Διακοσμήστε το γραφείο σας ανάλογα με το ζώδιό σας: Μέρος Β'

Η διακόσμηση του γραφείου μας όχι μονό μας δίνει στυλ αλλά...

Διακοσμήστε το γραφείο σας ανάλογα με το ζώδιό σας: Μέρος Β'

Η διακόσμηση του γραφείου μας όχι μονό μας δίνει στυλ αλλά παράλληλα αυξάνει και την αποδοτικότητα μας. Το γραφείο μας είναι ο χώρος που περνάμε την περισσότερη ώρα της ημέρας μας. Ο χώρος δουλειάς μας όμως πρέπει να μας εμπνέει, να μας δίνει περισσότερη όρεξη για να εργαστούμε. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον χώρο μας και να εκφράσουμε την προσωπικότητα μας, αναλόγως του ζώδιου που βρισκόμαστε υπό την επιρροή του.

zigos_2

ΖΥΓΟΣ: Touch of style

Τα στοιχεία της αρμονίας, της ομορφιάς και της ισορροπίας είναι αυτά που διέπουν το χώρο ενός γραφείου των Ζυγών. Η ατμόσφαιρα θα πρέπει να είναι χαλαρή, κομψή και απλή ενώ θα υπάρχει ένα θέμα, ώστε να επικεντρώνεται για να διατηρείται η ισορροπία και να μην επικρατεί χάος.

Συνήθως υπάρχει αντίθεση μεταξύ φωτισμού και τοίχου ή επίπλων. Το γραφείο σε απλή μινιμαλιστική εκδοχή από ελαφρύ ξύλο με μια καρεκλά κομψή σε χρώμα ανοικτού ξύλου κι αυτή. Το δάπεδο να κινείται κι αυτό σε χαμηλούς ήπιους χρωματισμούς ενώ ένα χαλί ή ένας πίνακας Τέχνης στον τοίχο με επιρροές από την Ανατολή που έχει απλές, ευθείες γραμμές μπορούν να ικανοποιήσουν ευχάριστα το μάτι.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Αποφυγή πολλών φωτογραφιών και πινάκων και συγκέντρωση μονάχα σε ένα θέμα, όπως προείπα. Κεντρικά κομμάτια που θα «τραβάνε» το βλέμμα και θα γαληνεύουν τις αισθήσεις είναι η καλύτερη επιλογή. Μαύρα η άσπρα κεραμικά στοιχεία θα συμπληρώνουν το πάζλ , ενώ θα πρέπει να γίνεται χρήση μεγάλων καλαθιών ή αποθηκευτικών χώρων, όπου θα διατηρούν την τάξη στο χώρο και θα προσφέρουν την απαραίτητη αισθητική αρμόνια.

skorpio

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Always black

Σίγουρα αυτό το γραφείο δεν ακολουθεί σε καμία περίπτωση την μινιμαλιστική άποψη. Οι έννοιες του σκοτεινού, του μυστηριώδες, του ιδιωτικού και του ισχυρού είναι ισχυρά συνυφασμένες με το στυλ του Σκορπιού.

Σκούρο ξύλο ή μαύρο inox έπιπλο γραφείου, με εξίσου δερμάτινη μαύρη καρέκλα που θα πρωταγωνιστούν στον χώρο θα μπορούσε να ήταν μια από τις λύσεις. Στο δάπεδο, ένα χαλί από σκούρο κόκκινο ή πύρινο χρώμα σε σχέδιο που παραπέμπει στην Ανατολή θα κλέβει την παράσταση.

Ιδιωτικές γωνιές, κρυφός φωτισμός, ενδιαφέροντα έργα Τέχνης, βαριές κουρτίνες από βελούδο ή σατέν θα ταίριαζαν στην διακόσμηση του γραφείου αυτού.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Ενδιαφέροντα ευρήματα και ασυνήθιστα διακοσμητικά στοιχεία στολίζουν τον χώρο. Ethnic σύμβολα, περίτεχνα γλυπτά, εντυπωσιακά αγγεία, παράξενα κεριά ή κηροπήγια, ενώ αντικείμενα από κασσίτερο ή χαλκό βρίσκουν την θέση τους σε αυτό το γραφείο. Σε κάθε μικρή γωνία μπορεί να υπάρχει μια κρυψώνα όπου φυλάσσονται σημαντικά έγγραφα η πληροφορίες.

toxotis1

ΤΟΞΟΤΗΣ: Mix and match

Ελευθερία, επέκταση, μάθηση και ταξίδια είναι λέξεις συνυφασμένες με την προσωπικότητα του Τοξότη. Δεν είναι ο τύπος που θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με την διακόσμηση του γραφείου του γιατί συνήθως δεν έχει και παρά πολύ χρόνο γι αυτό.

Του αρέσουν οι ανοικτοί χώροι δράσης γι’ αυτό θα προτιμήσει ο χώρος του γραφείου να του προσφέρει άνεση και ελευθερία κινήσεων. Πολλά ράφια ή βιβλιοθήκες είναι απαραίτητα για να φιλοξενούν τον όγκο των βιβλίων, των εγγράφων ή των πληροφοριών που μαζεύει, απόρροια της διανοητικής του περιέργειας.

Το γραφείο του, από ξύλο πεύκου ή βελανιδιάς και η καρέκλα απλή και άνετη –ίσως μια καρέκλα σκηνοθέτη-δημιουργούν μια εικόνα από ύπαιθρο ζεστή, φιλική και μοντέρνα. Τα έπιπλα θα προέρχονται συνήθως από διάφορες πηγές, ίσως να είναι και μεταχειρισμένα ενώ η χρωματική παλέτα θα περιλαμβάνει τα χρώματα του σκούρου μπλε και μωβ.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Χαλιά από δέρμα ζώου, ξυλόγλυπτα, ασυνήθιστα γλυπτά από μέταλλο, πινάκες από την φύση, μικρούς Βουδιστές, Χριστιανικές εικόνες, Αιγύπτιες ή Αφρικάνικες θεότητες είναι μερικά κομμάτια που συνδράμουν στην συμπλήρωση του στυλ που ταιριάζει σε έναν Τοξότη. Όποια κι αν είναι η διακόσμηση πάντως, θα έχει σίγουρα μια θρησκευτική η πνευματική αίσθηση.

aigokeros_3

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Workaholic

Ο Αιγόκερως πιστεύει στην μονιμότητα, την αξιοπιστία, την δομή και την παράδοση, κάτι που χρησιμοποιεί και στην διακόσμηση του γραφείου του.

Ένα γραφείο από μαόνι ή καρυδιά και μια δρύινη βιβλιοθήκη, μπροστά από έναν τοίχο από πέτρα θα ήταν ιδανική επιλογή για τον Αιγόκερω. Τα έπιπλα από κορυφαίας ποιότητας δέρμα και ένα χαλί σε διάφορες αποχρώσεις του καφέ και του βυσσινί θα έδιναν στο γραφείο ένα τόνο κομψό, ζεστό και παραδοσιακό.

Το πάτωμα από σκούρο γρανίτη, σκούρο μάρμαρο η από πλακάκια σε πέτρα θα ήταν θαυμάσια ιδέα, μιας και θα υποδήλωνε την στιβαρότητα, την δομή και τα γερά θεμέλια που χρειάζεται ένας συντηρητικός Αιγόκερως.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Είναι γνωστή η αγάπη του για τα ωραία πράγματα και η λατρεία του για την ποιότητα είναι ορατή, ακόμη και στα πιο μικρά αντικείμενα που διακοσμούν το γραφείο του.

Διακεκριμένα γλυπτά από πέτρα, σπάνια συλλογή από ιστορικά στοιχεία, ανεκτίμητα κομμάτια από πορσελάνη, εξαρτήματα από ορείχαλκο, κορνίζες με φωτογραφίες από ζώα και μερικές φόρες ίσως και κάποια κομμάτια από ζώα όπως π.χ. κέρατα (μην ξεχνάμε ότι η αίγα είναι το σύμβολο του).

Μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί και το δέντρο bonsai για να διακοσμήσει τον χώρο του γραφείου. H αυτοπειθαρχία που απαιτείται για να το κλαδέψετε και να το διαμορφώσετε, είναι στοιχεία που ο Αιγόκερως κατανοεί και μπορεί να παρέχει, γιατί είναι ήδη χαρακτηριστικό που υπάρχει στην φύση του.

idroxoos_1

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Industrial chic

Ο Υδροχόος, λόγω του στοιχείου του –Αέρας- λατρεύει τους απεριόριστους χώρους που του δίνουν την αίσθηση της πλήρους και αιώνιας ελευθερίας. Το γραφείο του λοιπόν, θα πρέπει να είναι ευρύχωρο, με ανοικτή θέα και ευάερο. Γι’ αυτό το λόγο θα προτιμηθεί ένα με τεράστια παράθυρα, που θα έχει απλές μεταλλικές περσίδες ή καθόλου κουρτίνες για να υπάρχει άπλετο φυσικό φως.

Θα διαλέξει πιθανότατα ένα στυλ διακόσμησης που θα συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη αισθητική και θα δίνει ένα αποτέλεσμα προοδευτικό.

Το γραφείο του από ανοξείδωτο χάλυβα η απλό μέταλλο, οπωσδήποτε ασυνήθιστο, για να αναδείξει την «εκκεντρικότητα» του Υδροχόου.

Θα πλαισιώνεται από ανοικτά ράφια ενώ μια μεγάλη πρόσοψη καθρέφτη θα συνέβαλλε στην μεγιστοποίηση της εντύπωσης του φωτός και του χώρου.

Τα χρώματα που θα επικρατήσουν θα είναι διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του ασημί ενώ θα πρωταγωνιστεί το indigo, χρώμα που συνδέεται με την δημιουργικότητα και την ανεξαρτησία.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Προτιμά όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα, προκειμένου να αποφθεχθεί το αίσθημα του σωρού. Ασυνήθιστα κομμάτια μοντέρνας Τέχνης, ασυνήθιστα γλυπτά από γυαλί, μερικά άπλα κεραμικά τοποθετημένα σε ομάδες, κομμάτι κρυστάλλου ή ένα αρχαίο στοιχειό της Νεολιθικής εποχής, όλα στοιχεία που θα μπορούσαν να δηλώσουν το στοιχειό του παραδόξου στην ταυτότητα του Υδροχόου.

ixtheis2

ΙΧΘΕΙΣ: Neoromantic

Η καλλιτεχνία και η ονειρική αίσθηση θα πλαισιώνουν το στυλ του γραφείου ενός Ιχθύ. Αν και το γραφείο είναι κατά μια έννοια καθήκον για τους ρομαντικούς Ιχθείς, οι ίδιοι θα επενδύσουν χρόνο για να το μετατρέψουν σε μια όαση χαλάρωσης και δημιουργίας.

Συνήθως διέπεται από άνεση και φιλοξενία, άλλα επικρατεί μια χαώδης κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερη δομή.

Το γραφείο τους θα αποτελείται από έπιπλα σε απλό ξύλο πεύκου ή κάτι που έχουν πάρει από διάφορες πηγές (π.χ. από παλαιοπωλείο, γκαράζ, υπαίθριες αγορές) και τα έχουν μετατρέψει ώστε να είναι χρηστικά. Η καρέκλα του γραφείου τους θα είναι αναπαυτική και θα χρησιμοποιούν μαξιλαράκι για να έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται κάπου μαλακά και άνετα. Λεύκες περσίδες ή κουρτίνα από βαμβάκι σε παστέλ χρώματα θα καλύπτει ίσως την θέα από ένα παράθυρο που θα προτιμούσαν να «βλέπει» στην θάλασσα.

Αγαπημένα χρώματα που συντονίζονται με τον Ιχθύ είναι η ακουαμαρίνα, το πράσινο της θάλασσας, το μωβ και το λιλά που τους βοηθούν να χαλαρώνουν, να ονειροπολούν και προάγουν την ψυχική τους ηρεμία.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Ακόμη και στο γραφείο δίνουν έμφαση στο υδάτινο στοιχείο που τους κυβερνά. Κοράλλια, θαλάσσια κελύφη, συλλογή από μαργαριτάρια η βότσαλα, πινάκες ζωγραφικής, κολάζ ή φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ωκεανό ή άλλα παρεμφερή θέματα σε σχέση με την θάλασσα.

Ύπαρξη ενυδρείων, μικρών σιντριβανιών ή άλλων στοιχείων που φέρνουν το νερό στο εσωτερικό χώρο του γραφείου προτιμούνται και θα ήταν το ιδανικότερο που θα ταίριαζε στον τρυφερό Ιχθύ.

Διάβασε επίσης: Διακοσμήστε το γραφείο σας ανάλογα με το ζώδιό σας: Μέρος Α’

Πηγή : Home astrology by Paul Wade

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved