Ποια ζώδια είναι επιρρεπή σε μια κρίση πανικού;

Please, do not panic!

Ποια ζώδια είναι επιρρεπή σε μια κρίση πανικού;

Όλο και πιο συχνά ακούμε τώρα τελευταία για τις «κρίσεις πανικού», που προκαλούνται εξ αιτίας του έντονου στρες ή φοβίας. Η καρδιά χτυπάει σαν ταμπούρλο, κόβεται η ανάσα, τα μηνίγγια χτυπάνε, το στομάχι πονάει κι είναι έντονη η αίσθηση ότι τώρα θα το πάθουμε το εγκεφαλικό ή το έμφραγμα...

Υπάρχουν κάποια ζώδια που είναι πιο επίφοβα να πάθουν μια τέτοια κρίση (ή διαταραχή), λόγω του μεγάλου ταμπεραμέντου τους και της εσωτερικής τους έντασης σε σχέση με άλλα που είναι πιο cool και ήρεμα.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι -κατά σειρά- πιο επιρρεπή να πάθουν κρίση, από το περισσότερο στο λιγότερο.

  1. Παρθένος

Το συγκεκριμένο ζώδιο κάνει αγώνα για να μειώσει το άγχος στη ζωή του, ωστόσο είναι αυτό που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στρες και νευρικότητας. Οι κρίσεις πανικού είναι συχνό φαινόμενο, που οφείλονται κυρίως στα εργασιακά ή την υγεία του, ενώ μπορεί να έχει ξέφρενα ξεσπάσματα ή να υστεριάσει, αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με τα πλάνα του.

  1. Ιχθύες

Ο Ιχθύς, επειδή επηρεάζεται αρκετά από αυτά που συμβαίνουν στο περιβάλλον του, αν ακούσει ότι συνέβη κάτι κακό, μπορεί να πάθει κρίση πανικού. Έχει συναισθηματική φόρτιση, τον πιάνει ταχυκαρδία και ιδρώνουν τα χέρια του. Καταλαμβάνεται από φοβίες, θεωρεί ότι τα πάντα θα καταρρεύσουν και παρά τις προσπάθειές του, δεν καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή του.

  1. Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή πανικοβάλλονται για καταστάσεις που ΘΑ μπορούσαν να συμβούν, αλλά όταν πραγματικά γίνεται κάτι κακό, προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι. Η κρίση, επίσης, είναι πιθανό να προέλθει, αν έχουν κάνει κάτι που θέλουν να καλύψουν και φοβούνται, μήπως «ξεσκεπαστούν».

  1. Υδροχόος

Ο Υδροχόος μοιάζει με τον Δίδυμο στο ότι μπορεί να πανικοβληθεί και να χάσει την ψυχραιμία του για ένα ασήμαντο, ουσιαστικά, λόγο, ενώ μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα, θα παραμείνει ατάραχος. Είναι συχνό φαινόμενο να τρελαίνεται, αν έχει αφήσει κάτι σε ένα συγκεκριμένο μέρος και μετά δεν είναι εκεί. Αλλά, ακόμα κι αν δε «φρικάρει», τα επίπεδα του στρες του είναι πολύ υψηλά.

  1. Λέων

Το συγκεκριμένο ζώδιο είναι το πιο επιρρεπές στις κρίσεις πανικού γιατί αντιδρά έντονα σε όλα όσα του συμβαίνουν. Ποτέ δεν εφησυχάζει, ακόμα κι αν δεν έχει σοβαρά προβλήματα στη ζωή του. Το θέμα είναι ότι απλά δεν ξέρει πώς να χαλαρώσει, δραματοποιεί τα πράγματα ενώ ο μεγάλος του φόβος είναι ότι μπορεί να «γίνει ρεζίλι», σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά και θα χαλάσει η δημόσια εικόνα του.

  1. Τοξότης

Ο Τοξότης εύκολα τρελαίνεται μπροστά σε ένα πρόβλημα και τα χάνει, οπότε είναι πιθανό να πάθει μια κρίση πανικού, να έρχεται πάνω-κάτω, μην ξέροντας τι να κάνει και μετά να πάρει τους δρόμους, να πάει να βρει τους δικούς του ανθρώπους για να το συζητήσει μαζί τους και να βρει λύση. Συνήθως αυτός είναι ο τρόπος για να το ξεπερνάει.

  1. Κριός

Γενικά ο Κριός, εξ αιτίας της έντασης που έχει από μόνος του και της συναισθηματικής του έξαρσης είναι πολύ πιθανό να πάθει κρίση πανικού και μάλιστα, στο ξαφνικό, από τις σκέψεις που κάνει. Να ξεσπάσει σε κλάματα ή να νομίσει ότι θα πάθει εγκεφαλικό από τα νεύρα. Το αν θα απολυθεί ή θα αρρωστήσει ή θα κερδίσει κάποιον αγώνα ή αν εμφανιστεί κάποιος άλλος στο προσκήνιο που είναι πολύ καλύτερός του. Ωστόσο, γρήγορα συνέρχεται.

  1. Ταύρος

Για να πανικοβληθεί ο Ταύρος θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό και ίσως η μόνη περίπτωση να πάθει κρίση πανικού θα είναι, αν μάθει ένα αρκετά δυσάρεστο νέο για αγαπημένα του άτομα ή αν χάσει κάτι που θεωρεί πολύτιμο.

  1. Σκορπιός

Όσο πιο νέος είναι ένας Σκορπιός, τόσο πιο εύκολα πανικοβάλλεται. Περισσότερο «φρικάρει» με τις αρνητικές σκέψεις που κάνει, που συνήθως περιλαμβάνουν διάφορες απώλειες, φυσικές ή μεταφορικές. Μεγαλώνοντας και αποκτώντας περισσότερη εμπειρία, συμβιβάζεται κάπως με την ιδέα και δέχεται ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

  1. Αιγόκερως

Ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, ο Αιγόκερως παραμένει ψύχραιμος για να μπορεί όχι μόνο να τις αντιμετωπίσει, αλλά και να ηρεμήσει τους άλλους σε περίπτωση που βασίζονται πάνω του και να τους κάνει να αισθανθούν ασφάλεια. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί ότι παθαίνει σοκ, μόνο όταν συμβεί μεγάλο κακό σε δικούς του ανθρώπους.

  1. Καρκίνος

Παρότι ιδιαίτερα συναισθηματικός, ο Καρκίνος προσπαθεί να παραμείνει ήρεμος - όχι τόσο για τον ίδιο, αλλά για να μην ανησυχεί τους δικούς του ανθρώπους, επειδή θέλει να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι, οπότε δε θα τους εκθέσει σε προβλήματα. Αντ’ αυτού, λύνει τα πάντα μόνος του, απλά «κλείνεται στο καβούκι του».

  1. Ζυγός

Ο Ζυγός μπορεί να δεχτεί τα συγχαρητήρια όλων, αφού δε γνωρίζει τι εστί κρίση πανικού ή άγχους, καθώς πάντα κρατά ασυναίσθητα τις ισορροπίες και δε φτάνει στα άκρα. Δε θα τρελαθεί, ούτε και θα μείνει αδιάφορος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε νευριάζει ή δε στενοχωριέται ποτέ, όμως και σε αυτή την περίπτωση δε θα ξεφύγει από τα όρια και θα βρει μέσα του τον τρόπο να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Διάβασε επίσης:

Αυτά τα ζώδια μπορούν να σε παίξουν στα δάχτυλά τους...

Ποιο «κακό συνήθειο» του ζωδίου σου πρέπει επειγόντως να σταματήσεις;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved