Είσαι Ποντικός στο Κινέζικο; Πώς και γιατί διαφοροποιείσαι, ανάλογα με το δυτικό ζώδιό σου;

Ο Ποντικός και τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τα 12 κλασικά ζώδια

Είσαι Ποντικός στο Κινέζικο; Πώς και γιατί διαφοροποιείσαι, ανάλογα με το δυτικό ζώδιό σου;

Το κάθε ζώδιο της Κινέζικης αστρολογίας, όπως γνωρίζεις διαρκεί ένα Έτος κι όχι ένα μήνα, όπως συμβαίνει με τη Δυτική αστρολογία. Οπότε, αλλιώς είναι ο Ποντικός που αντιστοιχεί στον Κριό, αλλιώς στον Ταύρο ή τον Σκορπιό.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ποντικού

Είναι το πρώτο ζώδιο στη σειρά του Ζωδιακού κύκλου της Κινέζικης Αστρολογίας, δείχνοντας ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σ' αυτό αποπνέουν μεγάλες ηγετικές ικανότητες και είναι καλοί στο να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους. Δεν τους πειράζει να πάρουν μεγάλες ευθύνες και θα αποδείξουν την ισχυρή τους παρουσία, η οποία χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού από τους υπόλοιπους. Για εκείνους που έχουν γεννηθεί στο συγκεκριμένο ζώδιο, το μεγαλύτερό τους κίνητρο είναι το κοινωνικό status και η χρηματική τους ικανοποίηση.

Αγαπούν τη ζωή, είναι ιδιαίτερα ενεργητικοί και βρίσκονται σε ψυχική και σωματική διέγερση. Μπορούν να είναι ήρεμοι και διορατικοί, όμως μερικές φορές ο εγκέφαλός τους βρίσκεται σε μια διανοητική ανησυχία. Σπαταλούν αρκετό χρόνο στο να σκέφτονται κάτι που θεωρούν δελεαστικό, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν στο τέλος ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Οι Ποντικοί διαθέτουν ένα από τα καλύτερα μυαλά. Έχουν οξύνοια, έμφυτη περιέργεια και ζωντανή φαντασία.

Βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα, μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, παρατηρούν και καταγράφου και είναι από τα πιο ικανά από τα υπόλοιπα ζώδια να επιβιώσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές τους όμως, σε συνδυασμό με το ζώδιο που ανήκουν στην δυτική αστρολογία; Πάμε να τις δούμε:

ΚΡΙΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Έχουν αυτοπεποίθηση, τόλμη, κοινωνικότητα αλλά δεν μπορούν να αφήσουν αναπάντητη μια πρόκληση. Προσιτοί και σαγηνευτικοί, οι Κριοί-Ποντικοί είναι επίσης αρκετά ευέξαπτοι και ευερέθιστοι, ιδίως με εκείνους που δεν συμβαδίζουν.

ΤΑΥΡΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Οι Ταύροι – Ποντικοί συχνά φοβίζουν τους ανθρώπους. Το αιχμηρό μυαλό τους ποτέ δεν χάνει το ρυθμό του και δεν ξεχνά τους στόχους του. Κατά βάθος είναι αρκετά συντηρητικοί και το κύριο κίνητρό τους είναι να βγάλουν πολλά χρήματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Δίδυμοι – Ποντικοί έχουν το χάρισμα της επικοινωνίας. Έχουν ευκρίνεια και προθυμία. Βαριούνται εύκολα, τους αρέσει η ποικιλία, και είναι πιο ευτυχισμένοι, όταν ασχολούνται με πολλά πράγματα. Αργούν πολύ να πάρουν μια απόφαση αλλά κι όταν το κάνουν, μπορεί να μετανιώσουν και να την αλλάξουν πάλι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Οι Καρκίνοι –Ποντικοί θέλουν να διατηρούν την ατομικότητά τους και να ξεχωρίζουν. Τα υλικά αγαθά είναι σημαντικά για αυτούς, αλλά εκτιμούν την οικογένειά τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

ΛΕΩΝ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Ο Λέων - Ποντικός έχει μια μυστηριώδη προσωπικότητα, δυναμική και ευέλικτη. Μαζί με τον ενθουσιασμό και τα υψηλά ηθικά πρότυπα, η σοφή λήψη αποφάσεων είναι η εγγύηση της επιτυχίας του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Με το ταλέντο της αναζήτησης, του πειραματισμού και της προσοχής στη λεπτομέρεια, οι Παρθένοι – Ποντικοί έχουν την ικανότητα της σωστής εκτίμησης. Εργατικοί, βρίσκουν ευχαρίστηση σε οποιαδήποτε εργασία η έρευνα είναι απαραίτητη. Έχουν ωστόσο μια αφέλεια και προσελκύουν ήσυχους και ευαίσθητους ανθρώπους ως συντρόφους τους.

ΖΥΓΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Υπερβολικά καταδεκτικός, ο Ζυγός – Ποντικός είναι γενικά πολύ χαλαρός. Είναι κομψός και καλλιεργημένος. Απολαμβάνει να ασχολείται με καλλιτεχνικά θέματα και του αρέσει η μουσική και το θέατρο. Αρκετά ευχάριστος, υπερέχει στη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Οι Σκορπιοί – Ποντικοί έχουν ισχυρή αλλά και αρκετά συναισθηματική προσωπικότητα. Λίγοι θα μπορούσαν να υποψιαστούν πόση ευαισθησία κρύβουν μέσα τους. Έχουν έντονη αύρα που επηρεάζει αρκετά τους γύρω τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Ο Τοξότης – Ποντικός είναι ταξιδιώτης της ζωής και συνδυάζει τη σοφία με τη διορατικότητα. Έχει την ικανότητα να εντοπίσει μια ευκαιρία από χιλιόμετρα μακριά και να δράσει γρήγορα για να την εκμεταλλευτεί. Σε γενικές γραμμές, είναι ανήσυχοι αλλά απίστευτα τυχεροί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Σταθερός και επίμονος ο Αιγόκερως – Ποντικός έχει πολύ επιχειρηματικό πνεύμα και την ικανότητα να κάνει πραγματικότητα τους στόχους αλλά και να προοδεύσει στα επαγγελματικά του. Προσδοκά να ανταμειφθεί η αφοσίωσή του. Δεν είναι πολύ συναισθηματικός αλλά είναι πιστός και ειλικρινής.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Λίγο ανορθόδοξος, ο Υδροχόος – Ποντικός είναι παρορμητικός και εξωστρεφής. Λειτουργεί, με βάση το κοινό καλό και είναι ο πιο ανιδιοτελής σε σχέση με τους υπόλοιπους Ποντικούς. Είναι αποφασισμένος να εργαστεί σκληρά για μια καλύτερη ανθρωπότητα, κάτι που πολλές φορές τον κάνει θύμα.

ΙΧΘΥΕΣ - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Ο Ιχθύς – Ποντικός έχει αβρότητα αλλά και διεισδυτικότητα και είναι πολύ καλός σύμβουλος. Είναι δημιουργικός, αλλά δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αισθάνεται την ανάγκη να αποτελεί μέρος μιας ομάδας, παρά να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη.

*Βρες εδώ τι ζώδιο και τι στοιχείο είσαι στην Κινέζικη Αστρολογία

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved