Τα λάθη που κάνεις με τα χρήματά σου, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Μήπως αυτό το στοιχείο σου φταίει που σου τελειώνουν τα λεφτά πριν... φύγει ο μήνας;

Τα λάθη που κάνεις με τα χρήματά σου, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Η εποχή είναι όντως δύσκολη, τα χρήματα λίγα και τα έξοδα πολλά που δεν είναι εύκολα να καλύψεις, ενώ η αποταμίευση είναι μάλλον το πιο σύντομο ανέκδοτο που λέγεται τώρα τελευταία. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, το σύνδρομο του... τρύπιου χεριού δεν το ξεφορτωνόμαστε, μήπως όμως κάνουμε κι εμείς κάτι λάθος; Μήπως φταίει και το ζώδιό μας που μας σαμποτάρει και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι οικονομικά;

Ας δούμε τι λάθη κάνει στην οικονομική του διαχείριση το κάθε ζώδιο και ας βγάλει μετά ο καθένας τα συμπεράσματά του...

Κριός

Πάνω που πιάνεις το στόχο να φέρεις έσοδα και έξοδα σε μια ισορροπία, ξαφνικά κάνεις μια παρορμητική αγορά και ξαναγυρνάς στο... κόκκινο! Δύσκολα βέβαια κόβονται οι... καμικάζι συνήθειές σου, εφ’ όσον όμως σου αρέσουν οι προκλήσεις, τότε βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου να εξοικονομήσεις ένα ποσό σε μικρό χρονικό διάστημα (μιας και δεν είσαι της υπομονής).

Ταύρος

Το δικό σου θέμα δεν είναι η κακή διαχείριση, αλλά το ότι φοβάσαι να κάνεις μια κίνηση που θα σου αποφέρει περισσότερα χρήματα, μην τυχόν χάσεις κι αυτά που έχεις. Με το να πάρεις όμως ένα «ελεγχόμενο» ρίσκο ή να δοκιμάσεις έναν άλλο τρόπο ίσως αβγάτιζες τα χρήματά σου.

Δίδυμοι

Είσαι γενικά σκορποχώρι και το θέμα είναι ότι δε χαλάς πολλά χρήματα κάπου συγκεκριμένα, αλλά μικροποσά... παντού. Εφ’ όσον έχεις μια τάση στα «διπλά», άνοιξε ένα δεύτερο λογαριασμό τράπεζας και με το που πληρώνεσαι βάλε αμέσως εκεί κάποια χρήματα κρατώντας τον κανονικό για τις πληρωμές και τους λογαριασμούς σου. Βασική προϋπόθεση να πείσεις τον άλλο σου... εαυτό να τον ξεχάσει.

Ποια η σχέση των ζωδίων με τα χρήματα;

Καρκίνος

Είσαι προσεκτικός στη διαχείριση των χρημάτων σου και μάλιστα φροντίζεις να έχεις πάντα ένα μικροποσό στην άκρη για να μη βρεθείς εκτεθειμένος. Αυτό που σου λείπει είναι η τόλμη. Το να κάνεις μια δική σου δουλειά πχ το φοβάσαι, μην τυχόν και «μπεις μέσα», όμως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς...

Λέων

Εντάξει, κατά βάθος ξέρεις ότι τα ακριβά σου γούστα και όσον αφορά στη διασκέδαση και όσον αφορά στο ντύσιμό σου φταίνε για το ότι ξεμένεις προς το τέλος του μήνα. Δε σου πάει κιόλας να αγοράσεις κάτι ή να πας κάπου που είναι πιο φτηνά. Όμως μόνο αν τα περιορίσεις όλα αυτά στο ελάχιστο και βάλεις στην άκρη τα λεφτά που θα ξόδευες, θα καταφέρεις να μαζέψεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Παρθένος

Όπως ο Ταύρος κι ο Καρκίνος (κι ο Αιγόκερως παρακάτω), έτσι κι εσύ το να ξεμείνεις από χρήματα είναι από σπάνιο μέχρι αδύνατο, καθώς έτσι κι αλλιώς κάνεις λιτή ζωή. Το πρόβλημά σου είναι το... ανάποδο. Ότι πάντα φοβάσαι ότι δεν έχεις αρκετά και πρέπει να εξοικονομήσεις κι άλλα (όταν δουλεύεις) με αποτέλεσμα να μην χαίρεσαι τη ζωή και να φοβάσαι να ξοδέψεις το κάτι παραπάνω, μήπως βγεις εκτός προϋπολογισμού. Αποτέλεσμα, να τα ξοδεύεις σε διάφορους γιατρούς... Για παρατήρησέ το...

Ζυγός

Σίγουρα το έχεις ακούσει χίλιες φορές αλλά θα το ξαναπούμε. Δεν είσαι από εκείνα τα ζώδια που θα «στύψουν την πέτρα», θα κάνουν το παραπάνω για να αποκτήσουν έξτρα χρήματα. Προτιμάς μια δουλειά που δεν απαιτεί κόπο και χρόνο που σου αποφέρει κάποια έσοδα, παρά να ξυπνήσεις ξημερώματα και να αρχίσεις να τρέχεις για το επιπλέον. Οπότε, δε σου φτάνουν όσα βγάζεις...

«Θα έχω περισσότερα χρήματα το 2018;» - Μια ερώτηση που καίει κι έχουμε την απάντηση

Σκορπιός

Όταν δε σε πιάνει το αυτοκαταστροφικό σου ή η ανικανοποίητη φύση σου (τύπου «σημασία έχουν τα πάρα πολλά χρήματα, όχι απλά τα χρήματα»), είσαι μια χαρά. Κάπου όμως πρέπει να βρεις την ισορροπία κι όχι από την ακμή να πας στην παρακμή και το ανάποδο. Έχεις το ένστικτο πάντως να βγάλεις λεφτά, απλά φρόντισε να το ακούς και να κάνεις το κουμάντο σου.

Τοξότης

Εσύ πάλι σωστή διαχείριση δεν κάνεις, αλλά δεν ξεμένεις κιόλας, αφού η τύχη είναι στο πλευρό σου. Και να μην έχεις μία, θα βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει τη δύσκολη στιγμή κι έτσι θα ξελασπώσεις. Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι έτσι δν γίνεται να κάνεις όλα όσα θέλεις (που είναι και πολλά). Ούτε θα κάνεις προκοπή παίζοντας τα μισά (και βάλε) χρήματά σου σε τυχερά παιχνίδια και γενικά κυνηγώντας το εύκολο κέρδος. Αν έβαζες στην άκρη όσα σκορπάς, θα αποκτήσεις περισσότερα.

Αιγόκερως

Είσαι υπερήφανος για το ότι κάνεις καλό κουμάντο, αφού είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, αλλά δε στερείσαι κιόλας. Το κακό είναι ότι είσαι πολύ συντηρητικός. Την παροιμία «κάλλιο πέντε και στο χέρι» μάλλον εσύ την έβγαλες... Έτσι, ούτε διεκδικείς το κάτι περισσότερο, παρότι σου αξίζει και χάνεις κι ευκαιρίες. Με αποτέλεσμα να βγάζεις το μήνα τσίμα-τσίμα ή να κάνεις 2 και 3 δουλειές για να τα φέρεις βόλτα.

Υδροχόος

Εσύ είσαι «όπου φυσάει ο άνεμος». Η σχέση σου με τα χρήματα είναι ανύπαρκτη και τα σκέφτεσαι μόνο, όταν θέλεις να κάνεις μια ιδέα σου πραγματικότητα ή να αγοράσεις κάτι. Όλο τον υπόλοιπο καιρό, όπως τα παίρνεις, έτσι τα σκορπάς. Αν σταθείς και σκεφτείς λίγο, μπορεί να σταματήσεις τις αχρείαστες σπατάλες και χωρίς να το καταλάβεις θα μαζέψεις ένα ποσό για το «αύριο» που τόσο σε ενδιαφέρει.

Ιχθύες

Εσύ ξεκινάς με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά το χάνεις στην πορεία. Λίγο να αφεθείς, θα χαλάσεις όλα τα χρήματά σου και μάλιστα σε άχρηστα πράγματα ή ξενύχτια και ποτά, αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς ή ακάλυπτες βασικές σου ανάγκες. Πρέπει επειγόντως να δανειστείς στοιχεία από το απέναντί σου ζώδιο, την Παρθένο, οπότε κάθε φορά που βάζεις το χέρι στην τσέπη να αναρωτιέσαι «το χρειάζομαι όντως αυτό;» ή «μήπως το παράκανα;».

Πού ξοδεύουν τα ζώδια τα χρήματά τους;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved