Από τα πιο σίγουρα μέχρι τα πιο ανασφαλή ζώδια! Δες σε ποια θέση βρίσκεται το δικό σου!

Η τελική κατάταξη κρύβει διάφορες εκπλήξεις

Από τα πιο σίγουρα μέχρι τα πιο ανασφαλή ζώδια! Δες σε ποια θέση βρίσκεται το δικό σου!

Σε διαδικτυακή έρευνα αρκετά πρόσωπα κλήθηκαν να ψηφίσουν για το ποια ζώδια πιστεύουν ότι είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση και σιγουριά και ποια είναι τα πλέον ανασφαλή. Η τελική κατάταξη κρύβει διάφορες εκπλήξεις, κυρίως για τη θέση που κατέλαβαν κάποια από αυτά που δείχνουν πολύ cool και χαλαρά.

Ας δούμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, από το πιο αυτοπεποιθησάτο στο πιο ανασφαλές ζώδιο και την αιτία που δόθηκε για να δικαιολογηθεί η ψήφος που πήρε.

1. Λέων

Δικαίως βρίσκεται στην πρώτη θέση αφού είναι από τους πιο αυτοπεποιθησάτους και περήφανους του ζωδιακού, ένας showman. Αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να έχει και τα μειονεκτήματά του, καθώς δε γίνεται να κερδίσεις σε μια λογομαχία κάποιον, ο οποίος πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο. Οι Λέοντες, επίσης, προσβάλλονται εύκολα κι αν αισθανθούν απογοητευμένοι από μια κατάσταση, φεύγουν. Αλλά και μόνο ο τρόπος που προσεγγίζουν τα πράγματα αποδεικνύει το γιατί είναι Νο 1: «είμαι ανώτερος και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κανέναν και τίποτα που θεωρώ κατώτερό μου».

2. Κριός

Ο Κριός δίνει την εντύπωση του... απρόσβλητου. Φαίνεται ότι είναι «χοντρόπετσος» και τίποτα δεν μπορεί να τον επηρεάσει και να του προκαλέσει ζημιά. Κι όντως είναι από τα ζώδια που έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρει ότι αρέσει μόνο σε λίγους ανθρώπους και όχι στους πολλούς κι εννοείται ότι αυτό δεν τον ενοχλεί καθόλου, ίσα-ίσα τροφοδοτεί και την πίστη του στην ανωτερότητά του. Έτσι κι αλλιώς πιστεύει ότι αν δεν ήταν πρώτος, δε θα ασχολιόταν κανένας μαζί του.

3. Σκορπιός

Ο Σκορπιός έχει κάθε λόγο να πιστεύει στον εαυτό του, αφού το πιο πιθανό είναι να έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου κι όχι μόνο να έχει επιβιώσει, αλλά να έχει φτάσει εκεί ακριβώς που ήθελε να πάει. Η ισχυρή του θέληση, το πείσμα και το ένστικτό του είναι αυτά που του δίνουν και τη σιγουριά πώς θα πετύχει κάθε στόχο που θα βάλει, με ή χωρίς την αποδοχή των άλλων. Άσε που -μεταξύ μας- η γνώμη τους τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν ήταν κατά τι πιο ευέλικτος ίσως να ήταν αυτός στο Νο 1 της κατάταξης.

4. Τοξότης

Η μεγάλη αυτοπεποίθηση του Τοξότη απορρέει από την αισιόδοξη στάση του για τα πράγματα, αλλά και την τύχη του σε αρκετές περιπτώσεις και, μάλιστα, δεν έχει και κανένα τονισμένο Εγώ για να την τροφοδοτεί. Απλά, του αρέσει ο εαυτός του έτσι όπως είναι, γι’ αυτό και όχι μόνο δεν πτοείται από κακεντρεχή σχόλια και κριτικές εναντίον του, αλλά γελάει κιόλας με αρκετά από αυτά, προκαλώντας απανωτές κρίσεις στους άλλους. Τώρα, αν κάποιον άνθρωπο τον θεωρήσει «τοξικό», θα τον βάλει στο περιθώριο και θα συνεχίσει τη ζωούλα του. (για μας, ίσως αυτός έπρεπε να είναι στο Νο 1!)

5. Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως βγάζει προς τα έξω ένα δυναμισμό, μια περηφάνια, αλλά και μια έντονη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να γίνεται αποδεκτός από τους περισσότερους άμα τη εμφανίσει, ιδίως σε επαγγελματικούς χώρους, όπου έχει το στιλ «μέριασε βράχε να διαβώ». Και όντως εκεί πιστεύει πολύ στον εαυτό του και τις ικανότητές του, αφού η πορεία του ήταν γεμάτη αγκάθια και τίποτα δεν του χαρίστηκε, αλλά τσούκου-τσούκου καταφέρνει να πιάνει κορυφή. Όμως, σε άλλα ζητήματα, πχ ερωτικά ή συναισθηματικά, η ανασφάλεια κάνει... πάρτι, γι’ αυτό και κατέκτησε την 5η θέση.

6. Ταύρος

Τα... κολλήματά του είναι αυτά που του στέρησαν μια υψηλότερη θέση, σύμφωνα με όσους τον ψήφισαν. Ενώ έχει σιγουριά και θέληση, είτε ο τρόπος που σκέφτεται (μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο έξυπνο) είτε το ότι τα αντανακλαστικά του είναι πιο αργά από άλλους, στο τέλος νικούν κάποιες ανασφάλειές του και μπορεί να υποχωρήσει. Επίσης, ο φόβος της απώλειας των όποιων κεκτημένων του ή της κανονικότητας της ζωής του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και όπως είναι φυσικό τον εμποδίζει να βγει προς τα έξω δυναμικά και με πίστη στον εαυτό του.

7. Ιχθύες

Αυτή είναι η πρώτη έκπληξη, καθώς θα πίστευε κανείς ότι η ευαισθησία του και η ευάλωτή του φύση του στερούν την αυτοπεποίθηση. Όμως, όπως πολλοί υποστήριξαν, ο Ιχθύς βρίσκεται σε ένα περιβάλλον και ταυτόχρονα είναι και στο δικό του κόσμο, που τον έχει πλάσει ο ίδιος όπως ακριβώς τον βολεύει, οπότε κινείται με χαρακτηριστική άνεση και πίστη στον εαυτό του. Βέβαια, όλο αυτό καταρρέει, μόλις αντιληφθεί ότι δεν τον συμπαθούν, ούτε τον αγαπούν όλοι ή -χειρότερα- είναι εύκολος στόχος εκμετάλλευσης.

8. Ζυγός

Άλλη μια έκπληξη αποτελεί η θέση του Ζυγού, όπου κατά γενική ομολογία θεωρείται ένας ευχάριστος, κοινωνικός και περιζήτητος από το αντίθετο φύλο άνθρωπος. Η αλήθεια όμως είναι ότι η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά του εξαρτάται από το βαθμό αποδοχής του από τους άλλους. Είναι αυτός που θα πέσει στα πατώματα, αν απορριφθεί, γι’ αυτό ενδεχομένως να υποδύεται τον ρόλο του γλυκού, συμβιβαστικού και υποχωρητικού, ώστε να πάρει την... τελική έγκριση. Αυτό από μόνο του δηλώνει ανασφάλεια.

9. Δίδυμοι

Ο Δίδυμος, επίσης, δείχνει χαλαρός και αυτοπεποιθησάτος, σε οποιοδήποτε περιβάλλον κι αν βρεθεί, μάλιστα, η ευκολία του να επικοινωνεί και να προσεγγίζει άτομα όλων των τάξεων και κάθε κουλτούρας τον κάνει να φαίνεται πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Ωστόσο, από αυτά που λέει, πιστεύει τα μισά ή είναι ψέματα κι αυτό γιατί δε νιώθει τόσο δυνατός να πει αυτά που αισθάνεται ή πιστεύει, από φόβο μήπως δεν αρέσει, οπότε θα πει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι.

10. Καρκίνος

Ο Καρκίνος κανονικά θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος στη... λίστα, αφού θεωρείται το κατ’ εξοχήν ανασφαλές ζώδιο. Η εσωστρέφειά του, ο φόβος για το οτιδήποτε άγνωστο ή ξένο, η έκθεση σε ένα περιβάλλον μακριά από το σπίτι, την οικογένεια ή τη χώρα του είναι κάτι που μπορεί να τον αρρωστήσει. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν ισχύει, όταν «γνωριστεί» με τον περίγυρό του και εξοικειωθεί αρκετά, καθώς τότε βγάζει μπόλικη αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, είναι το κλασικό παράδειγμα του «δώσε θάρρος στον χωριάτη».

11. Υδροχόος

Να τη και η μεγάλη έκπληξη! Ο Υδροχόος, λοιπόν, ο δυναμικός, ο επαναστάτης, ο αντισυμβατικός, ο «δεν με αγγίζει κανείς και τίποτα», θεωρείται από τα πλέον ανασφαλή ζώδια σύμφωνα με την ψηφοφορία. Γιατί; Γιατί μόνιμα διακατέχεται από το να ξεχωρίσει από τους άλλους, περισσότερο για να ικανοποιήσει την κρυφή του ματαιοδοξία και να αυξήσει την αυτοεκτίμησή του. Αν συνυπολογίσουμε και το φόβο του για κάθε είδους δέσμευση, αντιλαμβανόμαστε ότι για αυτόν, όπως και για τα άλλα ζώδια του Αέρα, είναι σημαντική η γνώμη των άλλων, ακόμα κι η κακή, αρκεί να προκαλεί το ενδιαφέρον.

12. Παρθένος

Και ιδού! Η Παρθένος ψηφίστηκε ως το πιο ανασφαλές ζώδιο του ζωδιακού, με κύρια αιτία το ότι φοβάται πολύ την αποτυχία και το να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που δεν έχει οργανώσει, ούτε έχει τον πλήρη έλεγχό του. Η έλλειψη αυθορμητισμού, όμως, όπως και αυτοπεποίθησης αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες να αποτύχει. Όσο κι αν εξαντληθεί από τον υπολογισμό και τις σκέψεις της κάθε κατάστασης, πάντα θα προκύπτει κάτι για να της αποδεικνύει ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει. Αυτήν πάλι, παθαίνει νευρικό κλονισμό και χάνει τον μπούσουλα!

Διάβασε επίσης:

Τα top 5 τελειομανή ζώδια!

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που κρύβουν καλά τα συναισθήματά τους

Αυτά τα 5 ζώδια δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved