Τα 3 νοσταλγικά ζώδια που είναι δέσμια του παρελθόντος!

Κολλάνε στις ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος

Τα 3 νοσταλγικά ζώδια που είναι δέσμια του παρελθόντος!

Σε όλους μας έχει τύχει να αναπολούμε ευχάριστες και ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος, βιώνοντας την ψυχική και συναισθηματική ικανοποίηση που μας προκαλεί η ανάμνησή τους. Αυτά τα συναισθήματα είναι που αποκαλούμε νοσταλγία. Η νοσταλγία είναι κάτι στο οποίο πολλοί βρίσκουν παρηγοριά κυρίως στις δύσκολες στιγμές, όταν δηλαδή δεν περνάνε καλά. Ειδικά τον τελευταίο καιρό με την πανδημία, είχαμε ακόμα περισσότερο χρόνο να «χαθούμε» σε νοσταλγικά μονοπάτια.

Οι αναμνήσεις είναι ανεκτίμητες, γιατί μπορούν να μας υπενθυμίσουν όλες τις εμπειρίες που έχουμε βιώσει, προκαλώντας αισιόδοξα συναισθήματα για το μέλλον. Η νοσταλγία είναι ένα από τα πιο ευχάριστα συναισθήματα, αφού μας βοηθάει να θυμόμαστε στιγμές μέσα στο χρόνο που μας έκαναν να νιώθουμε σιγουριά και ασφάλεια.

Όλοι βέβαια μπορεί να σκέφτονται τις παλιές καλές ημέρες, αλλά υπάρχουν λίγοι και εκλεκτοί που ζουν συνέχεια νοσταλγικές στιγμές.Όσον αφορά στα ζώδια, κάποια από αυτά προτιμούν να μένουν επικεντρωμένα στο «εδώ και τώρα», ενώ τα πιο νοσταλγικά ζώδια δεν δείχνουν πρόθυμα να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν.Πάντως, για τα παρακάτω 3 ζώδια μοιάζει αρκετά λογικό το να έχουν διαρκώς ως σημείο αναφοράς το παρελθόν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτά τα στοργικά άτομα γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στις αναμνήσεις, ειδικά της παιδικής τους ηλικίας. Κυβερνώνται από τη Σελήνη, που έχει την ιδιότητα να τους προτρέπει στο να φέρνουν στο μυαλό τους αναμνήσεις που αφορούν την οικογένειά τους (είτε τη γονική είτε τη συντροφική).

Ένας Καρκίνος θυμάται τα πάντα –είτε το θέλει είτε όχι– και ως ζώδιο που αναζητά συνεχώς συναισθηματική ασφάλεια, κρατάει τις αναμνήσεις ολοζώντανες μέσα στο νου και την καρδιά του. Παρόλο που του παίρνει σχετικά λίγο χρόνο για να ξεπεράσει έναν συναισθηματικό πόνο, βρίσκει μεγάλη ευχαρίστηση και αφιερώνει πολύ χρόνο στο να αναπολεί τις παλιές καλές στιγμές που πέρασε με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μάθε για τις προδιαγραφές, τις τάσεις, τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες σου μέσα από το προσωπικό σου ωροσκόπιο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ως σταθερό ζώδιο του νερού, οι Σκορπιοί βρίσκονται συχνά κολλημένοι στο παρελθόν. Εντούτοις, δεν μοιράζονται αυτές τις νοσταλγικές στιγμές με άλλους. Τους αρέσει να κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά, οπότε εσύ μπορεί να βλέπεις μόνο το σκληρό εξωτερικό τους κέλυφος.

Μην ξεγελιέσαι όμως από το αδιαπέραστο παρουσιαστικό τους. Ένας Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ τίποτα και στο μυαλό του στριφογυρίζουν συνεχώς παλιές αναμνήσεις. Νιώθει το κάθε τι πολύ βαθιά και μάλλον έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με τη νοσταλγία. Επίσης, έχει την τάση να αντιμετωπίζει με ρομαντικό τρόπο τις οδυνηρές εμπειρίες του, με συνέπεια να δίνει συχνά βάση περισσότερο στις κακές αναμνήσεις, αντί για τις καλές.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι οι ονειροπόλοι του ζωδιακού, οπότε είναι πολύ λογικό να κατατάσσονται στη λίστα των νοσταλγικών. Ως μεταβλητό ζώδιο του νερού, νιώθουν άνετα στον χώρο της φαντασίας τους ή στις αναμνήσεις, όπου βρίσκουν καταφύγιο προκειμένου να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα του παρόντος.

Συχνά πάνε την νοσταλγία σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο και είναι επαγγελματίες στο να φτιάχνουν φαντασιώσεις που να είναι πολύ καλύτερες από την ίδια την ανάμνηση. Ως δημιουργικά όντα, ψάχνουν πάντα τρόπους για να κάνουν τη ζωή τους πιο ενδιαφέρουσα, ακόμα κι αν αυτά στα οποία στηρίζονται είναι φαντασίωση. Μια όμορφη ψευδαίσθηση είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος των Ιχθύων.

Διάβασε επίσης:

Τα ζώδια που διαγράφουν το παρελθόν από το μυαλό τους

Αυτός είναι ο λόγος που αμφιβάλλεις για τις ικανότητές σου, ανάλογα με το ζώδιό σου!

Τα 3 πιο ξιπασμένα ζώδια του ζωδιακού

Αυτή είναι η φοβία που μπορεί να σε πιάσει, ανάλογα με το ζώδιό σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved