Είσαι Δράκος στο Κινέζικο; Πώς και γιατί διαφοροποιείσαι, ανάλογα με το δυτικό ζώδιό σου;

Ο Δράκος και τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τα 12 κλασικά ζώδια

Είσαι Δράκος στο Κινέζικο; Πώς και γιατί διαφοροποιείσαι, ανάλογα με το δυτικό ζώδιό σου;

Το κάθε ζώδιο της Κινέζικης αστρολογίας, όπως γνωρίζεις διαρκεί ένα Έτος κι όχι ένα μήνα, όπως συμβαίνει με τη Δυτική αστρολογία. Οπότε, αλλιώς είναι ο Δράκος που αντιστοιχεί στον Κριό, αλλιώς στον Ταύρο ή τον Σκορπιό.

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου

Ο Δράκος είναι ένα πλάσμα μυθικό, σύμβολο καλής τύχης και έντονης ενέργειας. Ο Δράκος της Ανατολής θεωρείται θεϊκό θηρίο - το αντίθετο του κακόβουλου τέρατος της Δύσης που πρέπει να βρεθεί και να εξοντωθεί. Στην Ανατολική φιλοσοφία, ο Δράκος λέγεται ότι είναι ένας ελευθερωτής της καλής τύχης και κύριος της εξουσίας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Δράκου είναι αξιότιμοι και εμπνέουν σεβασμό.

Οι Δράκοι είναι τα πιο ελεύθερα πλάσματα του ζωδιακού κύκλου, αφού θεωρούν ότι οι κανόνες και οι κανονισμοί είναι για τους άλλους ανθρώπους. Οι περιορισμοί σβήνουν τη δημιουργική τους σπίθα που είναι έτοιμη να βάλει φωτιά στη ζωή. Πρέπει να είναι ελεύθεροι και ανεμπόδιστοι. Είναι ένα όμορφο πλάσμα, πολύχρωμο και φανταχτερό. Μια εξωστρεφής δέσμη ενέργειας, ταλαντούχος και εντελώς ασυγκράτητος, ό, τι κάνει ένας Δράκος φτάνει στο μέγιστο επίπεδο - μεγάλες ιδέες, περίτεχνες χειρονομίες, ακραίες φιλοδοξίες. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά είναι φυσική και όχι για το «φαίνεσθαι». Επειδή είναι σίγουρος, δε φοβάται τις προκλήσεις, οπότε είναι σχεδόν αναπόφευκτη η επιτυχία.

Οι Δράκοι συνήθως κατακτούν την κορυφή, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά τη φύση τους. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός μπορεί να τους αφήσει κουρασμένους και ανεπαρκείς. Ακόμα κι αν είναι πρόθυμοι να προστρέξουν, όταν χρειαστεί, η υπερηφάνεια τους μπορεί να τους εμποδίζει συχνά στο να δεχτούν βοήθεια από τους άλλους. Έχουν γενναιόδωρη προσωπικότητα που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν φίλους, αλλά είναι μάλλον μοναχικοί στην καρδιά. Αυτό που θεωρούν οι ίδιοι αυτάρκεια μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχουν καμία ανάγκη για στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους.

ΚΡΙΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
O Κριός – Δράκος γενικά είναι καλότυχος. Είναι παθιασμένος, με κίνητρα, και γεμίζει τις μέρες του με πλήθος δραστηριοτήτων. Είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ανεβαίνει επίπεδο και συνήθως παίρνει αυτό που θέλει.

ΤΑΥΡΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Ο Ταύρος προσγειώνει τον Δράκο από τα σύννεφα και του προσθέτει μια συγκροτημένη δύναμη χαρακτήρα. Θα εργαστεί με συνέπεια για την επίτευξη υλικών ανέσεων και υψηλών στάνταρ διαβίωσης που είναι απαραίτητα για την ευημερία του.

ΔΙΔΥΜΟΙ - ΔΡΑΚΟΣ
Είναι οι διασκεδαστές των άλλων και αγαπούν τις παρέες και την επικοινωνία. Μπορούν να ολοκληρώσουν διάφορες εργασίες ταυτόχρονα και είναι σε θέση να πετάγονται από συζήτηση σε συζήτηση, χωρίς να χάνουν το ειρμό τους. Ωστόσο, δεν είναι το θετικό τους στοιχείο το ότι δεν εμβαθύνουν πουθενά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Ο Καρκίνος - Δράκος είναι καλόγουστος και συνήθως καλλιτέχνης. Το σπίτι του είναι πολύ όμορφο και λειτουργεί ως δείγμα του ταλέντου του. Είναι λιγότερο αυτοδύναμος χαρακτήρας, αλλά πολύ τρυφερός, ευαίσθητος και της φροντίδας. Γι' αυτόν είναι αναγκαία μια σφιχτοδεμένη σχέση και ένα σταθερό σπιτικό είναι η απόλυτη ευτυχία.

ΛΕΩΝ - ΔΡΑΚΟΣ
Το Λιοντάρι είναι ο βασιλιάς του ζωδιακού της Δυτικής αστρολογίας και ο Δράκος είναι το σύμβολο του αυτοκράτορα, οπότε αυτόματα καταλαβαίνουμε ότι έχουν έμφυτη τη μεγαλοπρέπεια. Είναι γεννημένοι ηγέτες. Είναι φανταχτεροί, θέλουν να κάνουν επίδειξη, αλλά η καλοσύνη και η όρεξη για ζωή τους κάνουν συναρπαστικούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Οι τίτλοι και η κοινωνική θέση σημαίνουν πολλά για τον Παρθένο – Δράκο και είναι διατεθειμένος να εργαστεί επιμελώς για την επίτευξή τους. Αυτοί οι οργανωμένοι και παραγωγικοί άνθρωποι σχεδιάζουν προσεκτικά κάθε πτυχή της ζωής τους και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Τα καπρίτσια του Δράκου ηρεμούν και η Παρθένος του δίνει μια βελτιωμένη προοπτική για τη ζωή.

ΖΥΓΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Ο Ζυγός - Δράκος είναι ένα κομψό πλάσμα, πολύ καλλιεργημένο και ευγενικό. Η γοητεία είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο αυτού του Δράκου και με τον μαγνητισμό που διαθέτει κάνει πολλούς ανθρώπους να ελκύονται από αυτόν. Ο Ζυγός - Δράκος είναι δίκαιος άνθρωπος που νοιάζεται για τον κόσμο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Εκκεντρικός και ερωτικός, ο Σκορπιός – Δράκος είναι ένας ισχυρός άνθρωπος με μεγάλη όρεξη, ενθουσιασμό, πάθος και απίστευτα συναισθήματα. Βάζει όλον του τον εαυτό σε οτιδήποτε κάνει. Όταν ερωτεύεται είναι πιστός και ταμένος στη σχέση και αναμένει το ίδιο και από τον σύντροφό του.

ΤΟΞΟΤΗΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Ανοικτός και απλός, ο Τοξότης – Δράκος έχει πρωτίστως καλές προθέσεις, αν και μερικές φορές μπορεί να γίνει αναίσθητος. Αυτοσχεδιάζει, είναι απερίσκεπτος, αυθόρμητος αλλά η έντονη θέρμη αυτού του Δράκου τυλίγει τους πάντες. Έχουν μια γοητεία που παρασέρνει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Αυτοί οι Δράκοι είναι ρεαλιστές, αποφασιστικοί και του μέτρου, με λαχτάρα να πετύχουν πολλά. Θα εργαστούν άπειρες ώρες, προκειμένου σιγά-σιγά να ανέβουν στην κορυφή. Γι' αυτούς, το πάθος και ο ρομαντισμός έρχονται σε δεύτερη μοίρα αλλά από τη στιγμή που θα δεσμευτούν, θα είναι υπεύθυνοι σύντροφοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Αιθεροβάμονες, κάνουν ανέφικτα σχέδια, δεν κινούνται σύμφωνα με τους κανόνες και έλκονται από τη γοητεία του καινούργιου. Είναι διανοούμενοι, πολύ ατομιστές αλλά πρωτότυποι, πολύ μπροστά από την εποχή τους. Παρ' όλα αυτά είναι δεκτικοί και ανοιχτόμυαλοι, που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από όλους.

ΙΧΘΥΕΣ - ΔΡΑΚΟΣ
Στην ευαισθησία των Ιχθύων προστίθεται η θρασύτητα του Δράκου. Αυτά τα άτομα είναι ζωντανά και παθιασμένα, αλλά λιγότερο εγωκεντρικά και ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες των άλλων. Ωστόσο, τα κίνητρα του Δράκου υπάρχουν ακόμα εκεί, κρυμμένα κάτω από την ήρεμη επιφάνεια του Ιχθύ.

*Βρες εδώ τι ζώδιο και τι στοιχείο είσαι στην Κινέζικη Αστρολογία

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved