλώνει επίσης ότι του αρέσει να επιτυγχάνει ό,τι βάλει στο μυαλό του, επειδή η ικανοποίηση που θα πάρει είναι ίδια με αυτήν που παίρνει όταν αγοράσει ή αποκτήσει κάτι όμορφο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι θα παραιτηθούν από τους στόχους τους, πριν ακόμα ξεκινήσουν, επειδή η διάσπαση της προσοχής του είναι μεγάλη. Ειλικρινά, με όλη μας την αγάπη, αυτό το χαριτωμένο ζώδιο είναι σαν το χρυσόψαρο. Ενώ δείχνει βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στα βότσαλα του βυθού, την άλλη στιγμή θα κολυμπάει πάνω στις φυσαλίδες, στην άλλη πλευρά του ενυδρείου.

Όπως σε πολλά πράγματα στη ζωή τους, οι Δίδυμοι χρειάζονται φως και λάμψη για να διατηρήσουν την προσοχή τους σε κάτι για περισσότερο από λίγες εβδομάδες. Το μυαλό τους κινείται με πολύ υψηλότερο και γρηγορότερο ρυθμό από τα άλλα ζώδια, πράγμα που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον τους για οτιδήποτε «καίγεται» πιο γρήγορα απ’ ότι στους υπόλοιπους ανθρώπους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και πολύ πιο εργατικοί απ’ ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Όσοι αμφισβητούν τον Καρκίνο, αντί να τον κάνουν να νιώσει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, του δίνουν παραπάνω δύναμη για να πετύχει. Ο Καρκίνος είναι πολύ πρακτικός, έχει τα μυαλά του στη θέση τους και αυτό τον βοηθάει να επιτυγχάνει στους στόχους που θα θέσει.

Επειδή είναι ζώδιο που μισεί τη βιασύνη, ο δρόμος για την επιτυχία του Καρκίνου μπορεί να είναι λίγο πιο αργός από των άλλων, αλλά θα φθάσει εκεί στους δικούς του χρόνους, αφού διαθέτει πολύ μεγαλύτερη υπομονή. Έχει επίσης το χάρισμα της δημιουργικότητας με το μέρος του, κάτι που τον βοηθά να πραγματοποιεί τους στόχους του μέσω νέων, καινοτόμων τρόπων.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων είναι ο δραστήριος δημιουργός του ζωδιακού. Αυτό το ζώδιο δεν θα αποδείξει μόνο ότι μπορεί να επιτύχει καθέναν από τους στόχους του, αλλά είναι επίσης το άτομο που θέλεις να σε συμβουλέψει ή να σου δώσει κίνητρα. Ως γεννημένος ηγέτης, ο Λέων αισθάνεται άνετα με το να ηγείται σε όλο το πακέτο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επίσης αυτός που θα βουτήξει βαθιά σε έναν νέο στόχο, πριν από όλους τους άλλους.

Αυτό που κάνει τον Λέοντα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώδια είναι ότι έχει πάθος στο κυνήγι των στόχων του. Δεν είναι απλώς κάποιος που αποφασίζει τι θέλει και μετά το πετυχαίνει. Αφιερώνει χρόνο στο να βρει τους στόχους που είναι σημαντικοί για τον ίδιο, πριν αφιερώσει όλο το χρόνο και την προσπάθειά του προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος ξέρει ότι οι στόχοι χρειάζονται χρόνο για να επιτευχθούν και αξίζουν τον κόπο, γι’ αυτό δεν βιάζεται ποτέ μέχρι να φτάσει… στη γραμμή του τερματισμού.

«Θα επιτύχω τους στόχους μου σε εύθετο χρόνο, σας ευχαριστώ πολύ». Ως ένα από τα πιο υπομονετικά ζώδια, η Παρθένος είναι περισσότερο επικεντρωμένη στο να τελειοποιεί τις μικρές λεπτομέρειες των στόχων της, παρά να προσπαθεί να επιτύχει όσο το δυνατόν περισσότερους στόχους στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, οι Παρθένοι είναι υπερβολικά τελειομανείς. Ενώ έχουν τις δυνατότητες που θα τους πρόσφεραν την επιτυχία, μπορεί να είναι και υπερβολικά επικριτικοί με τον εαυτό τους. Έτσι, η διαρκής αναζήτηση της τελειότητας, συχνά εμποδίζει την επίτευξη των στόχων τους.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός έχει τον ενθουσιασμό για να πετύχει τους στόχους του, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να επιμένει σε αυτούς, όπως για παράδειγμα τα σταθερά ζώδια.

Μπορεί να τον συνεπάρουν τα νέα σχέδια που κάνει, δημιουργώντας χρονοδιαγράμματα και βάζοντάς τους χρωματιστές πινελιές αλλά όταν έρθει η ώρα να τα κάνει πραγματικότητα, μπορεί να νιώσει ότι αποπροσανατολίζεται.

Εάν θέλει πραγματικά να επιτύχει τους στόχους του και να μην κοπεί η… φόρα του στα μισά του δρόμου, χρειάζεται μια ώθηση. Διαφορετικά, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Το μεγαλύτερο στοίχημα για έναν Ζυγό είναι να βρει μια δυναμική σχέση με κάποιον που εμπιστεύεται και στον οποίον θα μπορεί να στηριχτεί όταν χάσει το κίνητρό του και χρειαστεί ένα μικρό «σπρώξιμο» ή κάποιες ενθαρρυντικές κουβέντες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο το οποίο φημίζεται για την εργασιακή του ηθική. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν αυτό το γεγονός και να βιάζονται να χαρακτηρίσουν εμμονικούς τους Σκορπιούς, όταν πέφτουν με τα μούτρα σε ένα νέο στόχο. Στην πραγματικότητα, ο Σκορπιός είναι υπερβολικά επικεντρωμένος σε ό,τι κι αν κάνει. Όταν βάλει ένα στόχο που κατά τη γνώμη του αξίζει τον κόπο, τότε θα κάνει τα πάντα για να τον φέρει σε πέρας.

Πράγματι, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Σκορπιός μπορεί να επιδείξει υπερβάλλοντα ζήλο όταν κυνηγάει τις φιλοδοξίες του, αλλά όλοι θα παραδεχτούμε ότι έχει μια αξιοθαύμαστη εργασιακή ηθική. Μας διδάσκει να μην τα παρατάμε όταν ο δρόμος δείχνει κακοτράχαλος, αλλά, ακόμα κι αν σκοντάψουμε, να επιμένουμε και να μάθουμε πώς να δουλεύουμε σκληρά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης θα εγκαταλείψει τους στόχους του πριν καν ξεκινήσει επειδή είναι ανυπόμονος και λίγο τεμπελάκος. Εντάξει, ας το πούμε λίγο πιο κομψά. Αυτό το ζώδιο δυσκολεύεται να προσκολληθεί σε μακροπρόθεσμους στόχους (όπως και σε μακροχρόνιες σχέσεις), επειδή απλά δεν μπορεί να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του για πολύ καιρό.

Χρειάζεται άμεση ικανοποίηση για να είναι ευτυχής με κάτι, και οι στόχοι συνήθως χρειάζονται χρόνο και υπομονή για να επιτευχθούν. Το να βάζεις στόχους και να τους επιτυγχάνεις πραγματικά απαιτεί επίσης πολλή δουλειά, κάτι που ο Τοξότης θα προτιμούσε να αποφύγει, εκτός αν ο στόχος είναι φανταχτερός και ελκυστικός!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως επιτυγχάνει πάντα τους στόχους του στη ζωή επειδή είναι απίστευτα εργασιομανής. Ξέρει πώς να βάλει κάτω το κεφάλι και να κάνει τη δουλειά του, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο θα χρειαστεί. Το σίγουρο είναι ότι ο Αιγόκερως και η σκληρή δουλειά γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους.

Μόνο που αυτή η ικανότητά του είναι που μπορεί να τον βάλει και σε μπελάδες. Θα σκεφτείς ίσως πως δεν είναι πρόβλημα ότι εργάζεται σκληρά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι απομονώνεται εντελώς. Ρώτα έναν Αιγόκερω τι από τα δύο θα προτιμούσε: να ολοκληρώσει ένα έργο στο οποίο εργάζεται με θρησκευτική ευλάβεια τους τελευταίους μήνες ή να κάνει ένα διάλειμμα παρέα με φίλους; Μάλλον θα επέλεγε το πρώτο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι επιτυγχάνουν τους στόχους τους, απλώς και μόνο επειδή είναι τρελά πεισματάρηδες.

Μόλις «κλειδώσουν» ένα στόχο, θα τον κυνηγήσουν μέχρι τέλους, είτε για «να σου μπουν στο μάτι» είτε για να αποδείξουν στον εαυτό τους πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Πεισματάρης, ενθαρρυντικός, αστείος, όπως και να τον ονομάσεις, αυτός είναι ο Υδροχόος.

Μιλάμε για έναν τύπο που παραδοσιακά επιτυγχάνει στόχους. Είναι ο επαναστάτης του ζωδιακού κύκλου, οπότε, ενώ άλλοι άνθρωποι θα επέλεγαν να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη μέθοδο για να πετύχουν αυτό που θέλουν, ο Υδροχόος έχει πάντα τη δική του ανορθόδοξη μέθοδο. Μάλιστα, αυτή η χρήση των ασυνήθιστων μεθόδων μπορεί να μπερδέψει πολλούς, οι οποίοι θα πιστέψουν ότι αποκλείεται να καταφέρει αυτό που επιδιώκει.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι ένα πολύ ευέλικτο ζώδιο και σίγουρα είναι τα άτομα που θα σου ξεγλιστρήσουν με μεγάλη ευκολία. Ενώ έχουν σίγουρα τη διανοητική δύναμη για να φέρουν σε πέρας τους στόχους τους –που σημαίνει ότι δεν θα τα παρατήσουν στα δύσκολα– κατά καιρούς παραιτούνται συνειδητά από κάτι που έχουν ξεκινήσει. Για κάποιον που δεν γνωρίζει την ιδιοσυγκρασία των Ιχθύων, αυτό μοιάζει πολύ με αυτό-σαμποτάζ.

Στην πραγματικότητα, οι Ιχθύες φοβούνται και να αποτύχουν και να πετύχουν. Μαζί με την αποτυχία έρχονται και ένα σωρό αμφιβολίες και θα πρέπει να παραδεχτούν ότι το να αποτυγχάνουν είναι μέσα στη ζωή. Οπότε, δεν κυνηγάνε την επιτυχία, λόγω του φόβου να αποτύχουν. Αυτή η διαδικασία σκέψης μπορεί να έχει νόημα μόνο για τους Ιχθύς, αλλά τελικά είναι μια αληθινή εσωτερική σύγκρουση.

Διάβασε επίσης:

Μπορούμε να μαντέψουμε από το ζώδιό σου τι σε αγχώνει περισσότερο!

Πώς να «σκοτώσεις» τη βαρεμάρα, ανάλογα με το ζώδιό σου!

Έτσι θα προσπαθήσει να σε κοντρολάρει το κάθε ζώδιο

*Η δική σου σχέση έχει πίστη και αφοσίωση; Mάθε τα πάντα εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved