Διακοσμήστε το γραφείο σας ανάλογα με το ζώδιό σας: Μέρος Α’

Η διακόσμηση του γραφείου μας όχι μονό μας δίνει στυλ αλλά...

Διακοσμήστε το γραφείο σας ανάλογα με το ζώδιό σας: Μέρος Α’

Το γραφείο μας είναι ο χώρος που περνάμε την περισσότερη ώρα της ημέρας μας. Ο χώρος δουλειάς μας όμως πρέπει να μας εμπνέει, να μας δίνει περισσότερη όρεξη για να εργαστούμε. Η διακόσμηση του γραφείου μας όχι μονό μας δίνει στυλ αλλά παράλληλα αυξάνει και την αποδοτικότητα μας. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον χώρο μας και να εκφράσουμε την προσωπικότητα μας, αναλόγως του ζώδιου που βρισκόμαστε υπό την επιρροή του.

krios

ΚΡΙΟΣ: Red color fantasy

O Άρης κυβερνήτης του ζώδιου δίνει τις λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το γραφείο ενός Κριού: δράση και αφθονία κίνησης. Το γραφείο φτιαγμένο από μέταλλο, έχει σύγχρονες δυνατότητες ενώ κινείται σε καθαρές γραμμές δίνοντας την αίσθηση ότι υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος.

Δεν θα λέγαμε ότι κλίνει προς το interior design, αλλά σε έναν χαρακτήρα πιο φυσικό που έρχεται κοντύτερα στον χαρακτήρα του. Απαραίτητο συμπλήρωμα στον χώρο ένα κομμάτι που να υποδηλώνει την πύρινη φύση του, όπως π.χ. μια θερμάστρα ξύλου η ένα τζάκι.

Οι σχεδόν αυστηρές μινιμαλιστικές γραμμές της επίπλωσης αποκτούν ενέργεια από το κατακόκκινο χρώμα που συνοδεύει τις λεπτομέρειες του γραφείου.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Αιχμηρά αντικείμενα όπως χαρτοκόπτες, κοπίδια και ψαλίδια βρίσκονται εν αφθονία ενώ τον τοίχο ίσως στολίζουν μαχαίρια και ξίφη σε μεγάλο μέγεθος. Αν αυτά τα κομμάτια συνέβαλαν και με κάποιο τρόπο στην «καταπολέμηση» της ιστορίας, τότε είναι ακόμη καλυτέρα γιατί τους αρέσει κάθε τέχνη ή διακόσμηση που δείχνει εντυπωσιακή, τολμηρή και πρωτοπόρα ενώ αναδεικνύει την φύση του «πολεμιστή» που έχουν μέσα τους.

tauros_grafeio

ΤΑΥΡΟΣ: Country chic

O Ταύρος λατρεύει την ασφάλεια, την σταθερότητα και την άνεση, στοιχεία που γίνονται ορατά ακόμη και στο γραφείο του. Θέλει να εργάζεται σε έναν χώρο που θα ηρεμεί το πνεύμα του και θα μπορεί να εργάζεται απερίσπαστος.

Είναι οπαδοί των μεγάλων επίπλων σε γενικές γραμμές- τεράστιο γραφείο, τεράστια καρέκλα γραφείου- κι αν είναι και αναπαυτικά θα είναι ακριβώς η προτίμηση τους. Αγαπά επίσης τους ακριβούς, άνετους, μεγάλους καναπέδες κι αν το γραφείο του είναι αρκετά ευρύχωρο, θα προσθέσει κι έναν που θα του επιτρέπει να παίρνει την μεσημεριανή του «σιεστα», ιδίως αν δουλεύει πολλές ώρες.

Του αρέσει η επένδυση από μετάξι, βελούδο ή σατέν ενώ ένα από πεπαλαιωμένο δέρμα ή παραδοσιακό floral μοτίβο είναι από τα αγαπημένα του.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Επειδή του αρέσει η ποιότητα, ακόμη και τα στοιχεία που θα διακοσμούν το γραφείο του θα τα επενδύσει ανάλογα. Συνήθως προτιμά μεγαλύτερα κομμάτια τέχνης και εκτιμά αντικείμενα με κάποια ιστορία ή που με κάποιο τρόπο την διατηρούν. Τα λουλούδια είναι σημαντικός παράγοντας για να νιώθει κοντά στην «φύση» του και έτσι, αν δεν στολίζουν το βάζο, θα βρίσκονται κάπου κοντά, είτε στο μπαλκόνι του γραφείου είτε σαν εικόνα σε κάποιες από τις φωτογραφίες που θα στολίζουν τον χώρο του.

didymoi_grafeio_1

ΔΙΔΥΜΟΙ: Διαφάνεια και φως

Ένας λιτός χώρος με άπλετο φως που θα επιτρέπει την ποικιλία, την αλλαγή και την επικοινωνία θα είναι το γραφείο ενός Διδύμου. Μεγάλες τζαμαρίες, γυάλινες οροφές που αφήνουν το φως να λούζει τον χώρο θα ήταν ιδανική επιλογή ενώ δεν θα πρέπει να λείπουν τα μεγάλα και πολλά ράφια που θα φιλοξενούν τις συλλογές των βιβλίων και των περιοδικών τους.

Μικρές πινελιές χαρούμενων διαφορετικών χρωμάτων φωτίζουν την παιγνιδιάρικη ιδιοσυγκρασία των Δίδυμων ενώ υπάρχει η ανάγκη για ύπαρξη πολλών καθισμάτων. Οι Δίδυμοι τρελαίνονται για μικρές συγκεντρώσεις και κουβέντα και το γραφείο τους θα αποτελούσε τον ιδανικό χώρο για ατελείωτο κουτσομπολιό.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Φωτεινές προβολές σε τοίχους ή την οροφή σαν μορφή πίνακα, όπου μέσω χειρισμού προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων αλλάζει εικόνες και χρώμα, δημιουργώντας ένα πολυποίκιλο φάσμα εικόνων που υποστηρίζει την ανάγκη αλλαγής και κίνησης ενός Διδύμου.

Αντικείμενα από γυαλί και μέταλλο θα διακοσμούν το γραφείο ενώ η τοποθέτηση καθρεπτών θα έδινε μια ψευδαίσθηση του χώρου και θα αντικατόπτριζαν την δυαδική φύση του ζώδιου.

karkinos1

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Vintage chic

Το γραφείο τους είναι αναγκαίο γι’ αυτούς να αποπνέει ασφάλεια, ζεστασιά και φιλοξενία και να το νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Για το λόγο αυτό, το γραφείο τους είναι γεμάτο από συλλογές, εικόνες, κειμήλια ή αντίκες που ανήκουν στην οικογένεια τους και αρνούνται να πετάξουν.

Η φθορά του χρόνου πάνω στο γραφείο τους, ιδίως αν ανήκει και στον παππού τους ή πιστοποιεί το παρελθόν του, απόκτα σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση του χώρου. Τα παλιά έπιπλα είναι μια συμπάθεια τους, γιατί ο χρόνος είναι αξία στο μυαλό τους και αυτό ισχύει για τα πράγματα όπως και για τους ανθρώπους. Το στυλ vintage ταιριάζει στον χώρο τους γιατί παντρεύει την παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα με ρομαντισμό και νοσταλγία, στοιχεία που ενσωματώνει και ο Καρκίνος.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Χρηστικά αντικείμενα γραφείου περασμένων εποχών που έχουν γίνει συλλεκτικά και τα έχουν βρει στην αποθήκη του πατρικού σπιτιού ή σε παλαιοπωλεία. Οικογενειακές φωτογραφίες που καλύπτουν τους τοίχους με αναμνήσεις του παρελθόντος.

Άλλα στοιχεία διακόσμησης περιλαμβάνουν αγγεία, κύπελλα ή μικρά σιντριβάνια. Το στοιχειό του νερού είναι αρκετά ωφέλιμο για την ψυχική ισορροπία του Καρκίνου γιατί μπορεί και τον ηρεμεί.

leon

ΛΕΩΝ: Ta χρώματα της χλιδής

Το γραφείο του Λέοντα θα αποδεικνύει με κάθε τρόπο την υπεροχή του. Βαρύ πολύτιμο γραφείο, ασυνήθιστες καρέκλες, εντυπωσιακοί πίνακες όλα έχουν την σφραγίδα ενός φανταχτερού Λέοντα.

Το κίτρινο-που αποπνέει ζεστασιά, θερμότητα και αισιοδοξία και το πορτοκαλί που είναι παιχνιδιάρικο και αισιόδοξο είναι χρώματα που βασιλεύουν και αγκαλιάζουν το σκούρο των βαριών επίπλων.

Οι Λεοντές αγαπούν την τέχνη, τα παιδιά και την διασκέδαση πράγμα που φαίνεται κι από τα έντονα, ζωντανά και πλούσια διακοσμητικά στοιχεία που επιλέγουν να σκορπίσουν μέσα στο γραφείο τους.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Αντίκες, συλλογές από διάσημα αντικείμενα, πορτραίτα διάσημων που ανήκουν στον κλάδο της εργασίας τους, μετάλλια, διπλώματα που έχουν αποκτήσει πάνω στην εξειδίκευση της εργασίας τους, όλα έχουν μια περίοπτη θέση στο γραφείο του. Κάπου σε εξίσου περίοπτη θέση θα έχει και μια προσωπογραφία τους, καδραρισμένη μέσα σε χρυσή κορνίζα για να επιβεβαιώνουν και την φυσική υπεροχή τους στον χώρο.

Γλυπτά και πίνακες αξίας θα συμπληρώνουν το μοτίβο του κάστρου –γραφείου του και μπορεί να μην είναι και τόσο πανάκριβα -δεν είναι όλοι οι Λεοντές πλούσιοι- θα υποδηλώνουν όμως το βασιλικό «ύφος» που έχουν.

parthenos_grafeio

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Neutral zone

Καθαρό, απλό και ομαλό θα πρέπει να είναι το περιβάλλον του γραφείου ενός Παρθένου. Ο χώρος θα πρέπει να είναι ταχτοποιημένος, με άφθονο ελεύθερο χώρο και φως.

Ακατέργαστα και ευτελή υλικά μπορεί να αποτελούν τη βάση για τα μικροέπιπλα. Οι επιφάνειες αδρές και τα διακοσμητικά μοτίβα υποτυπώδη. Γραφείο από μπαμπού ή ξύλο στο ανοιχτόχρωμο χρώμα του μελιού με ψάθινες καρέκλες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή για τα άτομα αυτά, που παρέχουν την άνεση, την ανεπισημότητα και την ευκολία που επιθυμούν. Δεδομένου ότι ο Παρθένος είναι ζώδιο της γης, υπάρχει μια φυσική τάση προς φυσικά υλικά και υφάσματα όπως το λινό, το μαλλί και το βαμβάκι.

Ο χρωματικός συνδυασμός περιλαμβάνει παλ μπεζ, της ώχρας, το εκρού, το γκρι και το σοκολά.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία: Μια βιβλιοθήκη από τούβλα ή γυαλί θα ήταν αρκετά φυσική, συμφώνα με τα γούστα τους. Όπως επίσης και μίας φτιαγμένη από ανοξείδωτο και μάρμαρο, όπου θα απόπνεαν την αίσθηση καθαρότητας και τάξης που απαιτείται.

Αέρινες κουρτίνες σε απόλυτο λευκό, σε συνδυασμό με φυτά με πράσινα φυλλώδη φύλλα, συμπληρώνουν το σκηνικό ενός ταιριαστού φυσικού τόνου. Μικρά κεραμικά αξεσουάρ και χειροποίητα σκαλιστά αντικείμενα, ολοκληρώνουν την εικόνα ενός θριαμβευτικά απλού γραφείου.

Διάβασε επίσης: Διακοσμήστε το γραφείο σας ανάλογα με το ζώδιό σας: Μέρος Β'

Πηγή:”Home astrology” by Paul Wade

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved