Κριέ, Λέοντα, Τοξότη, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

Η πιο συνηθισμένη παρανόηση για τα ζώδια της φωτιάς!

Κριέ, Λέοντα, Τοξότη, αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε για σένα!

Τα στερεότυπα που κυκλοφορούν για το κάθε ζώδιο είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους. Αποκλείεται να μην έχεις διαβάσει ή ακούσει, σε οποιοδήποτε αστρολογικό κείμενο ή συζήτηση, φράσεις όπως «Οι Κριοί είναι τόσο επιθετικοί» ή «οι Δίδυμοι είναι ψεύτικοι» και άλλα τέτοια… συνηθισμένα. Όμως, αυτά τα στερεότυπα όχι μόνο δεν είναι πάντα αληθινά, αλλά μπορεί και να αποτελούν μερικές από τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις για τα ζώδια. Η αστρολογία είναι μια πολύπλοκη τέχνη και κάθε ζώδιο δεν μπορεί απλώς να ταιριάξει απόλυτα στα στενά πλαίσια ενός μονολεκτικού χαρακτηρισμού.

Εάν συνηθίζεις κι εσύ να συνδέεις αυτά τα στερεότυπα με κάποια ζώδια που δεν πολυσυμπαθείς, π.χ. τον Ζυγό ή τον Σκορπιό, ίσως να καταλάβεις γιατί δεν σχετίζεσαι ποτέ μαζί τους, παρόλο που διαπιστώνεις ότι οι χαρακτηρισμοί που τους αποδίδονται δεν ισχύουν και τόσο.

Εν κατακλείδι, η πιο συνηθισμένη παρανόηση για το κάθε ζώδιο μπορεί να είναι περισσότερο δημοφιλής από τις πραγματικές ποιότητές του. Το να φτάσεις στη ρίζα και να κατανοήσεις γιατί αυτές οι παρανοήσεις είναι τόσο γνωστές (και συχνά τόσο ανακριβείς), ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα και πώς εξηγούνται οι συχνότερες παρανοήσεις σχετικά με τα ζώδια της φωτιάς.

ΚΡΙΟΣ

Είναι πάντα οργισμένος

Ο Κριός είναι το παρορμητικό ζώδιο της φωτιάς, οπότε είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί οι άλλοι τον θεωρούν αρκετά επιθετικό, αλλά αυτή η ενθουσιώδης ενέργειά του μπορεί συχνά να παρεξηγηθεί. Το πιο συνηθισμένο στερεότυπο που διαδίδεται για τον Κριό αφορά στο ότι είναι πάντα έτοιμος για καυγά! Όμως το ζώδιο αυτό κυβερνάται από τον Άρη και συνήθως η ισχυρή του ενέργεια κατευθύνεται προς προσωπικούς στόχους ή στη δική του βελτίωση. Δεδομένου ότι ο Ήλιος που αντιπροσωπεύει το «εγώ» βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο του Κριού, του προσδίδει επίσης εξαιρετική αυτοσυνειδησία και μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει πότε γίνεται αναιδής ή απότομος. Πάνω απ’ όλα όμως, η ενθουσιώδης φύση του χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει και να ανεβάσει τους άλλους με θετικό τρόπο. Στην τελική, είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και είναι απολύτως φυσικό να απολαμβάνει τον υψηλό ρόλο του ως ηγέτης σε κάθε κατάσταση!

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου μέσω της αστρολογικής ανάλυσης.

ΛΕΩΝ

Είναι απορροφημένος στον εαυτό του!

Ο Λέων είναι ένα φως που λάμπει τόσο δυνατά, επειδή κυβερνάται από τον Ήλιο, το αστέρι που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Οπότε, είναι εύκολο οι άλλοι άνθρωποι να χαρακτηρίζουν συχνά αυτό το ζώδιο εγωιστή ή μάλλον εγωκεντρικό, κάτι όμως που μπορεί να απέχει πολύ από την αλήθεια. Ο λόγος που οι άνθρωποι συνδέουν τον Λέοντα με αυτές τις ιδιότητες είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του ο Ήλιος, ο οποίος όμως δεν μπορεί παρά να λάμπει! Οι άνθρωποι συχνά συγχέουν δύο πράγματα: Το ότι οι ίδιοι παρατηρούν την παρουσία ενός Λέοντα σε έναν χώρο με το ότι πιστεύουν πως ο ίδιος επιζητά την προσοχή τους. Αλλά, ακριβώς όπως και με τον ήλιο, δεν μπορούμε παρά να προσέξουμε τη θερμότητά του. Ο Ήλιος λοιπόν που κυριαρχεί στο ζώδιο του Λέοντα «μιλάει» στην αίσθηση αυτογνωσίας και ζεστασιάς που εκπέμπει ένας Λέων, για αυτό και είναι ένα το πιο γενναιόδωρο ζώδιο απ’ όλα. Η επιθυμία του για αναγνώριση έρχεται όταν γνωρίζει ότι έχει κάνει κάτι που την αξίζει. Και να ξέρεις ότι αυτό το σταθερό ζώδιο δουλεύει σκληρά για να πετύχει σε οτιδήποτε κάνει!


ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι επιπόλαιος

Όντας ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης έχει αρκετά πλεονεκτήματα και ένα από τα μεγαλύτερα είναι ότι ζει για την περιπέτεια, χωρίς… φόβο και πάθος. Η μεταβλητή φύση του τον κάνει να ψάχνει μονίμως την επόμενη εξόρμηση ή εξερεύνησή του και συχνά, όταν νιώσει περιορισμό ή δέσμευση, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Στις σχέσεις του, τείνει να έχει άσχημη φήμη, κυρίως επειδή θέλει να διατηρεί οπωσδήποτε ένα ορισμένο επίπεδο προσωπικής ελευθερίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η επιθυμία του να ζήσει ενθουσιώδεις καταστάσεις διατηρεί κάθε σχέση στην οποία βρίσκεται ζωντανή και φρέσκια. Πράγματι, αυτό το ζώδιο απαιτεί ένα επίπεδο απόστασης και ελευθερίας σε όλες τις σχέσεις του, αλλά όταν βρει κάποιον/α από τον οποίο νιώθει ότι δεν απειλείται, θα θέλει να τον κρατήσει κοντά του.

Διάβασε επίσης:

Τα 3 ζώδια που είναι «αφασία» και δεν χαλάνε εύκολα τη ζαχαρένια τους!

Αυτοί είναι οι 3 αθεράπευτοι εγωιστές του ζωδιακού!

Έτσι δραπετεύει το κάθε ζώδιο από την σκληρή πραγματικότητα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved